Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Soylu: Yarım özgürlük olmaz

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, başörtüsü güya serbest bırakılırken, kişinin istediği şekilde bağlanmasının yasaklanacak olmasını eleştirerek, başörtüsü özgürlüğünün yarım değil, tam olarak verilmesini istedi. Hükümetin başörtüsünü tartışırken diğer sorunları unuttuğunu belirten Soylu, “Ne oldu yeni anayasa çalışmasına? Hani Güneydoğu ile ilgili bir paket hazırlanacaktı?” diye sordu.


Kıyamet kopmadığı görülecek

Üniversitede kıyafetin serbest bırakılmasına destek veren akademisyenler arasında yer aldığı için bazı çevrelerce sert biçimde eleştirilen Prof. Dr. A

DTP’liler dağa çıktı

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, “Yapacağımız çağrıların daha anlamlı olacağı inancı ve beklentisiyle buradayız” de


  Kutan: Bu işin yarımı olmaz

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, başörtüsü meselesinin bütünüyle halledilmesi gerektiğini belirterek, ‘’Bu işin yarımı olmaz’’ dedi.


  Uras: Herkes için özgürlük istiyoruz

ÖDP Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Ufuk Uras, ‘’Bizim için Che Guevara tişörtü giyen de türban bağlayan kadın da saçı uzun ve küpeli erkek de aynı eğitimden yararlanma hakkına sahiptir’’ dedi.


  Pierini: Heyecan yok ama müzakereler sürüyor

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Marc Pierini, müzakerelerin hiçbir şekilde askıya alınmadığını belirterek, “Türkiye veto edilmemiştir. Çok büyük bir heyecan yok ama müzakereler sürüyor” dedi.


  İsveç’te hizmet alan-veren ayrımı yok

Ankara’da temaslarda bulunan İsveç Parlamento heyetinden Çevre Partisi’nin Türk kökenli milletvekili Mehmet Kaplan, İsveç’te özel ve devlet kurumlarında herkesin dilediği gibi giyinebildiğini belirterek, eğitim alanında ve okullarda da başörtüsü takan kadınlar olduğunu söyledi.


  Türkiye daha demokratik olmalı

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Genel Başkanı Ömer Bolat, Türkiye’nin daha demokratik, özgür düşünce, inanç hürriyetine sahip olmasını ve dünya liginde süper ligde yer almasını istediklerini söyledi.


  Mazlumder’den Parlak ve Şengör hakkında suç duyurusu

Mazlum-Der, başörtüsü konusundaki açıklamalarıyla ‘’görevi kötüye kullanma’’ ve ‘’halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama’’ suçunu işledikleri iddiasıyla İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Celal Şengör hakkında suç duyurusunda bulundu.


  Çalışmalar olumlu, ancak yetersiz

Konya Sivil Toplum Kuruluşları İcra ve İstişare Heyeti Başkanı Latif Selvi, başörtü yasağının kaldırılmasına yönelik mevzuat çalışmalarını hak ve özgürlükler bağlamında olumlu bulduklarını ifade ederek, ‘’Ancak taslak metindeki çerçeveyi de yetersiz bulduğumuzu belirtmek isteriz’’dedi.


  Makam aracı takla attı: 2 polis şehit

Üsküdar’da Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli bir emniyet amirinin makam aracının takla atarak yandığı kazada, 2 polis memuru öldü.


  Medyanın gündemi başörtüsü oldu

Ocak ayında AKP 25 bin 673, başörtüsü tartışmaları ise 19 bin 984 habere konu oldu.


  Gazeteciler, "yıpranma payı" için yürüdü

Basın çalışanları, gazetecilerin yıpranma hakkını kaldıran ‘’Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı’’nı protesto etti.


  Türklere Avrupa’da burs imkânı

TÜBİTAK, 20 bilim insanına AB’nin bilim ve teknolojideki referans merkezi olan Joint Research Centre’ın (JRC) İtalya, İspanya, Belçika, Hollanda ve Almanya’daki enstitülerinde eğitim için burs verecek.


  Esenyurt’ta kundaklama

Park halinde bulunan iki araç önceki gece geç saatlerde ateşe verildi.


  Kaçak kömürcüler yakalandı

Ordu’da çeşitli kamu kurum ve kuruluşuna şartnameye uymayan, eksik ve kalitesiz kömür verilmesi iddiasıyla ilgili haklarında tutuklama kararı bulunan 2 kişinin İstanbul’da yakalandığı bildirildi.


  Alkol ve sigara kalbin düşmanı

Türkiye’de her 2 kişiden birinin kalp ve damar hastalıklarından öldüğüne dikkat çeken uzmanlar, bunun en önemli sebebinin ise sigara ve alkol olduğunu belirtiyor.


  Gençler zehirin pençesinde

Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi verilerine göre Türkiye’de en fazla kullanıcının bulunduğu yaş aralığı 15-24 yaş arası.


  Türkiye sigaraya yılda 15 milyar dolar ödüyor

On yedi milyon kişinin sigara tüketicisi olduğu Türkiye’de, günde 40 milyon dolar, yılda ise 15 milyar dolar sigaraya veriliyor.


  Cezasını adliyede çalışarak çekiyor

Isparta’da tartıştığı eşini dövdüğü gerekçesiyle yargılanan ve çarptırıldığı 2 ay 15 gün hapis cezası mecburî kamu hizmeti cezasına çevrilen genç, cezasını Isparta Adliyesinde hizmetli olarak çalışarak çekiyor.


  LÖSEV’den kuruluşunun 10. yılında yeni projeler

Lösemi hastası çocuklar ve onların imkanları sınırlı ailelerine umut olan LÖSEV Lösemili Çocuklar Vakfı 10. yılını kutluyor.


  Kümes hayvanları itlâf ediliyor

Kocaeli’nin Kandıra ilçesine bağlı Karlı köyünde de kuş gribi şüphesi üzerine önlem alındığı, kümes hayvanlarının itlâf edildiği bildirildi.


  Kan vermek vücudu yeniliyor

Doç. Dr. Kenan Keskin, yılda iki kez kan vermenin, vücudu yenilediğini belirtti ve “Kan verince, kan yapan organlar uyarılır ve kan yapmaya sevk edilir, kan hücreleri yenilenir, insan psikolojik olarak rahatlar, kendini huzurlu hisseder" dedi.


  Omzundaki kurşunu 2 gün sonra farketti

Gaziantep’te bir kişi, omzuna saplanan kurşunu 2 gün sonra fark etti.


  Asılsız ihbarlar görevlileri bunalttı

Artvin’de Temmuz ayında kurulan 112 Acil Sağlık Hizmetleri Komuta Merkezi’ne bugüne kadar gelen 17 bin ihbardan sadece 582’si doğru çıktı. Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, ‘’Asılsız ihbarda bulunan 46 kişiyi savcılığa sevk ettik’’ dedi.


  Tarım işçileri kışı çadırda geçiriyor

Yozgat’a tarım alanlarında çalışmak üzere Osmaniye’nin Kadirli ilçesinden gelen 9’u çocuk 20 kişilik 3 aile, gidiş-gelişin masraflı olması nedeniyle ağır kış şartlarına rağmen kurdukları 5 çadırda hayat mücadelesi veriyor.


  Ulaşıma sis engeli

Yurdun çeşitli yerlerinde etkili olan yoğun sis, hava ulaşımında aksamalara sebep oluyor.


  Aksaray'da tilki katliâmı

Aksaray’da arka koltukları sökülmüş bir otomobilde, zehirlenerek telef edilmiş 96 tilki bulundu.


  Köylüler sınır yolunu kapattı

Edirne’ye bağlı Eskikadın köyü sakinleri, Kapıkule Sınır Kapısı’na ulaşımın sağlandığı yolu kısa süreli trafiğe kapatarak, yaptıkları basın açıklamasında, köylerini yakınına çöp alanı kurulmasını istemediklerini söylediler.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri