Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Fanatiklere ceza yağdı

Sporda şiddetin önlenmesine dair kanunun yürürlüğe girdiği tarihten bu yana 2 bin 677 fanatik ceza aldı. Bin 136 kişi para cezası alırken, bin 541 kişiye ise men cezası verildi.

Sporda Şiddet Yasası'na muhalefetten son 4 yılda 2 bin 677 ''spor fanatiği'' ceza aldı. Emniyet Genel Müdürlüğü'nden aldığı bilgiye göre, 7 Mayıs 2004 tarihinde yürürlüğe giren, 5149 sayılı Spor Müsabakalarında Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'a muhalefet etmekten bugüne kadar toplam 2 bin 677 kişi, idari para ve spor müsabakalarının seyrinden men cezalarına çarptırıldı. Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten sonra hakkında işlem yapılan toplam bin 136 ''spor suçlusuna'' idari para cezası verilirken, bin 541 ''spor fanatiği''ne de müsabakaların seyrinden men cezası uygun görüldü.

TRİBÜNDE ÖLDÜRÜLDÜ

2000 yılından yasanın yürürlüğe girdiği 7 Mayıs 2004 tarihine kadar ise 708 kişi hakkında işlem yapılmıştı. 22 Kasım 2004'te Beşiktaş-Çaykur Rizespor maçında Cihat Aktaş isimli bir taraftar, tribünde uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Yusuf Bahar adlı bir taraftar da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Fenerbahçe ile İngiltere'nin Everton takımları arasında oynanan özel maçta silahla yaralanmıştı. İstanbul Valisi Muammer Güler, kanunlara rağmen tribünlerde yaşanan olayların önüne geçemediklerini söylemişti.

FANATİKLER FUTBOL SEYİRCİSİ

Spor sahalarında yaşanan şiddet olayları nedeniyle ceza alan fanatiklerin büyük bölümünü futbol seyircileri oluşturuyor. Toplam 2 bin 677 ceza kararının 2 bin 568'i futbol seyircileri için verilirken, basketbol seyircileri de aldıkları 88 ceza ile bu konuda ikinci sırada yer alıyor. Yasa yürürlüğe girdikten sonraki uygulamalar içinde voleybol branşında 13 ceza olayı ile karşılaşılırken, boks ve hentbol dallarında 4'er kişiye ceza verildi.

Musa Samur

07.02.2008


 

Bobo fiyatını ikiye katladı

Beşiktaş Kulübü asbaşkanlarından Ertunç Soğancıoğlu, genç oyuncunun Brezilya Milli Takımına seçilmesinden sonra fiyatının arttığını ve tüm dünyanın izleyeceği bir futbolcu olacağını söyledi.

Beşiktaş Kulübü asbaşkanlarından Ertunç Soğancıoğlu, sezon sonunda istedikleri şartlarda teklif gelmesi halinde Brezilyalı futbolcuları Bobo'nun transferine izin verebileceklerini söyledi. Soğancıoğlu, Beşiktaş TV'de yayınlanan ''Günaydın Beşiktaş'' programında yaptığı açıklamada, Bobo'yu çok sıradan bir futbolcu olarak nitelememek gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

''Bobo, Beşiktaş'a geldiği zaman genç bir futbolcuydu, ama biz onun bonservisine 2 milyon avro verdik. Yani Beşiktaş Bobo'ya bir yatırım yaptı. Bu yatırımın karşılığını önce oyuncudan verim alarak görmek istiyor. Bizim öncelikli hedefimiz oyuncu alıp, hemen belli bir fiyata satmak değil. Çünkü biz de Avrupa'da ve diğer kulvarlarda başarıyı kovalıyoruz. Böyle üst düzey oyunculara ihtiyacımız var, ama cazip tekliflere açığız. Sezon sonunda istediğimiz şartlarda teklif gelirse Bobo'nun transferine izin verebiliriz.''

Genç oyuncunun Brezilya milli takımına seçilmesinin kendilerini de mutlu ettiğini kaydeden Ertunç Soğancıoğlu, şunları söyledi: ''Bobo'nun bunu fazlasıyla hakettiğini düşünüyorum. Öyle tahmin ediyorum ki, Türkiye'ye gelip de Brezilya milli takımına seçilen ilk oyuncu Bobo. Bu da ayrı bir mutluluk nedeni ve başarı vesilesi. Bu performansı bize onur verdi. Bobo'nun bu şekilde beğenilmesi, seçilmesi fiyatını daha da artıracak. Sadece Türkiye ligini izleyenler Bobo'yu takip ediyordu, şimdi Brezilya milli takımında oynayarak, tüm dünyanın izleyeceği bir futbolcu olacak.''

07.02.2008


 

Trabzon 15 yıl önce bıraktığım yerde

Trabzonspor başkan adayı Sadri Şener, "Kulüp, 15 sene önce başkanlığını yaptığım yıllarda bıraktığım yerde. Hiçbir mesafe katetmemiş. Bu duruma da çok üzülüyorum" dedi.

Trabzonspor başkan adayı Sadri Şener, kulübün, kendisinin 15 sene önce bıraktığı yerde olduğunu söyledi. Trabzonspor Kulübü'nün hafta sonu yapılacak olağan genel kurulunda başkanlığa aday olan eski başkanlardan Sadri Şener, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde mezarlık kahvehanesinde Vakfıkebirlilere hitap eden Sadri Şener; Vakfıkebirlilerden başkanlık seçimlerinde kendilerini desteklemelerini istedi.

Aile yaşantılarında Vakfıkebir'in çok özel bir yeri olduğunu ifade eden Sadri Şener, "Özellikle buraya geldiğimizde çok ayrı duygular yaşıyorum. Şimdi daha farklı bir konumda Trabzonspor Kulüp Başkanlığı'nı tekrardan devralmak için uğraşıyoruz. Kulüp, 15 sene önce başkanlığını yaptığım yıllarda bıraktığım yerde. Hiçbir mesafe katetmemiş. Bu duruma da çok üzülüyorum." dedi.

Trabzonspor'un ligde 25 puanla 8 sırada olduğunu ifade eden Şener, "Deplasmandaki takımlar zayıf olmazsa belki de 14-15. sıradaydık. Bugüne kadar Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş ile yarışıyorduk şimdi ise çok farklı bir duruma geldik. Seçilirsek bu sezon içerisinde iyi bir derece yapabilmek ve daha sonra da gelecek sezonlar için şampiyonluğa oynamayı hedefliyoruz. Kulübün ekonomik yapısını düzeltmek, stat projesinin gerçeğe dönüştürülmesi ve yeni tesisler kazandırmak öncelikli hedeflerimiz olacak." şeklinde konuştu. Daha sonra Sadri Şener vatandaşların sorularını cevaplandırdı.

07.02.2008


 

Appiah'ın futbol hayatı bitmedi

Fenerbahçe Kulübü, sakatlığı nedeniyle uzun süredir takımdan ayrı kalan Ganalı futbolcusu Stephen Appiah'ın futbol hayatının bittiğine dair çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını, futbolcunun çalışmalara katılmamasına neden olacak herhangi bir mazeretinin bulunmadığını açıkladı.

Kulübün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, Ganalı futbolcunun menajerlik şirketi aracılığı ile yapılan ve son günlerde basında sıkça yer alan açıklamaların kulüp tarafından hayret ve üzüntü ile izlendiği kaydedildi. Açıklamada, " Appiah'ın futbol hayatının bitmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Geçirdiği rahatsızlığa bağlı olarak hayati tehlikesi olduğu, hastalığının yanlış teşhis edildiği, yanlış şekilde tedavi edildiği iddiaları ise tamamen hayal mahsulüdür.''

07.02.2008


 

Kurban kesen Ahmed Hassan tepkilere güldü

Afrika Uluslar Kupası için Mısır Milli Takımı'nda bulunan Ahmed Hassan'ın kurban keserken görüntülenmesine, Belçika'nın en büyük hayvan koruma derneği olan GAIA büyük tepki gösterdi.

Bir dönem Beşiktaş'ta da forma giyen futbolcunun milli takım kampında bir sığırı keserken görüntülenmesinin 'barbarca' bir olay olduğunu savunan GAIA Başkanı Michel Vandenbosch, ''Belçika'da büyük bir yıldız olan Ahmed Hassan'ın örnek olması gerekir. Böyle bir vahşi olayı basın önünde yapması çok yanlış. Uluslararası antlaşmalara göre hayvanın bayıltılıp kesilmesi lazım. Ahmed Hassan bir hayvan celladı'' diye konuştu. Hayvanların canlı olarak kesildiği anda yaklaşık 5 dakika acı çektiğini söyleyen Vandenbosch, ''Bu barbarca bir durum. Belçika'ya döndüğü zaman kendisini mahkemeye vereceğiz'' dedi.

AHMED HASSAN'IN SAVUNMASI

Anderlecht'te forma giyen Mısırlı futbolcu Ahmed Hassan ise olayı duyunca güldüğünü ifade ederek, kendisini şöyle savundu: ''Ben hayvanlara karşı vahşice davranmadım. Dinimize göre kurban böyle kesiliyor. Eti daha sonra fakirlere dağıtılıyor. Belçika'dan gelen tepki beni çok üzdü ve şaşırttı.''

07.02.2008


 

Blatter sınırlama istedi

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Sepp Blatter, yabancı oyuncu kontenjanı için 6 5 kuralını önermeyi düşünüyor.

Blatter'ın, Mayıs ayında Avustralya'nın Sydney kentinde düzenlenecek 58. FIFA Kongresi'nde her ülkeye göre farklılık gösteren yabancı oyuncu kontenjanına sınırlama getiren 6 5 kuralını önereceği belirtildi. İsviçreli yönetici, konuya ilişkin dün yaptığı açıklamada, ''Gittikçe daha fazla yabancı oyuncuyla sözleşme imzalayan kulüpler, kimliklerini kaybediyor'' dedi. Bazı kulüplerin, söz konusu teklife karşı çıkabileceği belirtildi.

07.02.2008


 

Güneş ameliyat oldu

Güney Kore'nin FC Seul takımının teknik direktörlüğünü yapan ve takımının Antalya kampında, antrenman öncesi ayak tenisi oynarken sağ aşil tendonu kopan Türk çalıştırıcı Şenol Güneş, dün ameliyat oldu.

Acıbadem Bakırköy Hastanesi'nde Ortopedi, Travmatoloji ve Spor Yaralanmaları Uzmanı Op. Dr. Sarper Mehmet Çetinkaya tarafından ameliyat edilen Güneş'in sağ aşil tendonuna tamir uygulandığı açıklandı. Başarılı geçen operasyon sonrası Şenol Güneş'in 3-4 gün içinde tekrar görevinin başına geçebileceği bildirildi.

07.02.2008


 

2 Rus'da doping

Rusya Bayan Milli Kürek Takımı'ndan Anastassia Fatina ve Anastasia Karabelshchikova'nın da doping olayına karıştıkları bildirildi.

Uluslararası Kürek Federasyo nu'ndan (FISA) yapılan açıklamada, 8 kişilik milli takımdan Fatina ve Karabelshchikova'nın geçen yılki Dünya Şampiyonasında damarlarına yasaklı madde enjekte ettikleri ve bu nedenle 2 yıl müsabakalardan men cezası aldıkları belirtildi.

07.02.2008


 

Beşiktaş'tan yeni spor okulları

Beşiktaş Kulübü, daha fazla çocuğa spor yapma imkanı sağlayabilmek amacıyla yeni birimler açtı.

Siyah-beyazlı kulüp, bu amaçla Tuzla'da futbol okulunu hizmete sokarken, Akaretler'deki BJK Plaza'da satranç okulu ve BJK Akatlar Cola Turka Arena'da ritmik cimnastik okulunu hizmete soktu. Tuzla'da hizmete giren futbol okulu, 7-16 yaş gruplarındaki öğrencilere cumartesi ve pazar günleri eğitim verecek. Satranç okulunda ise 6-16 yaş gruplarında öğrenciler eğitim alacak ve ilerleme kaydeden sporcular ileriki dönemlerde kulübün satranç takımında lisanslı sporcu olarak mücadele edecekler.

07.02.2008


 

Konyaspor Trabzon'lu Yusuf'la anlaştı

Konyaspor Kulübü Futbol Şube Sorumlu Hasan Dağlı, Trabzonspor'da forma giyen 21 yaşındaki Yusuf ile anlaştıklarını belirtti.

Ümit Milli Takımı'nda da görev yapan Yusuf'u 1.5 yıllığa yeşilbeyazlı renklere bağladıklarını anlatan Dağlı, bu oyuncunun santrfor mevkide önemli başarılara imza atacağını düşündüklerini söyledi.

07.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri