Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Ermenistan-Türkiye arasında AB hattı

Avrupa Birliği Dönem Başkanı Slovenya Dışişleri Bakanı Dimitri Rupel, Türkiye ile Ermenistan arasında ilişkilerin normalleşmesi sürecinin henüz rayına oturmadığını belirterek, ‘’AB, Türkiye ile Ermenistan arasındaki diyaloğa tarafların çıkarları doğrultusunda katkıda bulunmaya hazır’’ dedi.

AB Güney Kafkasya Özel Temsilcisi Peter Semneby ile Dış ilişkiler ve Avrupa Komşuluk Politikası Komiseri Benita Ferrero Waldner ile birlikte AB Troykası heyeti olarak Güney Kafkasya bölgesi ziyaretleri kapsamında Ermenistan’ın başkenti Erivan’da temaslarda bulunan Dimitri Rupel, Ermenistan Dışişleri Bakanı Vartan Oskanyan ile birlikte düzenlediği ortak basın toplantısında, ‘’AB, bölgedeki dostlarının kendi aralarında da dost olmaları gerektiğini, bunun komşuluk politikası çerçevesinde öncelikli amaçları olduğunu’’ söyledi.

Türk-Ermeni ilişkilerinin normalleşmesi için varolan fırsatlardan yararlanılması gerektiğini ifade eden Rupel, ‘’Ermenistan ile Türkiye arasında diplomatik ilişkiler kurulmasını istiyoruz’’ diyerek, bu sürece katkıda bulunmaya hazır olduklarını vurguladı.

Türkiye ve Ermenistan dışişleri bakanlarının zaman zaman biraraya geldiklerini hatırlatan Rupel, ‘’Bu tür görüşmelerin ilişkilerin normalleşmesine yardımcı olacağını umut ediyorum’’ diye konuştu.

Ermeni işgali altındaki Yukarı Karabağ ile ilgili soruna da değinen Rupel, AB’nin, sorunların güç kullanılarak çözülmesine karşı olduğunu dile getirerek, ‘’AB, taraflar arasında güven atmosferi oluşturulmasından yana. Bu amaçla AB bölge temsilcisi Semneby’nin görev alanı genişletildi. Yukarı Karabağ sorununun silâha değil politikaya ihtiyacı var’’ dedi.

AB Troykası’nın cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde ülkelerini ziyaret etmesinin önemli olduğunu belirten Vartan Oskanyan da AB Komşuluk

Politikası’nın, karşılıklı ilişkilerin geliştirilmesi ve entegrasyon açısından çok ciddî fırsatlar sunduğunu kaydetti.

Konuklarla görüşmesinde Yukarı Karabağ sorununun çözümü ve Türk-Ermeni ilişkileri başta olmak üzere bölgesel konuların ağırlıklı olarak ele alındığını anlatan Oskanyan, her iki tarafın da bölgede barışçı ve demokratik toplum oluşturulmasında kararlılıklarını dile getirdiğini söyledi.

Waldner, Azerbaycan ve Ermenistan’daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra barışçı çözüm şansının artacağını da sözlerine ekledi.

/ ERİVAN

08.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ermenistan-Türkiye arasında AB hattı

  Hamas’tan intihar, İsrail’den saldırı

  Rusya ve Çin, ABD’nin düşman listesinde

  Almanya, Erdoğan’dan yatıştırıcı mesaj bekliyor

  Amerikan askerlerinden Sadr semtine baskın

  Kadima’da yaprak dökümü

  Rusya’daki fix seçimlere gözlemci yok


 Son Dakika Haberleri