Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Rusya ve Çin, ABD’nin düşman listesinde

Amerikan Ulusal İstihbarat Dairesi Başkanı Michael McConnell, El-Kaide, Irak ve İran gibi Rusya ve Çin’in de ABD’nin ulusal güvenliği açısından tehdit olduğunu söyledi.

Böylece ilk defa ABD istihbaratı Rusya ve Çin’i de dış tehdit listesine ekledi. ABD Kongresinde gerçekleşen istihbarat birimlerinin yıllık koordinasyon ve bilgi paylaşımı toplantısında açıklamalarda bulunan McConnel Moskova ve Pekin’in elde ettikleri ekonomik gücü kendi politik hedefleri doğrultusunda kullandıklarını savundu.

Putin, yabancı düşmanlığından yakındı

Bu arada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, son dönemde artan yabancı düşmanlığı ve aşırı milliyetçi oluşumlarına dikkat çekerek bunların Rusya’nın egemenliği açısından ‘saatli bomba’ tehlikesinde olduğunu söyledi.

Rusya İçişleri Bakanlığı’nda düzenlenen toplantıda konuşan Putin, “Saldırgan milliyetçilik, yabancı düşmanlığı, etnik nefrete yönelik şiddet kendi egemenliğimiz için saatli bomba olacak bir tehdit oluşturmaktadır.” dedi. Suçların önlenmesi için İçişleri Bakanlığı’nın koordineli çalışmasını isteyen Putin, “Bu yapı gençleri suça iten kaynakları yok etmek için çalışmalı. Böylece hiç kimse suç işleyen konumuna gelmemeli.” önerisinde bulundu.

İçişleri Bakanı Raşid Nurgaliyev de Rusya’da 150’den fazla aşırı milliyetçi grubun tesbit edildiğini ve bu grupların da 10 binden fazla aktif üyelerinin bulunduğunu açıklamıştı. Henüz 2007 rakamları açıklanmazken 2006 yılında yabancılara yönelik 15 bin suç işlendiği, bu suçların da 2005 yılına göre yüzde 17’lik bir artış gösterdiği kaydediliyor.

/ MOSKOVA

08.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ermenistan-Türkiye arasında AB hattı

  Hamas’tan intihar, İsrail’den saldırı

  Rusya ve Çin, ABD’nin düşman listesinde

  Almanya, Erdoğan’dan yatıştırıcı mesaj bekliyor

  Amerikan askerlerinden Sadr semtine baskın

  Kadima’da yaprak dökümü

  Rusya’daki fix seçimlere gözlemci yok


 Son Dakika Haberleri