Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Hamas’tan intihar, İsrail’den saldırı

Hamas’ın İran temsilcisi Dr. Ebu-Usame Abid El-Mati, İsraillileri “intihar saldırısı dalgası”nın beklediğini söyledi.

Haaretz gazetesinin, Hamas’ın bir internet sitesinden aktararak verdiği habere göre, El-Mati, Dimona’daki intihar saldırısının bunun başlangıcı olduğunu belirtti ve “Bir yıldır bu tür saldırılara ara vermiştik. Ancak düşman saldırganlığına ve ateşkes ihlâline devam etti. Dimona saldırısı bir mesajdır. Bu, İzzeddin El Kassam’ın, intihar saldırılarına yeniden başlayacağı mesajıdır” dedi.

Hamas sözcüsü Sami Ebu Zühri de intihar saldırıları da dahil olmak üzere, cihat ve direnişten vazgeçmeyecekleri açıklamasını yapmıştı.

Öte yandan Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki sınır duvar ve çitlerinin yıkılması sırasında Gazze Şeridi’ne, militan grupların direnişlerine katılmak üzere değişik Arap ülkelerinden 2000 kişinin geldiği öne sürülüyor.

Filistin basınında yer alan haberlere göre, yeni gelenlerin çoğunluğunu Mısırlı gençler oluşturuyor. İslâmî Cihad ve Hamas yetkilileriyle görüşen yeni grubun, İzzeddin El Kassam Şehitleri Tugaylarına katılmak ve intihar saldırılarında yer almak istedikleri kaydedildi. Ancak Gazze’deki Hamas ve İslâmî Cihad liderlerinin, yeni gelenlere, kendileri için duâ etmelerinin yeterli olup Mısır’a geri dönmelerini söyledikleri ifade edildi. Buna gerekçe olarak Mısır ile İsrail arasında herhangi bir krize yol açılmamasının istenmesi gösterildi.

Bu arada, Hamas sözcüsü Fevzi Barhum, 7 Filistinli’nin öldürüldüğü sabahki operasyonun ardından, İsrail’i “katliâm yapmakla” suçladı. Barhum, “İsrail, iç siyasi krizlerinin bir sonucu olarak, her gün (Gazze Şeridi’nde) katliam yapıyor. Özellikle Winograd raporuyla bağlantılı, kaçırılan askerlerinin serbest bırakılması dahil birçok başarısızlıklarını örtmek için suikastlar düzenliyor” dedi.

Hamas sözcüsü, ABD hükümetini de İsrail’in işlediği suçlarda işbirliği yapmakla suçladı.

İsrail, sabah erken saatlerde Gazze Şeridi’nin kuzeyinde düzenlediği füze saldırısı ve kara harekâtında 5 Hamas, 1 İslâmî Cihad üyesini öldürmüştü. Operasyonlar sırasında, Beyt Hanun’da bir tarım okulunda görevli, Hani Naim adlı öğretmen de vefat etti.

Okul Müdürü Cemil Süleyman, İsrail topçularının okula yönelik bombalamasında, 5 kişinin de yaralandığını bildirdi.

İsrail’de İbranice yayımlanan gazetelerden Ma’ariv, ordunun Dimona’daki intihar saldırısının ardından, daha fazla hedefli suikastlara yönelmeyi düşündüğünü yazmıştı.

/ KUDÜS

08.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ermenistan-Türkiye arasında AB hattı

  Hamas’tan intihar, İsrail’den saldırı

  Rusya ve Çin, ABD’nin düşman listesinde

  Almanya, Erdoğan’dan yatıştırıcı mesaj bekliyor

  Amerikan askerlerinden Sadr semtine baskın

  Kadima’da yaprak dökümü

  Rusya’daki fix seçimlere gözlemci yok


 Son Dakika Haberleri