Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Kosova’da bağımsızlık yakın

Sırbistan’ın Kosova bölgesi Bakanı Slobodan Samardziç, Kosova’daki Arnavut yönetimin 17 Şubatta bağımsızlık ilân edeceğini öğrendiklerini belirtirken, Kosova Başbakanı Taçi ise bağımsızlık ilân eder etmez yaklaşık 100 ülkenin Kosova’yı tanıyacağını iddia etti.

Sırbistan’ın Kosova Bakanı Slobodan Samardziç, Kosova’daki Arnavut liderliğin 17 Şubatta bağımsızlığı ilân edeceği bilgisine sahip olduklarını açıkladı. Samardziç, yaptığı yazılı açıklamada, “Sırbistan hükümeti, Kosova hükümetinin 17 Şubat Pazar günü, tek taraflı bağımsızlık ilân edeceğine ilişkin enformasyon edinmektedir” denildi.

Sırp bakan, Kosova sorunu konusunda Avrupa Birliği yetkilisi Stefan Lehne ile görüşmesinin ardından yayınladığı açıklamasında bu enformasyonun kaynağına ilişkin bilgi vermedi. Kosova’daki Arnavut liderler, kısa bir süre içinde Kosova’nın Sırbistan’dan bağımsızlığını ilân edeceğini söylüyor, ancak bu konuda bir tarih vermiyor.

100 ÜLKE TANIYACAK

Öte yandan Kosova Başbakanı Haşim Taçi, Sırbistan’dan bağımsızlıklarını ilân eder etmez yaklaşık 100 ülkenin bağımsız Kosova devletini tanıyacağını iddia etti. BM Kosova misyonu başkanı Joachim Ruecker ile olağan haftalık görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Taçi, “100 civarındaki ülkenin, ilân ettikten hemen sonra Kosova’nın bağımsızlığını tanımaya hazır oldukları teyidine sahibiz” dedi. Kosova Başbakanı Taçi, ayrıca bağımsızlığı ilân eder etmez “güçlü ve yaygın şekilde tanınacaklarını” söyledi.

Bu ülkelerin hangileri olduğu konusunda bilgi vermeyen Haşim Taçi, bağımsızlık ilânı planları hakkında da açıklama yapmadı.

/ BELGRAD

09.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kosova’da bağımsızlık yakın

  İsrail, Gazze'nin elektriğini kesti

  İran'da kızlar yürüdü

  Anglikan Kilisesi Başpiskoposu: İngiltere’de şeriat mahkemeleri kurulmalı

  Butto kurşunla ölmedi

  Papadopulos: Birleşmeye açığız

  Fransa, Lizbon’u onayladı

  Mekke, yeni umre sezonuna hazırlanıyor

  ABD: PKK'yı çözmenin en iyi yolu Irakla birlikte çalışmak


 Son Dakika Haberleri