Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İsrail, Gazze'nin elektriğini kesti

İsrail, dün geceden itibaren Gazze Şeridi’ne verdiği elektrikte kesintiye başladı. İsrail Savunma Bakanı yardımcısı Matan Vilnai tarafından onaylanan plan doğrultusunda, Gazze Şeridi’ne İsrail’den elektrik aktaran 10 hattan, her hafta değişik bir hatta olmak üzere yüzde 5 oranında kesinti yapılması öngörülüyor.

Böylece, daha önce sınır geçişlerini kapatarak insanî yardımlar ve insanların giriş-çıkışını yasaklayan, ardından akaryakıt ürünlerini azaltarak Gazze Şeridi’nin karanlığa gömülmesine sebep olan ve bu uygulamaları tepki alan İsrail, Gazze’ye ekonomik yaptırımlarına elektrik kesintilerini de ekliyor. İsrail, geçen Eylül ayında Gazze Şeridi’ni düşman toprağı ilân etmişti. Ekim ayı sonunda da Savunma Bakanı Ehud Barak, uygulanması öngörülen ekonomik yaptırımlar doğrultusunda Gazze Şeridi’ne elektrik ve akaryakıt ürünleri sevkiyatının azaltılması planını onaylamıştı. İki hafta kadar önce Gazze’ye verdiği fuel-oil’i asgariye indirme uygulamasını başlatan İsrail, böylece Gazze Şeridi’nin elektrik üreten tek santralinin yakıt darboğazı sebebiyle üretimini durdurmasına sebep olmuş, santral Gazze Şeridi’nin en kalabalık bölgesi Gazze şehrine ve çevresine elektrik sağladığı için, burada yaşayan yüz binlerce kişi elektriksiz kalmıştı.

İsrail’deki insan hakları örgütlerinin yanı sıra uluslararası baskılar, İsrail’in fuel-oil sevkiyatını yeniden başlatmasına sebep olmuştu.

/ KUDÜS

09.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kosova’da bağımsızlık yakın

  İsrail, Gazze'nin elektriğini kesti

  İran'da kızlar yürüdü

  Anglikan Kilisesi Başpiskoposu: İngiltere’de şeriat mahkemeleri kurulmalı

  Butto kurşunla ölmedi

  Papadopulos: Birleşmeye açığız

  Fransa, Lizbon’u onayladı

  Mekke, yeni umre sezonuna hazırlanıyor

  ABD: PKK'yı çözmenin en iyi yolu Irakla birlikte çalışmak


 Son Dakika Haberleri