Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İran'da kızlar yürüdü

İran’da bir grup kız öğrenci, ‘’güzel örtünme’’ye destek için sessiz yürüyüş yaptı. Başşehir Tahran’ın Veli Asr Meydanı’nda toplanan yaklaşık iki bin orta okul ve lise öğrencisi, bazı afiş ve pankartlar taşıyarak, buradan cuma namazının kılındığı Tahran Üniversitesine kadar sessizce yürüdü.

Tahran Talim ve Terbiye Kurumunca düzenlenen yürüyüş sırasında öğrenciler, Farsça ve İngilizce yazılı pankartlar taşıdı. Kız öğrenciler tarafından taşınan pankartlarda, ‘’Örtü muhafazadır, kısıtlama değil’’, ‘’Çador (çarşaf), en iyi örtüdür’’, ‘’Güzelliğin zekâtı, iffet ve namusu korumaktır’’, ‘’Başörtüsü ruhu temizler’’, ‘’Örtü, namusun muhafazasıdır’’, ‘’Örtülü kadın, sedefteki inci gibidir’’, ‘’Allah, haya sahibi olanları ve örtünenleri sever’’, ‘’Örtünme, Allah’ın yer yüzündeki meleklere (kadınlar) bir lütfudur ‘’ ve ‘’Örtünme kadının süsüdür’’ şeklinde sloganların yazıldığı gözlendi.

Tahran Talim ve Terbiye Kurumu Müdür Yardımcısı Mustafa Attaran, yürüyüşü, İslâm devriminin 11 Şubatta yapılacak 29. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde düzenlediklerini söyledi. Attaran, düzenledikleri yürüyüşün, Türkiye’deki başörtüsü tartışmalarıyla ilgisi bulunmadığını da vurguladı. Yürüyüşte taşınan pankartlarda da Türkiye’ye ilişkin ifadelerin yer almadığı gözlendi.

/ TAHRAN

09.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kosova’da bağımsızlık yakın

  İsrail, Gazze'nin elektriğini kesti

  İran'da kızlar yürüdü

  Anglikan Kilisesi Başpiskoposu: İngiltere’de şeriat mahkemeleri kurulmalı

  Butto kurşunla ölmedi

  Papadopulos: Birleşmeye açığız

  Fransa, Lizbon’u onayladı

  Mekke, yeni umre sezonuna hazırlanıyor

  ABD: PKK'yı çözmenin en iyi yolu Irakla birlikte çalışmak


 Son Dakika Haberleri