Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İran gazı yine durdu

Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, İran’dan doğalgaz akışının “azaldığını ve durduğunu” açıkladı. Güler, “Biliyorsunuz. Yine aşırı soğuklar etkili oldu. Şu anda gaz gelişiyle ilgili arkadaşlarımız görüşüyorlar. Gelen miktar azaldı ve durdu, ama projelerle ilgili görüşmelerimiz sürüyor biliyorsunuz” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, İran’dan doğal gaz akışının ‘’azaldığını, durduğunu’’ açıkladı. Güler, Hilton Otel’de düzenlenen İran İslam Cumhuriyeti resepsiyonunda gazetecilerin, İran’dan doğal gaz akışına ilişkin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin İran doğal gazıyla ilgili problem olup olmadığı yönündeki sorusu üzerine Güler, ‘’Biliyorsunuz. Yine aşırı soğuklar etkili oldu. Şu anda gaz gelişiyle ilgili arkadaşlarımız görüşüyorlar. Gelen miktar azaldı ve durdu ama projelerle ilgili görüşmelerimiz sürüyor biliyorsunuz’’ dedi. Bundan sonra problem olup olmayacağı konusunda İran Hükümeti’nin güvence verip vermediği hususundaki bir soruya Bakan Güler, ‘’Urumiye ile Tebriz’i by-pass edecek bir boru hattı konusunu proje bazında görüştüklerini belirterek, bu gelişme olduğu takdirde benzer sorunların yaşanmayacağını ümit ettiklerini söyledi. Rusya’dan ek gaz

Öte yandan, Bosphorus Gaz AŞ Genel Müdürü Metin Şen, İran’ın doğal gazı kesmesinin ardından Rusya’nın, BOTAŞ’ın talebi üzerine Türkiye’ye ek doğal gaz vermeye başladığını bildirdi.

Şen, İran’ın doğal gazı kestiği dönemlerde Rusya’nın büyük fedakarlık yaparak, vermesi gereken gazın daha fazlasını Türkiye’ye verdiğini ifade etti.

/ ANKARA

10.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İran gazı yine durdu

  ATO: Vergi barışı genişletilerek uygulansın

  Gebze-İzmir otoyoluna onay

  Maden potansiyelimizin farkında değiliz

  Mağdur tüketiciler hakem heyetine başvurmalı

  Ocak’ta 2.5 milyar dolar dış borç ödedik

  Her müteahhit her inşaatı yapamayacak


 Son Dakika Haberleri