Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Mağdur tüketiciler hakem heyetine başvurmalı

Tüketici Derneği (TÜKEDER) Başkanı Avukat Necati Yentürk, vatandaşların Tüketici Sorunları Hakem Heyeti konusunda yeterince bilgi sahibi olmadığını söyledi.

Hakem heyetleri kararlarının 15 gün içerisinde Tüketici Mahkemesi’ne yapılan itirazın red edilmesiyle kesinlik kazanacağını anlatan Yentürk, “Geçtiğimiz günlerde Tüketici Sorunları Hakem Heyeti, ev ve işyerleri telefonlarında sabit ücretin haksız olduğuna dair karar verdi. Ancak bu mahkeme kararı değildi. Mahkemeye yapılan itiraz icrayı durdurmaz. Tüketici Hakem Heyetlerinin 827 YTL’ye kadar olan uyuşmazlıklarda verdiği kararlar aynen mahkeme kararı gibi icraya konulabilir” dedi.

Vatandaşların genel olarak Tüketici Hakem Heyetleri konusunda bilgi sahibi olmadığını belirten Yentürk, satınalınan kusurlu malların sebep olduğu zararın firma tarafından karşılanmaması durumunda Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’ne başvurulması gerektiğini söyledi. Heyetin, il sanayi ve ticaret il müdürlükleri ile kaymakamlıklar bünyesinde hizmet verdiğini kaydeden Yentürk, “Satın aldığınız herhangi bir mal veya hizmetin ayıplı (kusurlu) olduğunu fark ettiğinizde öncelikle o mal veya hizmeti aldığınız satıcı veya sağlayıcı ile görüşmeniz gerekir. Sorunu çözemiyor ve karşı taraf yükümlülüğünü yerine getirmiyorsa, firma yetkilileri ile görüşmenizde yarar vardır. Bu tür görüşmelerde yasal haklarınızı (malın iadesi, malın yenisi ile değiştirilmesi, malın tamiri, malın özürü kadar değerinden indirilmesi) bildiğinizi ve seçimlik haklarınızdan hangisini tercih ettiğinizi belirtmeyi unutmayın.” diye konuştu.

/ BURSA

10.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İran gazı yine durdu

  ATO: Vergi barışı genişletilerek uygulansın

  Gebze-İzmir otoyoluna onay

  Maden potansiyelimizin farkında değiliz

  Mağdur tüketiciler hakem heyetine başvurmalı

  Ocak’ta 2.5 milyar dolar dış borç ödedik

  Her müteahhit her inşaatı yapamayacak


 Son Dakika Haberleri