Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Her müteahhit her inşaatı yapamayacak

Bayındırlık ve İskan Bakanlığının üzerinde çalıştığı müteahhitlere yönelik sertifikasyon sistemi çerçevesinde, mesleğe sınıflandırma getirilmesi öngörülüyor.

Edinilen bilgiye göre, Bakanlığın bir süre önce, ilgili kamu kurumları ve meslek örgütleri ile birlikte başlattığı ‘’müteahhitliğin tanımlanması ve standartlarının belirlenmesine’’ yönelik çalışma şekilleniyor.

Tartışmalar sırasında öne çıkan noktalardan birini ‘’mesleğin sınıflandırılması’’ oluşturuyor. Öngörülen düzenleme ile müteahhitlerin branşlaşması ve inşaat kalitesinin artırılması hedefleniyor. Konuya ilişkin soruları cevaplayan Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Sabri Erbakan, Kamu İhale Kanununun 2003’te yürürlüğe girmesiyle uygulamada zorunlu olmaktan çıkarılan ‘’müteahhitlik karnesinin’’ A, B, C tipi gibi gruplara ayrıldığını anımsattı. Üzerinde çalışılan düzenlemenin de buna benzer tarafları bulunduğunu dile getiren Erbakan, şöyle konuştu: “Artık dünya inşaat sektöründe branşlaşmış durumda; baraj yapan baraj yapıyor, havaalanı yapan havaalanı yapıyor. Bizim müteahhitlerimizin de bu konuda en azından sınıflandırılması lazım. Herkes her işi yapamaz, ona göre makine parkı olması lazım, ona göre teknik ekibi olması lazım. Bütün bunlar masaya yatırılıyor, hepsini teker teker değerlendiriyoruz.’’

/ ANKARA

10.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İran gazı yine durdu

  ATO: Vergi barışı genişletilerek uygulansın

  Gebze-İzmir otoyoluna onay

  Maden potansiyelimizin farkında değiliz

  Mağdur tüketiciler hakem heyetine başvurmalı

  Ocak’ta 2.5 milyar dolar dış borç ödedik

  Her müteahhit her inşaatı yapamayacak


 Son Dakika Haberleri