Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Çocuk işçiliğini önleyecek projeler destek bekliyor

Çocukları sokaktan çekmek için işçi ve işveren sendikalarını bir araya getiren ‘’Çocuk İşçiliğine Karşı Toplumsal İş Birliği ve Adana İlinde Yürütülen Zamana Bağlı Politika ve Program Çerçevesinde Faaliyetlere Destek Projesi’’nin devamı için toplumsal duyarlılık beklendiği bildirildi.

Proje Koordinatörü ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferdi Tanır, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) ortaklığında gerçekleştirilen projenin amacına ulaşmakla kalmayıp, çeşitli ülkelere de örnek olduğunu bildirdi.

Doç. Dr. Tanır, il merkezinde kamuya ait binada 23 Mayıs 2006 tarihinde uygulamaya geçirilen proje kapsamında, sanayi sektöründe ağırlıklı olarak mobilya imalatı alanında, mevsimlik tarım işçiliğinde ve sokakta çalışan çocuklara yönelik hizmet verildiğini vurguladı. Doç. Dr. Tanır şunları söyledi: ‘’Genel toplamda, 273’ü erkek, 87’si kız 360 çocuk ve 60’ı kadın, 18’i erkek 78 aile bireyi merkeze kayıt edilerek, eğitim programına alındı. Sağlık kontrolleri yapılan ve okula kazandırılan çocukların kırtasiye, çanta ve önlük gibi çeşitli ihtiyaçları karşılandı. Proje sayesinde 360 kayıtlı çocuktan, 220’si işten çekilirken 125 çocuğun da işe başlanması engellendi.’’

ÇEŞİTLİ ÜLKELER, BU PROJEYİ ÖRNEK ALDI

Doç. Dr. Ferdi Tanır, başta Kırgızistan olmak üzere çeşitli ülkelerin de çocuk işçiliği mücadelesine örnek gösterilen projenin 30 Mart 2007 tarihinde sona ermesine rağmen çalışan çocuklara yönelik sağlık, eğitim ve sosyal destek çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Merkezde halen bir sekreter, bir sosyal hizmet danışmanı, bir il koordinatörü hekim olmak üzere üç kişilik ekibin çalışmalarını sürdürdüğünü anlatan Tanır, projenin sürekliliği için toplumsal duyarlılık gerektiğini kaydetti. Tanır, ‘’Süresi tamamlandığı için şu anda sadece zorunlu giderleri karşılanan proje, yüzlerce çocuğa daha ışık olabilir’’ dedi.

Doç. Dr. Ferdi Tanır, proje için bütün kamu kurum ve kuruluşları, meslek örgütleri ile sivil toplum kuruluşlarından destek beklediklerini sözlerine ekledi.

/ ADANA

10.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İzlediği yol hükümeti sıkıntıya sokar

  İzin yasakçılara

  İkinci turda 411 kabul

  Meclis kürsüsünde provokasyon

  CHP yine Anayasa Mahkemesine gidiyor

  Başörtüsünde dayatma yanlış

  Erdoğan: İmtiyazlı ortaklık ifadesi çok çirkin

  DTP’ye verilen ek süre doluyor

  Esengün: Anayasa değişikliği daha geniş kapsamlı olmalı

  İnsan Hakları Komisyonu Almanya’ya gidecek

  Ayakkabısı çalınana yenisi veriliyor

  Doğuda köy yolları kapalı

  Uludağ’da kar rekor seviyede

  Sigara yasağı çok anlamlı

  Marmara’da 3,5 metrelik köpek balığı avlandı

  Üstün zekâlı öğrenciler için bir merkez daha

  Piller geri dönüşüme kazandırılmalı

  Çocuk işçiliğini önleyecek projeler destek bekliyor

  Çiğ köftede hastalık riski


 Son Dakika Haberleri