Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

CHP yine Anayasa Mahkemesine gidiyor

CHP Grup Başkanvekilleri Kemal Anadol, Kemal Kılıçdaroğlu ve Hakkı Suha Okay, TBMM Genel Kurulunda yapılan anayasa değişikliğinin ikinci turu öncesinde parlamentoda düzenledikleri basın toplantısında, “Biz bu konuda anayasal kurumlara güveniyoruz. Yargısal süreçteki başvurumuzu devam ettireceğiz” diye konuştular. Teklifin Mecliste kabulünden sonra CHP, Gül'ün vereceği kararı bekliyor.

CHP Grup Başkanvekilleri Kemal Anadol, Kemal Kılıçdaroğlu ve Hakkı Suha Okay, TBMM Genel Kurulunda yapılan anayasa değişikliğinin ikinci turu öncesinde Parlamentoda basın toplantısı düzenledi. Anadol, Anayasa değişikliğinin, masum bir öğrenim, öğretim özgürlüğü şeklinde sunulduğunu savunarak, ‘’Anayasanın 2. maddesini doğrudan hedef alarak, bu maddenin arkasından dolaşarak, laiklik ilkesini ortadan kaldıran, Cumhuriyetin kuruluş felsefesini yok eden bir tertiple karşı karşıya olduklarını’’ söyledi. Anadol, yapılmak istenenin, Türkiye’yi Ortaçağ karanlığına geri döndürmek ve 85 yıllık Cumhuriyetten rövanş almak olduğunu ileri sürdü.

Hakkı Suha Okay da bir yandan katsayıyla, diğer yandan da Yargıtayın yapısıyla oynanmak istendiğini savunarak, şöyle konuştu:

‘’Cumhuriyetin kazanımlarıyla, aydınlanma devriminden rövanş almak isteyen siyasal iktidar, yargıyı, yükseköğrenimi ele geçirmek isterken, bir yandan da anayasanın değişmez kurallarını devre dışı bırakmak istiyor. Son kez bir çağrıda daha bulunuyoruz. Cumhuriyet ile değerleri ve nitelikleriyle daha fazla oynamayın. Oylamadan sonra Türkiye’de bir başka laiklik tanımı başlayacak. Biz bu konuda anayasal kurumlara güveniyoruz. Yargısal süreçteki başvurumuzu devam ettireceğiz. Dilerim iş yargıya taşınmadan, sağduyu egemen olur ve bu hatalı gidişe dur derler.’’

/ ANKARA

10.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İzlediği yol hükümeti sıkıntıya sokar

  İzin yasakçılara

  İkinci turda 411 kabul

  Meclis kürsüsünde provokasyon

  CHP yine Anayasa Mahkemesine gidiyor

  Başörtüsünde dayatma yanlış

  Erdoğan: İmtiyazlı ortaklık ifadesi çok çirkin

  DTP’ye verilen ek süre doluyor

  Esengün: Anayasa değişikliği daha geniş kapsamlı olmalı

  İnsan Hakları Komisyonu Almanya’ya gidecek

  Ayakkabısı çalınana yenisi veriliyor

  Doğuda köy yolları kapalı

  Uludağ’da kar rekor seviyede

  Sigara yasağı çok anlamlı

  Marmara’da 3,5 metrelik köpek balığı avlandı

  Üstün zekâlı öğrenciler için bir merkez daha

  Piller geri dönüşüme kazandırılmalı

  Çocuk işçiliğini önleyecek projeler destek bekliyor

  Çiğ köftede hastalık riski


 Son Dakika Haberleri