Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İzlediği yol hükümeti sıkıntıya sokar

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk, üniversitelerde başörtüsünün serbest olmasını, yasağın kalkmasını her zaman desteklediğini belirterek, bu konuda anayasa değişikliklerinin içeriği konusunda bir sorunu olmadığını söyledi. Lagendijk, “Ama Anayasa değişikliklerinin yapılış ve tartışılış biçimi, aceleye getirilmiş olması ve bu konudaki korku ve hassasiyetlerin göz önünde bulundurulmaması, aslında çok üzücü bir süreç” dedi.

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk, bütün enerjinin, sadece başörtüsü meselesine endekslenmiş olmasının, toplumu ilgilendiren ve yakından tartışılan diğer hürriyetlerin, gündemden düşmesi ve unutulmaya sürüklenmesinin kaygı verici olduğunu ifade ederek, “Hükümet bunun bir sorun olduğunu umarım görür.”

Lagendijk, Fatih’te Sulukule olarak bilinen ve yenileme alanı ilan edilen bölgede incelemelerde bulundu. Daha sonra basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Lagendijk, başörtüsünün yüksek öğretimde serbest bırakılmasını içeren anayasa değişikliğine ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine, üniversitelerde

başörtüsünün serbest olmasını, yasağın kalkmasını her zaman desteklediğini belirterek, bu konuda Anayasa değişikliklerinin içeriği konusunda bir sorunu olmadığını söyledi. Lagendijk, sözlerine şöyle devam etti:

‘’Ama Anayasa değişikliklerinin, yapılış ve tartışılış biçimi, aceleye getirilmiş olması ve bu konudaki korku ve hassasiyetlerin göz önünde bulundurulmaması, aslında çok üzücü bir süreç. Bunun, hükümet açısından sorunlar yaratacağını düşünüyorum. Çünkü bu konuda ciddi bir tartışma var ve siz bunu yakında izliyorsunuz, altını çizmeme gerek yok. Benim bu konudaki en büyük kaygım, meselenin, bütün enerjinin, sadece başörtüsü meselesine endekslenmiş olması ve 301 gibi, Vakıflar Kanunu gibi toplumu ilgilendiren ve yakından tartışılan diğer hürriyetlerin, bu tartışmadan sonra gündemden düşmesi ve unutulmaya sürüklenmesi. Bu çok kaygı verici bir süreç. Hükümet bunun bir sorun olduğunu umarım görür.’

/ İSTANBUL

10.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İzlediği yol hükümeti sıkıntıya sokar

  İzin yasakçılara

  İkinci turda 411 kabul

  Meclis kürsüsünde provokasyon

  CHP yine Anayasa Mahkemesine gidiyor

  Başörtüsünde dayatma yanlış

  Erdoğan: İmtiyazlı ortaklık ifadesi çok çirkin

  DTP’ye verilen ek süre doluyor

  Esengün: Anayasa değişikliği daha geniş kapsamlı olmalı

  İnsan Hakları Komisyonu Almanya’ya gidecek

  Ayakkabısı çalınana yenisi veriliyor

  Doğuda köy yolları kapalı

  Uludağ’da kar rekor seviyede

  Sigara yasağı çok anlamlı

  Marmara’da 3,5 metrelik köpek balığı avlandı

  Üstün zekâlı öğrenciler için bir merkez daha

  Piller geri dönüşüme kazandırılmalı

  Çocuk işçiliğini önleyecek projeler destek bekliyor

  Çiğ köftede hastalık riski


 Son Dakika Haberleri