Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İkinci turda 411 kabul

TBMM Genel Kurulunda, başörtüsünün yükseköğretimde serbest bırakılmasını içeren anayasa değişikliği teklifinin ikinci tur oylamasında, teklifin tümü 103 red oyuna karşılık 411 oyla geçti. Teklifin 1. ve 2 maddelerine 403 kabul oyu verilirken, yürürlüğe ilişkin 3. maddesi 411 oyla kabul edildi.

Genel Kurul’da Anayasanın, ‘’Kanun önünde eşitlik’’ başlıklı 10. maddesinde değişiklik yapan teklifin 1. maddesinin gizli oylamasına 519 milletvekili katıldı. Madde 403 oyla kabul edilirken, 107 ret, 4 çekimser ve 5 oy da boş çıktı.

Değişiklikle anayasanın, ‘’Kanun önünde eşitlik’’ başlıklı 10. maddesinin son fıkrasına, ‘’... ve her türlü kamu hizmetlerinden yararlanılmasında’’ ibaresi ekleniyor. Bu değişiklikle madde, ‘’Devlet organları ve idari makamları, bütün işlemlerinde ve her türlü kamu hizmetlerinden yararlanılmasında kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadır’’ haline geliyor.

Anayasanın, ‘’Eğitim ve öğretim hakkı ve ödevi ‘’ başlıklı 42. maddesinde değişiklik yapan teklifin 2. maddesinin gizli oylamasına ise, 518 milletvekili katıldı. Madde, 108 ret oyuna karşılık 403 oyla kabul edilirken, 2 milletvekili çekimser kaldı, 5 oy da boş çıktı.

Teklifin 2. maddesiyle, Anayasanın ‘’Eğitim ve öğrenim hakkı ve ödevi’’ başlıklı 42. maddesine, ‘’Kanunda açıkça yazılı olmayan herhangi bir sebeple kimse yükseköğrenim hakkını kullanmaktan mahrum edilemez. Bu hakkın kullanımının sınırları kanunla belirlenir’’ şeklinde yeni bir fıkra ekleniyor.

Teklifin yürürlüğüne ilişkin 3. maddesinin gizli oylamasına da, 514 milletvekili katıldı. Madde, 102 ret oyuna karşılık 411 oyla kabul edilirken, 1 milletvekili çekimser kaldı.

Teklifin 3. maddesi, anayasanın bu kanunla değiştirilen maddelerinin, yayımı tarihinde yürürlüğe girmesini ve halk oylamasına sunulması halinde, tümüyle oylanmasını içeriyor. Anayasa değişikliği teklifinin tümü ise, 103 ret oyuna karşılık, 411 oyla kabul edildi.

/ ANKARA

10.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İzlediği yol hükümeti sıkıntıya sokar

  İzin yasakçılara

  İkinci turda 411 kabul

  Meclis kürsüsünde provokasyon

  CHP yine Anayasa Mahkemesine gidiyor

  Başörtüsünde dayatma yanlış

  Erdoğan: İmtiyazlı ortaklık ifadesi çok çirkin

  DTP’ye verilen ek süre doluyor

  Esengün: Anayasa değişikliği daha geniş kapsamlı olmalı

  İnsan Hakları Komisyonu Almanya’ya gidecek

  Ayakkabısı çalınana yenisi veriliyor

  Doğuda köy yolları kapalı

  Uludağ’da kar rekor seviyede

  Sigara yasağı çok anlamlı

  Marmara’da 3,5 metrelik köpek balığı avlandı

  Üstün zekâlı öğrenciler için bir merkez daha

  Piller geri dönüşüme kazandırılmalı

  Çocuk işçiliğini önleyecek projeler destek bekliyor

  Çiğ köftede hastalık riski


 Son Dakika Haberleri