Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Türkiye’de ‘Kürt politikası’ yerine, Kürt politikasızlığı var

Türkiye Barış Meclisi tarafından İnşaat Mühendisleri Odası’nda ‘’Yeni Anayasa Sürecinde Demokratikleşme ve Kürt sorunu’’ başlıklı bir konferan düzenlendi.

Konferansta konuşan İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Belge, Türkiye’de ‘’Kürt politikası yerine Kürt politikasızlığı bulunduğunu’’ ifade etti. ‘’Kürt sorunu’’nun Cumhuriyet pratiğinin en köklü sorunu olduğunu’’ öne süren Belge, ‘’Hükümetin Başbakanı bir şeyler yapacağım diye ortaya çıksa bile, bir yerlere kabul ettirmesi gerekiyor’’ dedi.

TBMM 13. Dönem Milletvekili Tarık Ziya Ekinci de Türk ve Kürt aydınlarını sorunun çözümü için ortak siyasî bir platform oluşturmaya çağırdı.

Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Cengiz Aktar da ‘’Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki ekonomik durumun özel bir doğu bakanlığı gerektirecek kadar ağır olduğunu’’ savundu. Türkiye’deki sorunların çözümü için AB sürecine sahip çıkılması gerektiğini ifade eden Aktar, ‘’AB, önümüzdeki en makul ve somut açılımlardan bir tanesi’’ dedi.

KONDA Genel Müdürü Tarhan Erdem de bugünkü anayasa ile idarî reform yapmanın mümkün olmadığını iddia etti. ‘’İdari reform ihtiyacının sadece Kürtlerin değil, herkesin ihtiyacı olduğunu’’ ifade eden Erdem, yapılacak bir idarî reformun bütün Türkiye’de uygulanabilecek bir şekilde olması gerektiğini kaydetti. Erdem, ‘’hazırlanacak anayasada yasama yetkisinin kurulacak yerel meclislere de verilmesi gerektiğini’’ savundu.

Konferansta konuşan DTP’li Aysel Tuğluk, ‘’anayasal vatandaşlık konusunu çok önemsediklerini’’ belirterek, ‘’Yeni anayasa ile Kürt kimliğinin inkârının ortadan kalkıp kalkmayacağı sorusunun yanıtını aradıklarını’’ ifade etti.

Tuğluk, ‘’Bu soruya verilecek yanıt Kürtler açısından çok önemli. Verilecek yanıt, Cumhuriyet’ten bu yana bir şekilde aidiyet sorunu yaşan Kürtlerin Cumhuriyetle ilişkisinin yönünü, niteliğini ve içeriğini belirleyecek’’ dedi.

‘’Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kürt sorununa kardeşlik retoriği ile yaklaştığını ve bu şekilde sorunun çözülemeyeceğini’’ öne süren Tuğluk, ‘’Kimlik ve dil hakkı anayasal güvence altına alınmadığı müddetçe Kürt sorunu çözülmeyecektir’’ diye konuştu.

/ ANKARA

11.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yangın şehitleri Türkiye’de

  Baykal darbe şakşakçısı

  Baykal'ın gözü Anayasa Mahkemesinde

  Hizmet alan-hizmet veren ayrımı aldatmaca

  Erdoğan: Avrupa Birliği,Türkiye ile birlikte global aktör olacaktır

  2B çözüm bekliyor

  AKP'li Tanrıverdi: TBMM, bir ayıbı ortadan kaldırdı

  Simge tartışması uzlaşmayı baltaladı

  Burası Avustralya’da bir üniversite

  Türkiye’de ‘Kürt politikası’ yerine, Kürt politikasızlığı var

  “Cargill Yasası’’ yeniden gündemde

  Girişimcilere AB projelerinde valilik desteği

  Ders başı başlıyor

  Ankara’da ekmeğe zam yok

  Ormanlar keçilerden kurtuluyor

  Sigaraya büyük gol

  30 yıl içinde Marmara’da 7’nin üzerinde deprem bekleniyor

  Uludağ'da 1,5 metre kar var

  Yenikapı’ya arkeolojik park

  Afrika’nın ışığı oldular

  Engelliler hakkını aramayı öğrenecek

  Ekmeğimiz bir türlü poşete giremedi

  Kaynakları suları randımanlı kullanılamıyor


 Son Dakika Haberleri