Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

2B çözüm bekliyor

Bayındırlık ve İskân Bakanı Faruk Nafiz Özak, orman vasfını kaybetmiş 2B arazilerinin, çözülmesi gereken önemli bir sorun olduğunu söyledi. Sorunu sosyal ve ekonomik olarak ikiye ayıran Bakan Özak, “Bir ifadeye göre 25 milyar dolar getirecek Türkiye’ye, bir ifadeye göre daha fazla... Ama ondan da önemlisi sosyal olarak çok önemli işlevi görülüyor” dedi.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, orman vasfını kaybetmiş 2B arazilerinin, çözülmesi gereken önemli bir sorun olduğunu söyledi. Bakan Özak, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 2007 yılı çalışmalarının değerlendirilmesi ve 2008 yılı hedefleriyle ilgili Antalya’da devam eden toplantıda yaptığı konuşmada, orman vasfını kaybetmiş 2B arazileri ile ilgili aksaklıkların giderilmesi için, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla ilgili bakanlıklarla toplantı yaptıklarını hatırlattı.

2B’nin, son derece önemli ve çözülmesi gereken bir konu olduğunu belirten Özak, şöyle konuştu:’’2B, son derece önemli bir sorun, çözmemiz gereken bir konu. Türkiye’nin sorunu, sosyal sorun, ekonomik sorun. Bir ifadeye göre 25 milyar dolar getirecek Türkiye’ye, bir ifadeye göre daha fazla... Ama ondan da önemlisi sosyal olarak çok önemli işlevi görülüyor. Bunun çözümünde geçmiş 3-4 yılda bir takım işler yapıldı. Ama gelinen noktada Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü konuya müdahale etmezse çözülemiyor. (İşi ehline teslim edin) diyor Hazreti Peygamber. O yapılmalı, o yapılacak. İnşallah onu da çözeceğiz.’’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile TOKİ’nin anahtar teslim törenlerine katıldığını da belirten Özak, ev sahibi olmanın çok büyük mutluluk olduğunu vurguladı. Bu mutluluğu törenlerde vatandaşların yüzünde gördüğünü ifade eden Özak, ‘’50 yıldır tapu bekleyen vatandaşın tapu aldığındaki sevinci inanılmaz bizi etkiliyor’’ dedi.

“TAPUSUZ GAYRİMENKUL,

NİKÂHSIZ EŞE BENZİYOR’’

‘’Tapusuz gayrimenkul nikahsız eşe benziyor’’ diyen Özak, ‘’Gerçekten öyle: Bir eşiniz var nikahsız, bir araziniz var tapusuz. İkisi birbirine çok benziyor. Nikahtaki o keramet tapuyu aldığınız da da size aynı mutluluğu verebiliyor’’ diye konuştu.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün geçen yıl döner sermayeden genel bütçeye 400 milyon YTL’den fazla katkı yaptığını ifade eden Özak, personele döner sermayeden ek ödeme yapabilmek için çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Özak, tapu ve kadastro personelinin döner sermayeden ek ödeme almayı hak ettiğini dile getirdi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı da, Türkiye’de kadastro çalışmalarının Cumhuriyet’in kuruluşundan bu yana devam ettiğini, 2004 yılından itibaren de çalışmaların hızlandığını vurguladı. Adlı, Türkiye’de sorunlu olan bin köy dışında kadastrosuz yer kalmadığını söyledi.

HUKUKî VE AHLÂKî OLMAYAN

HER ŞEYİN KARŞISINDAYIZ

Bakan Faruk Nafiz Özak, ‘’Bahşiş ile rüşveti bir birine karıştırmamak lazım. Hukuki ve ahlaki olmayan her şeyin karşısındayız’’ dedi.

Toplantıda konuşan Özak, daha sonra gazetecilerin, tapu dairelerinde yaşanan yolsuzluk iddialarıyla ilgili sorularını cevapladı. Tapu kadastro çalışanlarının, yıllardır Türkiye’nin her metre karesinde fedakarca hizmet verdiğini dile getiren Özak, kurumun da, en güvenilir ve çalışkan kurumlardan biri olduğunu kaydetti. Özak, ‘’Çok az da olsa, böyle sorunlar yaşayabiliriz. Ama bunu abartmamak lazım. Bugün giderek güvenilirlik derecesi artan kurumlarımızdan biri. Bu bakımdan bu konuya gazetelere yansıyan tarafıyla değil de genel anlamda bakarsak, gerçekten çok güvenilir, çok başarılı, 150 yıldır bu ülkeye hizmet veren bir kurumumuz’’ dedi.

‘Döner sermayeden çalışanlara ek ödeme yapılması durumunda iddiaların ortadan kalkıp kalkmayacağına’ ilişkin soru üzerine Özak, tapu ve kadastro çalışanlarının döner sermayeye çok katkıda bulunduklarını ve döner sermayeden hak ettikleri parayı almaları gerektiğini ifade etti.

Bu konunun Bakanlar Kurulunda da gündeme geldiğini dile getiren Özak, ‘eşit işe eşit ücret’ konusunda bir sorun yaşandığını kaydetti.

/ ANTALYA

11.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yangın şehitleri Türkiye’de

  Baykal darbe şakşakçısı

  Baykal'ın gözü Anayasa Mahkemesinde

  Hizmet alan-hizmet veren ayrımı aldatmaca

  Erdoğan: Avrupa Birliği,Türkiye ile birlikte global aktör olacaktır

  2B çözüm bekliyor

  AKP'li Tanrıverdi: TBMM, bir ayıbı ortadan kaldırdı

  Simge tartışması uzlaşmayı baltaladı

  Burası Avustralya’da bir üniversite

  Türkiye’de ‘Kürt politikası’ yerine, Kürt politikasızlığı var

  “Cargill Yasası’’ yeniden gündemde

  Girişimcilere AB projelerinde valilik desteği

  Ders başı başlıyor

  Ankara’da ekmeğe zam yok

  Ormanlar keçilerden kurtuluyor

  Sigaraya büyük gol

  30 yıl içinde Marmara’da 7’nin üzerinde deprem bekleniyor

  Uludağ'da 1,5 metre kar var

  Yenikapı’ya arkeolojik park

  Afrika’nın ışığı oldular

  Engelliler hakkını aramayı öğrenecek

  Ekmeğimiz bir türlü poşete giremedi

  Kaynakları suları randımanlı kullanılamıyor


 Son Dakika Haberleri