Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yangın şehitleri Türkiye’de

Almanya’nın Ludwigshafen şehrinde geçtiğimiz hafta çıkan yangında hayatını kaybeden Türk vatandaşlarının cenazeleri dün akşam özel bir uçakla Gaziantep’e getirildi. Ölenlerin yakınları ve Almanya’da yaşayan Türk vatandaşları ile Almanların katıldığı hazin uğurlama töreninde, Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve Ludwigshafen Belediye Başkanı da hazır bulundu.

Almanyanın Ludwigshafen şehrindeki yangında hayatına kaybeden 9 Türk’ün cenazesi törenle bu şehirden Gaziantep’e uğurlandı. Yan yan dizilen 9 cenaze acının büyüklüğünü bir kez daha gözler önüne serdi. Ludwigshafen’de geçtiğimiz hafta meydena gelen yangında hayatına kaybeden Türk vatandaşları için tören düzenlendi. Ölenlerin yakınları ve Almanya’da yaşayan Türk vatandaşları ile Almanların katıldığı törende Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve Ludwigshafen Belediye Başkanı da hazır bulundu. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, törende yaptığı konuşmada, Alman yetkililerin en kısa zamanda olayı aydınlatacağına inandığını ifade ederek, “Farklı inançlara sahip insanlar hep birlikte yaşayacağız. Özümüzü kökümüzü unutmadan hep birlikte kardeşçe yaşamaya çalışacağız. Çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştireceğiz, ama yaşadığınız bu ülkenin dilini de en iyi şekilde öğreneceğiz” diye konuştu.

Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu da bu elim kazanın nedenlerinin bir an önce tespit edilmesi için çalışmaların takipçisi olacağımız bir kez daha ifade etti. Çalışmaların hızla sürdüğünü ifade eden ve Türkiye sonuna kadar bu kazanın takipçisi olacaktır” diyen Yazıcıoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşlarının yanında olduğunu ve olmaya devam edeceğini vurguladı. “Sonucun ortaya çıkması bu 9 canı geri getirmeyecektir” diyen Yazıcıoğlu, acıların bir nebze olsun hafifleyeceğini söyledi.”Diliyorum bu olay Türkiye-Almanya ilişkilerinde bir dönüm noktası olur” diyen Yazıcıoğlu törenin ardından cenaze yakınları ile Türkiye’ye dönecekleri hayatını kaybedenleri memleketlerinde ebediyete uğurlayacaklarını sözlerine ekledi.

Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer de, “kazada ölenlerin ailelerinin ne kadar büyük bir acı çektiğini biliyoruz. Burada ölen çocukların önünde uzun bir hayat vardı. Acıyı dindirmek için elimizden ne gelirse yapmaya hazırız. Kurduğumuz ekiple yangının nedenini en kısa zamanda aydınlatacağımızı emin olabilirsiniz. Var gücümüzle çalışıyoruz. Angela Merkel de bizimle birlikte yas tutuyor. Geride kalan aile yakınlarına yardımcı olarak bu acıyı bir nebze dindirmek istiyoruz. “Yangında yakınlarını kaybeden Kamil Kaplan da “Üzüntümüz çok büyük.. Burada yaşadık çocuklarımızı burada doğurup büyüttük. Tek derdim Türk alman kardeşliğinin yaşamasıdır.” dedi.

/ LUDWİGSHAFEN

11.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yangın şehitleri Türkiye’de

  Baykal darbe şakşakçısı

  Baykal'ın gözü Anayasa Mahkemesinde

  Hizmet alan-hizmet veren ayrımı aldatmaca

  Erdoğan: Avrupa Birliği,Türkiye ile birlikte global aktör olacaktır

  2B çözüm bekliyor

  AKP'li Tanrıverdi: TBMM, bir ayıbı ortadan kaldırdı

  Simge tartışması uzlaşmayı baltaladı

  Burası Avustralya’da bir üniversite

  Türkiye’de ‘Kürt politikası’ yerine, Kürt politikasızlığı var

  “Cargill Yasası’’ yeniden gündemde

  Girişimcilere AB projelerinde valilik desteği

  Ders başı başlıyor

  Ankara’da ekmeğe zam yok

  Ormanlar keçilerden kurtuluyor

  Sigaraya büyük gol

  30 yıl içinde Marmara’da 7’nin üzerinde deprem bekleniyor

  Uludağ'da 1,5 metre kar var

  Yenikapı’ya arkeolojik park

  Afrika’nın ışığı oldular

  Engelliler hakkını aramayı öğrenecek

  Ekmeğimiz bir türlü poşete giremedi

  Kaynakları suları randımanlı kullanılamıyor


 Son Dakika Haberleri