Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: Avrupa Birliği,Türkiye ile birlikte global aktör olacaktır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Türkiye’nin artan değeri, sadece Orta Doğu ile kısıtlı değil. Balkanlarda, Karadeniz ve Akdeniz bölgesinde, ayrıca Afganistan, Pakistan, Orta Asya ve Afrika’da da Türkiye, bir numaralı partner ve istikrarla olumlu değişimin bir ara bulucusu haline gelmiştir’’ dedi.

Erdoğan, Alman ‘’Süddeutsche Zeitung’’ gazetesi için ‘’Türkiye, değişimin sembolüdür’’ başlığıyla yazdığı makalede, coğrafi konumunun, global güvenlik için bir tehdit oluşturmaması gereken Orta Doğu bölgesinde Türkiye’yi, bu bölgedeki krizlerin çözümünde etkili Batılı bir stratejinin, merkezi aktörlerinden biri konumuna getirdiğini kaydetti. Bu konuda Türkiye’nin bilgi ve tecrübelerinin çok önemli olduğuna dikkati çeken Erdoğan, ‘’Ancak burada söz konusu olan sadece coğrafya değil. Bugünün Türkiyesi için şu geçerli: Sadece nerede olduğu değil, neyi temsil ettiği önemini ortaya koymaktadır’’ ifadesine yer verdi. Türkiye’nin, değişen ve huzursuzluklarla çalkalanan Orta Doğu’daki rolünün Batıya yönlenmesine bağlı olduğunu kaydeden Erdoğan, çoğu Müslüman olan halkıyla demokratik ve laik bir ülke olan Türkiye’nin, serbest pazar ekonomisi prensiplerinin ve reformların uygulanmasında olağanüstü tecrübelere sahip olduğunu belirtti.

Türkiye’nin dünyada İslâmiyet, demokrasi ve modernliği birbiriyle bağdaştırabilen ender ülkelerden, hatta bu konuda tek ülke olduğunu ifade eden Erdoğan, Orta Doğu ülkeleriyle olan ortak tarihi nedeniyle Türkiye’nin barış ve iş birliği için özel bir motivasyona da sahip olduğunu kaydetti.

Türkiye’nin AB’ye tam üye olmasının bu rolü tüm taraflar adına daha da güçlendireceğine şüphe olmadığını kaydeden Erdoğan, Türkiye’nin, demokratik değerleri yaymasıyla birlikte, bunun Orta Doğu ve diğer birçok ülkede de yankı bulacağının altını çizdi. Erdoğan yazdığı makalede, ‘’Aynı zamanda AB de Türkiye ile birlikte, bugüne kadar hayal ettiği gibi gerçek bir global aktör olacaktır’’ ifadesini kullandı.

/ MÜNİH

11.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Yangın şehitleri Türkiye’de

  Baykal darbe şakşakçısı

  Baykal'ın gözü Anayasa Mahkemesinde

  Hizmet alan-hizmet veren ayrımı aldatmaca

  Erdoğan: Avrupa Birliği,Türkiye ile birlikte global aktör olacaktır

  2B çözüm bekliyor

  AKP'li Tanrıverdi: TBMM, bir ayıbı ortadan kaldırdı

  Simge tartışması uzlaşmayı baltaladı

  Burası Avustralya’da bir üniversite

  Türkiye’de ‘Kürt politikası’ yerine, Kürt politikasızlığı var

  “Cargill Yasası’’ yeniden gündemde

  Girişimcilere AB projelerinde valilik desteği

  Ders başı başlıyor

  Ankara’da ekmeğe zam yok

  Ormanlar keçilerden kurtuluyor

  Sigaraya büyük gol

  30 yıl içinde Marmara’da 7’nin üzerinde deprem bekleniyor

  Uludağ'da 1,5 metre kar var

  Yenikapı’ya arkeolojik park

  Afrika’nın ışığı oldular

  Engelliler hakkını aramayı öğrenecek

  Ekmeğimiz bir türlü poşete giremedi

  Kaynakları suları randımanlı kullanılamıyor


 Son Dakika Haberleri