Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Galatasaray şen dönüyor

Süper Lig'de ertelenen maçta Galatasaray, Konyaspor'u deplasmanda Ümit Karan'ın golüyle 1-0 mağlup ederek tekrar liderlik koltuğuna oturdu.

12. dakikada ilk etkili atağı geliştiren Galatarasay'da Ayhan'nın pasına Hakan Şükür karşılık verdi. Hakan Şükür kaleciyle karşı karşıya kaldı. Kaleci Oğuzhan yatarak müdahale etti ve topu kontrol altına aldı. Pozisyon sonunda Oğuzhan yerde kaldı. 29. dakikada Korner atışıyla Konyaspor kalesinde tehlike yaşandı. Kornerden gelen topa Hakan Şükür kafayı vurdu. Ancak meşin yuvarlak yan direkten döndü. Pozisyonu takip eden Servet'in kaleye gönderdiği topu önce kaleci Oğuzhan tokatladı. Daha sonra araya giren savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

36. dakikada Konyaspor'un korner vuruşuna Ümit Karan yükselerek müdahale etti. Ümit Karan kafayla dokunduğu topu kendi kalesine gönderiyordu. Ancak meşin yuvarlak sağ çaprazdan tekrar kornere çıktı.

52. dakikada, Arda'nın sol kanattan ortasında ceza sahası içinde topla buluşan Ümit Karan'ın yerden vuruşunda meşin yuvarlak auta çıktı. 59. dakikada, Barış'ın sağdan ortasında ceza sahası içinde Mertol'a çarpan top Ümit Karan'ın önüne düştü. Ümit Karan'ın ceza sahası içinde kaleyi karşıdan gören noktadan sert vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: (0-1)

64. dakikada, Ümit Karan'ın sağdan ortasında ceza sahası içinde topla buluşan Mehmet'in şutunda meşin yuvarlak kaleciye çarptı. Daha sonra kaleye giden topu Konyaspor defansı uzaklaştırarak tehlikeyi önledi.

NOTLAR...

1200 polis görev yaptı

Konya Atatürk Stadı'nın karla kaplı zemini, olumsuz hava koşulları nedeniyledüne ertelenen KonyasporGalatasaray karşılaşması öncesinde temizlenerek maça hazır hale getirildi. Maç için Atatürk Stadı'nda kar temizleme çalışmaları sabah erken saatlerden itibaren başladı. Gece kar yağışının dinmesinin çalışmaları kolaylaştırmasının da etkisiyle Konya Atatürk Stadı temizlenerek karşılaşmaya hazır hale getirildi. Kardan temizlenen sahada PAF takımları arasındaki karşılaşma saat 10.00'da başladı ve 00 berabere sonuçlandı.

TARAFTARLARA SIKI ARAMA

Maç nedeniyle yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı stadın içinde ve dışında toplam 1200 polis göre yaptı. Taraftarlar stada girerken 2 ayrı noktada üzerleri arandı. Stada ilk olarak saat 11.15'te konuk ekip Galatasaray geldi. Galatasaraylı futbolculara stada girişleri sırasında sevgi gösterisinde bulunan taraftarlar özellikle, Servet, Hakan Şükür ve Ümit Karan'ı alkışlayarak tezahüratlarda bulundular. Konyaspor'da yeni transfer Ceyhun ilk kez seyircisi karşısında maça çıktı.

19.02.2008


 

UEFA Terim'le röportaj yaptı

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, "Futbol bizim için bir eğlenceden öteye bir tutkudur. 2008 Avrupa Şampiyonasında Türk futbolunun yükselen trendini sürdürmeyi hedefliyoruz" dedi.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Türkiye'de futbolun eğlencenin ötesine geçtiğini belirterek, ''Futbol bizim tutkumuz'' dedi. Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) internet sitesinde Fatih Terim'le yapılan bir röportaj yayınlandı. Terim, futbolun Türkler için ne ifade ettiğinin sorulması üzerine, Türkiye'de futbolun eğlencenin ötesine geçip, ülke için bir tutku olduğunu belirtti.

MİLLİ TAKIMIN HEDEFLERİ

Türk futbolunun uluslararası arenada tanınmasına ilişkin bir soru üzerine Terim, (A) Milli Takım'ın uluslararası başarılarının, 1996 yılında Avrupa Şampiyonası finallerine katılmaya hak kazanmasıyla başladığını, bu dönemdeki potansiyelin de ülkeyi 2002 yılında dünya üçüncülüğüne taşıdığını söyledi. Milli Takımın amacının, tüm büyük karşılaşmalara katılmak olduğunu belirten Terim, Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki başarısının da Türk futbolu için önemli olduğunu dile getirdi.

TÜRKLERE AVRUPA YOLU

Terim, Avrupa'da oynayan Türk futbolcularla ilgili bir soru üzerine, 1996 Avrupa Şampiyonası finalleriyle birlikte Türk futbolunda ''devrim'' olarak nitelenebilecek bir mantalite değişimi yaşandığını, artık futbolculara kaybetmemeye çalışmanın değil, maçı kazanmanın öğretildiğini kaydetti. Terim, bu değişimin, Türk oyunculara Avrupa yolunu açtığını belirtti.

2008'İ HERKES KAZANABİLİR

Türkiye'nin 2008 Avrupa Şampiyonası'ndaki rakipleriyle ilgili bir soru üzerine ise Fatih Terim, FIFA dünya sıralamasına bakıldığında, Türkiye'nin rakiplerinin son 2 yıldır dikkat çekici değişiklik yaşamadığını söyledi. Şampiyonada, Türk futbolunun yükselen trendini devam ettirmeyi amaçladıklarını ifade eden Terim, Milli Takımda yetenekli oyuncuların bulunduğunu kaydetti. Terim, turnuvadaki favorilerinin sorulması üzerine ise 16 takımın da şampiyon olabileceğini, takımlar arasında fazla fark olmaması nedeniyle turnuvanın şampiyonunu, küçük detayların belirleyeceğini ifade etti.

AFRİKA ÇIKIŞTA

Türkiye'nin 2010 Dünya Kupası'ndaki şansının sorulması üzerine de dünya kupası şampiyonlarının Güney Amerika ve Avrupa'dan çıktığını hatırlatan Terim, bu turnuvada, artan potansiyelleri nedeniyle Afrikalı takımları eskisinden daha şanslı bulduğunu söyledi. Ancak Terim, Dünya Kupasını son turnuvadaki gibi bir Avrupa takımının kazanmasını istediğini kaydetti.

19.02.2008


 

Çağdaş: Trabzon erken havlu attı

Trabzonspor'un defans oyuncusu Çağdaş Atan, bu yıl hedef noktasında hayal kırıklığı yaşadıklarını fakat gelecek yıl yeni yönetim ve hocaları ile beraber şampiyonluğun en büyük favorilerinden biri olacaklarını iddia etti.

Çağdaş Atan, Cola Turka Soru-Cevap köşesinin Bordo-Mavili taraftarların sorularına cavap verdi. Bu sezon alınan başarısız sonuçlar nedeniyle hayal kırıklığı yaşadıklarını belirten Çağdaş, "Lige ve kupaya kadrodaki bazı sıkıntılar nedeniyle çok erken havlu attık. Biz bunu kabul ediyoruz. Bu seneki kadro bence şampiyonluk için yeterli değildi. Hedefimiz sezon sonuna kadar çıktığımız tüm müsabakalardan galibiyetle ayrılarak ligi bitirebildiğimiz en iyi yerde tamamlamak" dedi.

19.02.2008


 

Şükrü Saraçoğlu hazırlanıyor

Fenerbahçe'nin kendi sahasında İspanya'nın Sevilla takımı ile 20 Şubat Çarşamba günü yapacağı Avrupa Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçı öncesinde zemini karla kaplı olan Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda temizleme çalışmaları başladı.

Fenerbahçe Kulübü'nün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, İstanbul'daki yoğun kar yağışı nedeniyle karla kaplı olan stat zemini ile tribünlerinin kardan temizlenmesi için sabah saatlerinden itibaren çalışmaların başlandığı kaydedildi. Bu arada, statta, UEFA'nın ön koştuğu kriterler doğrultusunda, sahanın reklam panoları ve iç hazırlıklar için de çalışmaların başladığı bildirildi.

19.02.2008


 

Çin televizyonu F.Bahçe için geldi

Avrupa kupalarındaki başarısıyla yurt dışında adından söz ettiren Fenerbahçe'yi bir Çin televizyon kanalı Çinlilere tanıtacak.

Çin´in en büyük ulusal kanallarından Ics İnternational Channel Shangal Shangai‚ Power Sport Channel Sevilla maçı öncesinde Fenerbahçe'yi Çinlilere tanıtım amacıyla İstanbul'a çıkarma yaptı.Antu.com`un organizasyonuyla Metin Şen, Can Zıplar ile Tayfun Bayram'ın girişimleriyle Türkiye'ye giden Çinli ekip, Başkan Aziz Yıldırım, Teknik Direktör Arthur Zico, Brezilyalı futbolcuları Roberto Carlos ve Alex ile görüşüp röportaj yapacak. Stadı gezip burada bulunan müze, FB TV ve Fenerium ile ilgili bilgi alacak Çinli televizyonculara Fenerbahçe hakkında brifing verilecek. Ekip, Sevilla ile oynayacak karşılaşma öncesi ve sonrasında çekimler ile birlikte röportajlar yapacak.

19.02.2008


 

Kayseri'de hedef 6'da 6 yapmak

Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, ligde kalan bütün maçlarının zor geçeceğini bildiklerini dile getirerek, "Bu sıkıntıyı aşmamız gerekiyor. Bunun içinde oyun anlayışımızı daha da geliştirmek zorundayız" dedi.

Gaziantepspor karşısında aldıkları galibiyet için sevindiklerini anlatan Tolunay Kafkas, ligin ikinci yarısında oynadıkları 5 maçta 5 galibiyet alınmasını da futbolcularının en üst seviyedeki mücadelesine bağladı. Başarılı teknik adam, ligin ilk yarısında da iyi mücadeleler sergilediklerini vurgulayarak, "Talihsizlik sonucu kazanacağımız maçlardan beraberlikle ayrıldı. Gençlerbirliği maçında şansız bir gol yememiz. Galatasaray maçında rakibin yakaladığı tek pozisyonda golü bulması gibi. Böyle maçlarda puan kayıplarımız oldu" ifadesini kullandı.

19.02.2008


 

Kasti tekme atan kaleciye 3 ay hapis cezası

Belçika'nın bölgesel bir liginde oynanan futbol maçında yaşanan olay mahkemeye taşınınca, Aarlen Ağır Ceza Mahkemesi bir futbolcuya 3 ay hapis ve 550 Avro para cezası verdi.

Lüksemburg Kenti Ligi'ndeki CS Toernich-Autelbas karşılaşması sırasında, ev sahibi ekibin kalecisi Loic Menon (19), rakip defansın futbolcusu Mathieu Guillaume'nin ceza alanı içinde düşerek sakatlanmasına inanmadığını gerekçe göstererek, yerde yatan oyuncuya iki kez tekme attı. Aldığı darbelerle hastaneye kaldırılan Guillaume'nin ailesi kaleci Menon'u mahkemeye verdi. Aarlen Ağır Ceza Mahkemesi, geçen cuma aldığı kararla Loic Menon'u 3 ay hapis ve 550 Avro para cezası ile cezalandırdı. Belçika'daki hapishanelerde yer bulunamaması nedeniyle kaleci hapis cezasını çekemedi. Menon, yasalara göre cezasının 6 aydan az olması ve 1 yılı içinde hapishanelerde yer açılmaması durumunda sadece para cezası ödeyecek.

19.02.2008


 

Karatede Avrupa Şampiyonu olduk

Karate Milli Takımı, bir ilke imza atarak, tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonu oldu.

İtalya'nın Trieste kentinde düzenlenen ve 43 ülkenin katıldığı Ümit Genç Avrupa Karate Şampiyonası'nda milliler 5 altın, 1 gümüş ve 6 bronz madalya kazandı. Milli Takımın tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonu olduğunu söyleyen Karate Federasyonu Başkanı Aydoğan Çelik, Türkiye'nin karatede her zaman iddialı ülkeler arasında olduğunu, bu başarının her geçen yıl daha da artarak devam ettiğini belirtti.

19.02.2008


 

Trabzon'un hedefi Kayseri'yi yakalamak

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, hedefsiz bir Trabzonspor'un olamayacağını ve önlerindeki maçlardan da iyi sonuçlarla ayrılarak Avrupa Kupası'na katılmak istediklerini söyledi.

Şener, Ankaragücü maçının olumsuz hava koşullarında oynandığını ve bu maçta oynanan futbolun bir ölçü olmayacağını belirterek, ''Ancak futbolcuların kazanma azmi ve gücü önemliydi. Bunun sonucunda da maçtan galibiyetle ayrıldık'' dedi.Ligin sonu yaklaştıkça her maçın daha da zor bir hale geleceğini kaydeden Şener, şöyle devam etti:

''En yakınımızdaki Kayserispor ile 10 puanlık fark var, ama futbolda, 3 puanlık sistemde her şey olabilir. Her takımın hedefi var. Şampiyonluk yarışı yapan ve ligden düşmeme mücadelesi veren takımlar var. Bizim de hedefimiz var. Hedefsiz bir Trabzonspor olamaz. Önümüzdeki maçlardan da iyi sonuçlarla ayrılarak Avrupa Kupası'na katılmayı hedefliyoruz'' diye konuştu.

Şener, ''Trabzon'daki arkadaşlarım futbolu iyi biliyor. Onun için rahatım. Futbolculara bu ay yüklü bir ödeme yapacağız. Bunun çalışmalarını sürdürüyoruz. Transfer çalışmaları için de şimdiden hazırlıklarımıza başlayacağız'' diye konuştu

19.02.2008


 

Telekom, Beşiktaş ve G.Saray potada zor maçlara çıkıyor

Basketbolda ULEB Kupası'nın 2. tur ilk maçları bugün yapılıyor. Rusya'nın UNICS Kazan takımıyla deplasmanda karşılaşacak olan Türk Telekomspor, Avrupa'daki 155. maçına çıkacak. Mavi-beyazlı ekip, 154 maçta, 83 galibiyet, 71 de yenilgi aldı.

Türk temsilcisi, sahasında 52 galibiyet, 23 yenilgi, deplasmanda ise 31 galibiyet ve 48 yenilgi elde etti.

Beşiktaş Cola Turka Erkek Basketbol Takımı, ULEB Kupası 2. tur ilk maçında İsrail'in Hapoel Jerusalem ekibi ile deplasmanda karşılaşacak. ULEB Kupası'nda tarihi bir başarıya imza atarak grup maçlarının tamamını kazanan Beşiktaş Cola Turka, Hapoel Jerusalem ile oynayacağı karşılaşmadan galibiyetle ayrılarak tur kapısını aralamayı hedefliyor. Karşılaşma TSİ 19.00'da oynanacak.

Galatasaray Cafe Crown Basketbol Takımı ise Fransa'nın Asvel Basket takımı ile deplasmanda karşılaşacak. Sarı-kırmızılı takım, Fransa'da yerel saat ile 20.30'da başlayacak karşılaşmadan avantajlı bir skorla dönmek istiyor.

19.02.2008


 

NBA'de All-Star şöleni

ABD Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) All- Star 2008 maçında Doğu Karması, Batı Karması'nı 134-128 yendi.

New Orleans Arena'da oynanan maçın ilk periyodunu 34-28 galip bitiren Doğu Karması, maçın ikinci çeyreğini de 74-65 önde tamamladı. Üçüncü çeyrekte Steve Nash ve Chris Paul'ün gayretleriyle öne geçmeye çalışan Batı'ya, Ray Allen ve Paul Pierce'ın etkili oyunlarıyla karşılık veren Doğu Karması, 106-93 skorla periyodu önde bitiren taraf oldu. Batı Karması, son çeyrekte Amare Stoudemire ve Dirk Nowitzki'nin sayılarıyla maçın bitimine 6 dakika kala 114-112 öne geçse de Ray Allen'in üst üste attığı üçlükler, Doğu Karması'nı 134-128'lik skorla galibiyete taşıdı.

DOĞU'YU ALLEN TAŞIDI

Doğu'da maçın en skorer oyuncusu olan Ray Allen, karşılaşmayı 28 sayı, 2 ribaunt ve 1 asistle tamamlarken, LeBron James, 27 sayı 9 asist ve 8 ribaunt kaydetti. Orlando Magicli Dwight Howard'ın 16 sayı, 9 ribaunt ve 3 asistlik performansı takımına katkı sağlarken, Chris Bosh ve Dwain Wade maçı 14'er sayıyla bitirdiler. 6 oyuncunun çift haneli skorlara ulaştığı Batı'da Carmelo Anthony, Brandon Roy ve Amare Stoudemire'in 18'er sayılık çabası takımın yenilgisini önleyemezken, New Orleans Hornets'te forma giyen Chris Paul, maçı 16 sayı ve 14 asistle tamamladı.

EN DEĞERLİ OYUNCU JAMES

Doğu Karması'nda mücadele eden LeBron James, maçın ''En Değerli Oyuncu''su (MVP) seçildi. Cleveland Cavaliers'de forma giyen ve 5. kez All-Star olan James, son 3 yılda bu ödüle ikinci kez almış oldu. Kariyerine söz konusu ödülü eklemenin kendisi için çok şey ifade ettiğini söyleyen James, iyi oynadığını ve maçı almak için takım arkadaşlarına katkı sağladığını ifade etti. Organizasyonda, bu yılki smaç yarışmasının şampiyonu Orlando Magicli Dwight Howard olmuş, üç sayı yarışmasını Toronto Raptors'tan Jason Kapono, yetenek yarışmasını Utah Jazz'dan Deron Williams, takım şut yarışmasını ise Tim Duncan, Becky Hammon ve David Robinson'dan oluşan San Antonio kazanmıştı.

19.02.2008


 

Ligin dibinde büyük çekişme

Turkcell Süper Lig'de 22. hafta karşılaşmaları, haftanın açılış maçında deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaşan Fenerbahçe, Çaykur Rizespor'un Altan ile bulduğu iki gole karşılık Kezman (2), Deivid ve Selçuk'un golleriyle 4-2 galip ayrıldığı maçın ardından puanını 50'ye yükseltti. Lider Glatasaray ise kar yüzünden ertelenen Konyaspor maçını 1-0 kazanarak puanını 51'e çıkardı. Cumartesi günü İnönü Stadı'nda konuk ettiği Ankaraspor'u maçın son dakikalarında İbrahim Toraman'ın attığı golle 3-2 yenen Beşiktaş, elde ettiği 3 puanla birlikte 4. sıradaki yerini korudu.

Haftalardır liderlik yarışını bırakmayan Sivasspor, bu hafta Ankara'da Gençlerbirliği OFTAŞ Spor'u 1-0 yenerek, yeniden maç kazanmaya başladı ve sıralamada 3. sırada yer aldı. Kırmızı-beyazlı ekip, son iki haftada toplam 5 puan kaybetmişti.

22. haftada sadece bir maç berabere biterken, 4 maçı konuk ekipler, 3 maçı da ev sahibi takımlar kazandı.

TOPLU SONUÇLAR

Bursaspor-İstanbul B.Şehir Bld.spor (2 - 2)

Gençlerbirliği OFTAŞ-Sivasspor (0 - 1)

Çaykur Rizespor-Fenerbahçe (2 - 4)

Kayserispor-Gaziantepspor (3 - 1)

Ankaragücü-Trabzonspor (0 - 2)

Vestel Manisaspor-Gençlerbirliği (1 - 2)

Kasımpaşa-Denizlispor (1 - 0)

Beşiktaş-Ankaraspor (3 - 2)

Konyaspor-Galatasaray (0 - 1)

23. HAFTANIN MAÇLARI

Sivasspor-Çaykur Rizespor, Gaziantepspor-Gençlerbirliği OFTAŞ Spor, Galatasaray-Kasımpaşa, Trabzonspor-Vestel Manisaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Ankaragücü, Fenerbahçe-Bursaspor, Ankaraspor-Kayserispor, Gençlerbirliği-Konyaspor, Denizlispor-Beşiktaş.

Seyhan ŞENTÜRK

19.02.2008


 

-8'de kazanmak..

Kimi, yeni yönetimin ilk maçı olarak izledi, kimi ise Ersun Yanal’ın git gide daha fazla kendini gösterdiği maç olarak. Ben daha çok Ersun Yanal tarafından bakanlardanım. Sadri Şener ve ekibinin Trabzonspor adına elbette iyi işler yapacağına inanıyorum ama bir de reel gerçekler var.

Reel gerçek futbolcular, teknik adamlardır. Yeni yönetim geldi diye, yeni hoca göreve başladı diye hiçbir takım peşinen galip gelemez. Ankaragücü maçında Trabzonsporlu oyuncular, yeni yönetime hoş geldin dediler ve aslında başarabileceklerini gösterdiler. Kötü zemine, soğuk havaya rağmen Trabzonspor mükemmel bir direnç gösterdi k, ‘Bu takıma ne oldu, ne kadar güçlendi? Dedim kendi kendime. Sanırım Antalya kampı çok yararlı olmuş. Yani rakiple mücadeleden çok hava şartlarıyla mücadele edip, iki güzel gol ve de hakkını veren bir oyun.

Trabzonspor’un oyunundaki güzelliğin nedenlerine gelince. Bana göre, defans bloğunun önündeki adamlar iyiyse Trabzonspor maçı alır götürür. Yani arka dörtlünün önünde yer alan Ayman-Hüseyin iyiyse Trabzonspor zor yenilir kolay gol atar. Ayman-Hüseyin iyiyse gerisi rahat ediyor ve de rakibe pozisyon verilmiyor. Trabzonspor seneler önce hep hızlı atak yapan bir takım olarak bilinirdi. Son senelerde bu kayboldu ama Ankaragücü maçında o zemine rağmen hızlı ataklardan örnekler verdiler. Gökdeniz gol atmasa da Trabzonspor’un yarı sahayı hızla geçmesini sağlayan futbolcuydu.Erdinç-Hüseyin ikilisi geri dörtlüde, onların önünde Hasan-Ayman ikilisi yer aldı. Hasan’ı beğenmeseler de orta alana getirdiği dinamizmi da görmezden gelmemeliler.

Ayman son haftalarda iyiye gidiyor. Bir de hemşehrisi geldi artık mazareti olamaz. Ankaragücü maçında Trabzonspor Ersun Yanal’ın takımı gibi oynadı diyebiliriz. Ama Ersun hoca her zaman karşısında böyle rakipler bulamaz. Onun için kendini garantiye alacak hamleler yapmalı. Mesela Trabzonspor ne yapıp yapıp ilk golü yememeli.

Beni takip edenler hakemleri konuşmadığımı bilir. Camiada hakem arkadaşlarımız da var. Buna rağmen, Cüneyt Çakır’ı iyi bulmadığımı söyleyebilirim. Neredeyse en tecrübeli hakemlerden biri ama çok eksikleri olan yeni bir hakem gibi maçı yönetti. Oyunun sonucuna etki edecek hata yapmasa da FIFA kokartlı hakemlerden üst düzey yönetimler beklemek hakkımız olsa gerek.

Bu arada Sadri Şener ve ekibinin iyi işlere imza atmasını bekliyorum, diliyorum. Hep söylüyoruz, Trabzonspor kişiler üstüdür diye. Bu dönemde kendisinde en fazla beklentimiz temsil noktasındadır. Trabzonspor’u adına yakışır şekilde temsil edeceğine inancım da tamdır.

Kadir BIYIKLI

19.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri