Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Rumlar çözümsüzlüğü reddetti

KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer, Rum ‘’başkanlık’’ seçimlerinin sonucunu, yüzde 65 çoğunluğun, Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos’un, Kıbrıs çözüm müzakerelerinde ‘’BM sürecini öldürmeye dönük siyasetini bir nevi terk etmesi’’ olarak değerlendirdi.


Afganistan kan gölü

Afganistan’ın güneyindeki Kandahar kentinde önceki gün düzenlenen ve ülkede bugüne kadarki en kanlı saldırı olduğu belirtilen olayda ölenlerin sayısı

Bağımsızlık tamam, sırada tanıma var

AB Dönem Başkanı Slovenya Dışişleri Bakanı Dimitrij Rupel, birçok AB üyesinin Kosova’nın bağımsızlık ilânını tanımasını beklediğini söyledi. Rupel, AB


  Merkel: “Kosova, emsal teşkil etmez”

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Kosova’nın durumunun “kendine has” olduğunu söylerek emsal teşkil etmeyeceğini söyledi.


  Romanya’daki Macarlar gösteri yaptı

Kosova’nın bağımsızlığını ilân etmesi ardından Romanya’nın Cluj ilindeki bir grup Macar, “bağımsızlık istiyoruz” diyerek gösteri yaptı.


  Müşerref’ten muhaliflerine: Uzlaşalım

Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, siyasette uzlaşmadan yana olduğunu söyledi. Müşerref, genel seçimlerde oyunu Ravalpindi şehrindeki bir okulda kullandıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, “Bu çatışmacı yaklaşımı bırakmalıyız ve uzlaşmacı bir tutuma geçmeliyiz” dedi.


  Rusya’ya emsalden kaçınma uyarısı

Aşırı sağcı Liberal Demokrat Parti lideri Vladimir Jirnovski Kosova’nın bağımsızlığına karşılık Rusya’nın ayrılıkçı bölgeler; Güney Osetya, Abhazya ve Transdinyester’in bağımsızlıklarının tanınmasının sonu gelmez bir iç savaşa dönüşeceğini söyledi.


  Filipinler’de ABD askerleri yuhalandı

Filipinler’de her yıl ABD ile ortak yapılan askeri tatbikata katılan Amerikan askerleri protesto edildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri