Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

2B’ye, ‘TOKİ’li çözüm teklifi

Türkiye Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Gürses, ormanlık vasfının yitirilmesine yol açılarak 2B kapsamında değerlendirilen alanlardaki yapılaşmaların bir daha yinelenmemesi için kalıcı çözümler üretilmesi gerektiğini bildirdi.


İthalatta Uzakdoğu’nun payı arttı

Türkiye’nin 2007 ithalatında, Uzak doğu ülkelerinin payı yüzde 15,9’a yükseldi. Çin, dünya piyasalarında payını arttırmaya devam ederken, Türkiye’nin

Belediyelerin kapanmasından 300 milyon YTL tasarruf

Toplu Konut İdaresi Başkanı Erdoğan Bayraktar, belde belediyelerinin kapatılmasıyla kamunun en az 300 milyon YTL tasarruf sağlayacağını söyledi.


  Türkiye'ye ‘İslâmî Mortgage’ geliyor

Kuveyt Ulusal Bankası (NBK), Türkiye’de gayri menkul alırken İslâmî usullere göre fon kullanmak isteyenler için, İslâmî prensiplere göre işleyecek ilk gayri menkul fonunu kurdu.


  KOBİ'lere, yeni strateji plânı

KOBİ’lerin verimlilikleri, istihdama katkıları, katma değer içindeki payları ile uluslararası rekabet güçlerinin artırılması için hazırlanan ‘KOBİ Stratejisi ve Eylem Planı’’ revize edildi.


  Tüketicinin güveni azaldı

Tüketici Güven Endeksi, Ocak ayında, bir önceki aya göre yüzde 1.89 azalarak, 92.12 oldu.


  Açlık sınırı 689 YTL

Memur-Sen’in yaptığı araştırmada, Ocak ayı için 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 689, yoksulluk sınırı ise 1905 YTL olarak hesaplandı.


  Herkese makam arabası verilmeyecek

Kamu taşıtlarının özel işlerde kullanılmasının önüne geçilmesi ve devletteki taşıt israfının sona erdirilmesi için “Taşıt İzleme Sistemi’’ oluşturuluyor.


  Rekabet’ten Ülker’e Godiva izni

Rekabet Kurulu, Ülker’in dünyaca ünlü lüks çikolata şirketi Godiva’yı satın almasına izin verdi.


  ‘1’ plakaya 14 milyon dolar

Birleşik Arap Emirlikleri’nin başşehri Abu Dabi’de yapılan açık artırmada sadece ‘1’ rakamı taşıyan araç plakası yeni bir dünya rekoru kırarak 14 milyon dolara sahibini buldu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri