Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Cumhurbaşkanımız bu tura katılmalı

44. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun tanıtımı ve yayın anlaşması Çırağan Sarayı'nda yapıldı. Görsel ve yazılı medyanın spor müdürleri ve yazarlarının katıldığı toplantıya, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, UCI (Dünya Bisiklet Federasyonu) Başkanı Pat Mc Quaid, Gençlik ve Spor Genel (GSGM) Müdürü Mehmet Atalay, Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu katıldı.

7 GÜN SÜRECEK

İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda 13 Nisan'da başlayacak 44. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, 20 Nisan'da Alanya'da sona erecek. İstanbul'un ardından İzmir'e uçakla geçecek olan yarışmacılar, daha sonra sırayla, İzmir-Kuşadası, Kuşadası-Bodrum, Bodrum-Marmaris, Marmaris-Fethiye, Kalkan-Finike, Finike-Antalya ve Antalya-Alanya etaplarını koşacak.Fransa, İtalya, Almanya, İspanya, İsviçre gibi Avrupa'nın birçok ülkesinden 22 takımın katılacağı tur, 1076 kilometrelik parkurda koşulacak. TRT ve Alman televizyon yapım firması EM Sport Media vasıtasıyla Avrupa'da çok sayıda televizyonda yer alacağı turda, sporculara 150 bin avro ödül dağıtılacak.

80 MİLYON KİŞİ İZLEYECEK

Devlet Bakanı Başesgioğlu, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun birçok yönden farklılık arz ettiğini belirterek,''Öncelikli olarak statüsü değişmiştir. Profesyonellerin yarışacağı, daha kaliteli bir statüye kavuşmuştur. Dolayısıyla dünyanın önemli kulüplerinin ve sporcuların katılacağı bir yarışma olacaktır'' İfadesini kullandı. Başesgioğlu, yarışın televizyon vasıtasıyla yaklaşık 80 milyon kişiye ulaşacağını dile getirirken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ödül törenlerine katılıp katılmayacağı yolundaki bir soruya, "Arkadaşlarımız bu konuda kendilerini bilgilendirecek" karşılığını verdi.

GÜL BİR İLKİ BAŞLATMALI

Şunu öncelikle belirtelim. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu şimdiye kadar bir bakan seviyesinde hiç tanıtılmadı. Sayın Başesgioğlu bu toplantıya iştirak ederek bisiklet sporuna gönül verenlere güzel bir destek mesajı vermiş oldu. Şimdi sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de aynı yolu takip etmeli. Cumhurbaşkanlığı adına tertiplenen bu uluslararası yarışa hiçbir cumhurbaşkanımız teşrif etmedi. Sayın Gül, bu ilgisizliğe artık son vermeli. Türkiye'nin tanıtımında büyük hizmetleri olacak bu yarışın en azından bir turuna katılıp, etap birincilerine kupalarını verebilir.

FRANSA TURU GİBİ OLACAK

GSGM Müdürü Mehmet Atalay, Nisan ayında Türkiye'yi dünyaya tanıtacak organizasyonlardan birini düzenleyeceklerini dile getirerek, bisiklet turunu Fransa Turu gibi tanınmış hale getirmek istediklerini söyledi. Bunun bir başlangıç olduğunu anlatan Atalay, ''Bu 5 yıl sonra, 10 yıl sonra daha da gelişecek. Türkiye Turu da dünyada tanınmış hale gelecek'' dedi.

UCI BAŞKANI İLGİYE ŞAŞIRDI

Dünya Bisiklet Federasyonu (UCI) Başkanı Pat Mc Quaid, toplantıya çok sayıda medya mensubunun ilgi göstermesine şaşırdı. Mc Quaid, ''Bu kadar çok medya temsilcilerini burada görmekten şaşırdım, yarışta da bu ilgiyi görmek isterim'' derken, kendilerinin de bu organizasyona önem ve destek verdiklerini ifade etti. Bisiklet sporunun Fransız, İtalyan ve İspanyollara mahsus bir spor olmadığını vurgulayan Pat Mc Quaid, ''Sayın Mehmet Atalay, 'Fransa turuna benzeyecek' dedi. Olmaması için hiç bir neden görmüyorum. Biz de destek vereceğiz" diye konuştu.

PROFESYONELLER YARIŞACAK

Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu da Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nda milli takımların ve profesyonellerin yarışmasıyla üst seviyede heyecanın yaşanacağını kaydetti.

Erol DOYURAN

20.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ZAFER GECEMİZ OLSUN

  G.Saray Almanya'da

  F.Bahçe ve Efes'in Avrupa gecesi

  Uğur Uçar bugün dizinden ameliyat olacak

  Cumhurbaşkanımız bu tura katılmalı

  Leverkusen maçına Sloven hakem

  Vakıfbank filede Bükreş'le oynuyor


 Son Dakika Haberleri