Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Reagan’dan Bush’a yıldızlar savaşı

ABD’nin dün sabah şimdiye dek ilk kez giriştiği bir operasyonla kontrol dışı kalan uydularından birisini başarıyla imha ettiği doğrulanırsa Washington, Bush yönetiminin savunduğu “Yıldızlar Savaşı”nı yürütebileceğini tüm dünyaya göstermiş olacak.

Operasyonun ardından ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) yapılan açıklamada, TSİ 05.26’da Aegis sınıfı USS Lake Erie gemisinden ateşlenen SM-3 taktik füzesinin, Büyük Okyanus üzerinde yaklaşık 247 km irtifada saatte 11 bin 265 km hızla yol alan uyduyu uzayda vurduğu belirtildi.

Son derece toksik 450 kilo civarındaki hidrazin adlı maddenin bulunduğu arızalı uydunun yakıt tankının imha edilip edilmediğini doğrulamanın 24 saat alabileceğini belirten Pentagon, uydunun vurulduğu sırada düşük irtifada olması sebebiyle bazı enkaz parçalarının hemen atmosfere girdiğini bildirdi. Pentagon açıklamasında, aşağı yukarı tüm enkaz parçalarının 24 ila 48 saat içinde atmosfere girişlerinde yanıp yok olacakları, geriye kalanların ise 40 gün içinde atmosfere girmesinin beklendiği belirtildi.

Aralık 2006’da fırlatıldıktan hemen sonra kontrol dışı kalan bir otobüs büyüklüğündeki ve yaklaşık 2,5 ton ağırlığındaki uydunun yakıt tankı tamamen dolu olduğu için atmosfere girdikten sonra tamamen parçalanmayacak ve iki futbol sahası büyüklüğünde bir araziyi etkileyecek olmasından ötürü endişe meydana getiriyordu.

Arızalı uyduyu atmosfer sınırında vuran füzenin maliyetinin 40 milyon ila 60 milyon dolar olduğu belirtiliyor.

/ HONOLULU

22.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘Türkiye, İran-ABD’nin arasını bulsun’

  Dinlere saygı gösterilmeli

  ABD’ye ırkçılık suçlaması

  Mekke- Medine arasında Hicaz demiryolu

  McCain’i skandal vurdu

  Avukatlar Müşerref’in istifası için sokağa indi

  Reagan’dan Bush’a yıldızlar savaşı

  Arızalı uydu düşürüldü

  Kenya’da başbakanlık mutabakatı

  Depremin sebebi ahlâksızlık

  Rusların ekserisi Medvedev’i destekliyor


 Son Dakika Haberleri