Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Avukatlar Müşerref’in istifası için sokağa indi

Pakistan’ın bazı kentlerinde avukatlar, Devlet Başkanı Pervez Müşerref’in istifası için gösteri yaptı. Karaçi, Ketta ve Lahor şehirlerindeki avukatlar, Müşerref’in istifasını ve görevden alınan yargıçların görevlerine iade edilmesini talep etti.

Karaçi’de polis, gösteriye göz yaşartıcı bombayla müdahale ederken, polise taş atan 6 avukat gözaltına alındı.

Bu arada gözaltında tutulan eski Yüksek Mahkeme Başkanı İftihar Muhammed Çavduri, yandaşlarından, geçen yıl Müşerref’in görevden aldığı yargıçların görevlerine iadesini talep etmeleri çağrısında bulundu.

Karaçi’nin merkezi olduğu Sindh vilayetinin Yüksek Mahkeme Barolar Birliği Başkanı Raşid Rizvi, 3 Kasım'dan bu yana İslamabad’daki evinde gözaltında tutulan ve ev telefonu kapatılan Çavduri’nin ele geçirdiği bir cep telefonuyla barolar birliğini aradığını söyledi.

Rizvi, Çavduri’nin, Müşerref’in hafta başındaki seçimde yenilgiye uğradığını hatırlatarak, siyasîliderlerden, halkın iradesini dinlemelerini, yargıçların görevden alınma kararını ve Müşerref’in geçen yıl olağanüstü hal ilân etmesiyle aldığı diğer tedbirleri feshetmelerini istediğini belirtti. Çavduri’nin Karaçi’nin yanı sıra Lahor’daki avukatları da arayarak, benzer taleplerde bulunduğu kaydedildi.

Belucistan Barolar Birliği Başkanı Muhammed Kakar da avukatların Müşerref istifa edinceye kadar gösterilerine devam edeceğini belirtti.

Avukatların, Çavduri ve diğer yargıçların, Müşerref’in yargıda sıkı tedbirler almasının yıl dönümü olan 9 Marta kadar göreve iade edilmemesi durumunda İslamabad’a yürüyüşe geçme tehdidinde bulunduğu da bildirildi.

/ KARAÇİ

22.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ‘Türkiye, İran-ABD’nin arasını bulsun’

  Dinlere saygı gösterilmeli

  ABD’ye ırkçılık suçlaması

  Mekke- Medine arasında Hicaz demiryolu

  McCain’i skandal vurdu

  Avukatlar Müşerref’in istifası için sokağa indi

  Reagan’dan Bush’a yıldızlar savaşı

  Arızalı uydu düşürüldü

  Kenya’da başbakanlık mutabakatı

  Depremin sebebi ahlâksızlık

  Rusların ekserisi Medvedev’i destekliyor


 Son Dakika Haberleri