Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

ABD Savunma Bakanı: Savunma işbirliğimiz çok ilerledi

ABD Savunma Bakanı Robert Gates, “Türkiye’nin kendini savunma hakkı ile Irak’ın toprak bütünlüğü arasında denge kurması gerektiğini” söyledi. Gates, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, "ABD’nin, Türkiye’nin Irak’a düzenlediği kara operasyonunun kısa sürmesini ve belli noktaları hedeflemesini istediğini” ifade etti.

Gates, “Türk hükümetinin operasyonun amacı, kapsamı ve sınırları konusunda açıklamalarda bulunması gerektiğini” belirterek, “operasyonların ekonomik ve siyasî tedbirlerle de desteklenmesi gerektiğini, terörün ancak bu şekilde durdurulabileceğini” kaydetti.

Konuk bakan, “Türkiye’nin, kendini savunma hakkı ile Irak’ın toprak bütünlüğü arasında denge kurması gerekiyor” diye konuştu.

Gates, bir gazetecinin, Türk hükümetinin, operasyonların ne zaman sona erdirileceğine dair kendisine bir takvim verip vermediğini sorması üzerine, “Savunma Bakanı Gönül ile görüşmesinde spesifik bir takvim sunulmadığını, ancak bugün 3 görüşmesinin daha olduğunu, bu görüşmelerde böyle bir takvimin verilip verilmeyeceğini bilmediğini” belirtti.

“Kendileri için önemli olanın, Türk hükümetine, çıkarlarının neler olduğunu, Irak’taki durumla ilgili endişelerini, ABD ve Türkiye’nin çıkarları açısından önemli olan hususları dile getirmek olduğunu” ifade eden Gates, “ortak çıkarlarının bulunduğunu” yineleyerek, “bu çıkarların, istihbaratı kesme gibi tehditlerde bulunarak ilerletilemeyeceğini” söyledi.

Bu arada, ABD Savunma İstihbarat Dairesi Başkanı Korgeneral Michael Maples, TSK’nın terör örgütü PKK’ya karşı kuzey Irak’ta sürdürdüğü sınır ötesi operasyonun uzun süreli olması durumunda, kuzey Irak’ın istikrarının tehlikeye girebileceği görüşünü dile getirdi.

/ ANKARA

29.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ABD Savunma Bakanı: Savunma işbirliğimiz çok ilerledi

  Bir İsrail vahşeti daha

  Müşerref’ten icazetli Amerikan operasyonu

  “Afganistan’ın yüzde 30’u Taliban’ın”

  Irak’la tam mutabakat

  Sudan: Demokrasi örneğimiz Türkiye

  Milyonlar Kerbelâ’da toplandı

  Sırbistan: Kosova’ya hayat hakkı tanımayacağız

  Abbas: Gelecekte silahlı mücadeleyi reddetmem

  Bir gezegen daha var

  Suud’da tövbeli yağmur duası


 Son Dakika Haberleri