Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Irak’la tam mutabakat

Başbakanlık Başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Bağdat’ta görüştükleri Iraklı ve Amerikalı yetkililerin terör örgütü PKK’nın ortak sorun olduğunu dile getirdiklerini belirtti.

Bağdat’ta temaslarını tamamlayan Türk diplomatik heyetinin başkanı Davutoğlu, heyetin temaslarıyla ilgili genel bir değerlendirme yaptı. Davutoğlu, Amerikalı ve Iraklı yetkililerle yaptıkları görüşmelerde, Türkiye’nin, terör örgütü PKK’ya karşı düzenlediği operasyonları ve bölgeye bir daha dönmemek üzere bölgeyi PKK’dan temizledikten sonra Iraklılara bırakmak istediğini anlattıklarını ve Irak tarafının bunu anlayışla karşıladığını ifade etti. Davutoğlu, görüştükleri bütün tarafların terör örgütü PKK’nın ortak sorun olduğunu dile getirdiklerini ve Irak tarafına, sözde vurulduğu iddia edilen köprülerin fotoğraflarını ve birtakım belgeleri sunduklarını söyledi. Ahmet Davutoğlu ayrıca, geçen salı günü bazı Iraklı bakanların, Türk

Silâhlı Kuvvetleri’nin sınır ötesi harekâtına dair yaptıkları olumsuz açıklamaların, Irak Başbakanı Nuri El Maliki’nin ülkede olmamasından kaynaklandığı sonucuna varıldığını kaydetti.

Bu arada Türk heyeti, Bağdat’taki temaslarında Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, Irak Cumhurbaşkanının Yardımcılarından Sünni Tarık El Haşimi ve Şii Adil Abdulmehdi’nin yanı sıra ABD’nin Bağdat Büyükelçisi Ryan Crocker ve Koalisyon Kuvvetleri Komutanı Orgeneral David Petraeus’la görüştü.

/ BAĞDAT

29.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ABD Savunma Bakanı: Savunma işbirliğimiz çok ilerledi

  Bir İsrail vahşeti daha

  Müşerref’ten icazetli Amerikan operasyonu

  “Afganistan’ın yüzde 30’u Taliban’ın”

  Irak’la tam mutabakat

  Sudan: Demokrasi örneğimiz Türkiye

  Milyonlar Kerbelâ’da toplandı

  Sırbistan: Kosova’ya hayat hakkı tanımayacağız

  Abbas: Gelecekte silahlı mücadeleyi reddetmem

  Bir gezegen daha var

  Suud’da tövbeli yağmur duası


 Son Dakika Haberleri