Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Sudan: Demokrasi örneğimiz Türkiye

Sudan’ın Ankara Büyükelçisi Dr. Muhammed Elhasan Ahmed Elhac, ülkesinin demokratikleşme konusunda Türkiye’yi örnek almak istediğini söyledi.

Türkiye’de hükümetin son yıllarda gerçekleştirdiği reformlar ve demokratikleşme çabalarını yakından izlediklerini belirten Sudan Büyükelçisi, “Türkiye şu anda Orta Doğu’nun en demokratik ülkelerinden biri. Biz de Sudan’da demokratikleşme konusunda Türkiye’yi örnek almak istiyoruz. Ülkemizde demokrasinin gelişmesi için caba harcıyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ile Sudan Haber Ajansı arasında işbirliği anlaşması imzalanması konusunu görüşmek üzere A.A Genel Müdürü Dr. Hilmi Bengi’nin kendisini elçilikte ziyareti sırasında konuşan Elhac, Türkiye’nin zorlu bir bölgede bulunduğunu ve sürekli karşısına sorunlar çıkmasına rağmen bunlarla doğru politikalar izleyerek başarıyla başa çıktığını gördüklerini kaydetti.

Terörle mücadele konusunda Türkiye’nin bir zamanlar “katliam yapmakla suçlanırken” şimdi hem terörü dize getirdiğini hem de bu konuda tüm dünyanın desteğini arkasına almayı başardığını, artık tüm dünyanın Türkiye’nin bu konudaki haklılığını teslim ettiğini söyleyen Sudan Büyükelçisi, “Türkiye, diplomasi ve siyasetteki başarısını dünyaya kanıtlamıştır. Türkiye dış politikada da hiçbir ülkenin güdümünde olmadığını ispat etti ve kendi istediği alanlarda gücünü kullanmaya başladı “ diye konuştu.

Afrika’nın uzun süre Türkiye için unutulmuş bir kıta olarak kaldığını ancak son yıllarda hükümetin bu kıtaya açılım kararı almasından ve güçlü biçimde kıtaya girmeye başlamasından büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Elhac, “Bu durum uluslararası alanda Türkiye’nin değerini artıracaktır” dedi.

Türkiye’nin Afrika’da 10 ülkede daha büyükelçilik açma kararını çok isabetli ve olumlu bulduklarını kaydeden Elhac, “Afrika’nın tam ortasında yer alan ve en büyük ülkesi olarak biz Türkiye’ye yürekten çok güçlü destek sağlayacağız. Türkiye’nin Afrika’da en has dostu rolünü oynayacağız” diyerek, Türkiye’nin kıtadaki etkinliği için her şeyi yapmaya hazır olduklarını kaydetti.

/ ANKARA

29.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ABD Savunma Bakanı: Savunma işbirliğimiz çok ilerledi

  Bir İsrail vahşeti daha

  Müşerref’ten icazetli Amerikan operasyonu

  “Afganistan’ın yüzde 30’u Taliban’ın”

  Irak’la tam mutabakat

  Sudan: Demokrasi örneğimiz Türkiye

  Milyonlar Kerbelâ’da toplandı

  Sırbistan: Kosova’ya hayat hakkı tanımayacağız

  Abbas: Gelecekte silahlı mücadeleyi reddetmem

  Bir gezegen daha var

  Suud’da tövbeli yağmur duası


 Son Dakika Haberleri