Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

2007 verimli geçmedi

Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi (KİK) Temas Grubu toplantısı Brüksel’de yapıldı. TZOB’dan yapılan yazılı açıklamada, KİK Türkiye Kanadı Eş-Başkanı Şemsi Bayraktar’ın toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye-AB ilişkilerinde 2007 yılının verimli geçmediğini söylediği belirtildi.

Açıklamaya göre, Bayraktar, AB’de 2007 yılında yaşanan gelişmelerin Türkiye’nin katılım sürecini olumsuz etkilemeye başladığını, olumsuz siyasî açıklamaların Aralık ayındaki AB zirvesine de yansıdığını ifade etti.

‘’AB zirvesi, Türkiye’ye karşı taahhütlerini göz ardı eden bir yaklaşım içine girdi. 2005 yılından beri katılım sürecinde olan Türkiye’nin katılım sürecini görmezden geldi’’ görüşünü belirten Bayraktar, konuşmasında şunları kaydetti:

‘’Bu yaklaşım ‘ahde vefa ilkesinin’ çiğnenmesi anlamına gelmektedir. Bu durum bizi son derece üzmüştür. Ancak, daha fazla üzüldüğümüz konu ise, birlikte çalıştığımız dostlarımızın Türkiye’ye olan desteklerini açıklamalarında çekimser kalmış olmalarıdır.’’

Bayraktar, ‘’imtiyazlı ortaklık’’ önerisinin Türkiye için kabul edilemez olduğunu da kaydetti.

Şemsi Bayraktar, işçi sendikaları ve işveren temsilcileri, iş adamları, san’atçılar, medya mensupları, akademisyenler, sağlık sebebiyle gitmek isteyenler vize sorunu ile karşı karşıya kaldıklarını da ifade etti.

/ ANKARA

03.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Borç stokunda artış sürüyor

  Piyasalarda sıkıntı haf safhada

  2007 verimli geçmedi

  TOKİ'nin hedefi kaçak alanlar

  Büyük çiftlikler mirasa yenildi

  Emekliler çözüm bekliyor

  Otomotiv sektörü Adana’da buluşacak

  TTKMB, ortak sayısını arttıracak

  Türkiye bor zengini, patent fakiri

  En önemli mesele istikrar

  Tarım ve gıdaya yeni destekler


 Son Dakika Haberleri