Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Hükümete çağrı: AB sürecine sahip çıkın

Aralarında gazeteci, akademisyen ve sanatçıların bulunduğu bir grup aydın, yayınladıkları deklarasyonda hükümete, “Son üç yıldır ihmal ettiğiniz AB projesine dört elle sarılmamak için artık hiçbir bahaneniz kalmadı. 2008 AB yılı olacaksa, sizden söz değil, somut adımlar bekliyoruz” çağrısında bulundu.

100’den fazla aydın, Avrupa Birliği konusunda hükümete somut adım atma çağrısında bulundu. Yayınlanan deklarasyonda, hükümete “Kaybedilen zamanı telâfi etmenizi istiyoruz” denildi. Aralarında gazeteci, akademisyen ve san’atçıların da bulunduğu bir grup aydın, yayınladıkları deklarasyonda hükümete, “Son üç yıldır ihmal ettiğiniz AB projesine, dört elle sarılmamak için artık hiçbir bahaneniz kalmadı. 2008 AB yılı olacaksa, sizden söz değil, somut adımlar bekliyoruz” çağrısında bulundu.

Deklarasyonda, AB üyeliğinin, Türkiye’de laik demokrasi ve istikrarın güvencesi olduğu da vurgulandı. Aydınlar ayrıca hükümete, “Özgürlük anlayışınızın sadece türbanla sınırlı olmadığını, çoğulcu demokrasinin gereği olan tüm hak ve özgürlüklere sahip çıktığınızı, bunları belirli hedeflere ulaşmak için bir araç değil, amaç olarak gördüğünüzü, laiklikten taviz vermeden, Türkiye’yi Batı’dan ve dünyadan uzaklaştırma niyetiniz olmadığını kanıtlayacak icraat bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

301 DEMOKRASİ AYIBI

Deklerasyonda ifade özgürlüğü ve TCK’nın 301. maddesi konusunda uyarılar da yer aldı: “AB’yi bir dış politika meselesi olarak görmekten vazgeçilmelidir. AB, toplumsal yaşamın tüm alanlarını düzenleyen bir yeniden yapılanma sürecidir. Başlı başına bir iç politika meselesidir. Ve sadece 2008 yılında değil, üyeliğe kadar her yıl için öncelikli gündem maddesi olmalıdır.

Siyasî reformlar hızla hayata geçirilmeli, ifade özgürlüğünün önündeki engeller kaldırılmalı, 301 gibi sembolleşmiş demokrasi ayıplarından kurtulunmalıdır. Aşağıda imzası olan bizler, hükümeti göreve çağırıyoruz. Kamuoyunun geniş desteği ile iktidara gelmiş, Meclis’te çoğunluğa sahip bir hükümetin, verdiği sözleri tutmamasının hiçbir izahı olamaz.

Eğer AB üyeliği hedefini gerçekten benimsiyorsanız, bunu kanıtlamanın tam zamanıdır. Sözünüzü tutun, 2008’i ve takip eden yılları birer AB yılı yapın.”

/ İSTANBUL

03.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hükümete çağrı: AB sürecine sahip çıkın

  Mecliste yoğun hafta

  Rektörden provokatif açıklamalar

  ÖSS’ye başvurular başladı

  İstanbul’da bombalı gece

  Kocaeli ve İstanbul’da 5 araç yandı

  Emekli komutanların rantiye bağlantılarını göremedik

  Genelkurmay, detayları bugün bildirecek

  Derince faciası aynı gün anıldı

  Doğu'da Mart kapıdan baktırıyor

  Lodos esti, böyle oldu

  Çatı uçuran rüzgâr

  PKK, 2 ayda 713 kilo patlayıcı kullandı

  Suriye’deki mültecilere Türkiye’den yardım eli

  Balıkçılara buz engeli


 Son Dakika Haberleri