Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Rektörden provokatif açıklamalar

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, bazı öğrencilerin ders ortasında laboratuvarda ve sınıflarda namaz kıldıklarını iddia etti.

Yerel bir televizyonda canlı yayına katılan Rektör Hilmioğlu, ilginç açıklamalar yaptı. 1984 yılı ile 1998 yılları arasında yasak olmasına rağmen başörtüsüne göz yumulduğunu iddia eden Rektör Hilmioğlu, bu süre içerisinde üniversitelerin yapısı ve görüntüsünün değiştiğini ileri sürdü. Hilmioğlu, “Öğrenciler dersliklerde ayrı ayrı oturmaya başladılar. Yemekhanelerde erkekler ve kızlar ayrı ayrı oturmaya başladı. Kantinlerde, kafelerde haremlik selâmlık, toplu taşıma araçlarında haremlik selâmlık uygulanmaya başladı. İranlaşan bir Türkiye tablosu ortaya çıktı” iddiasında bulundu.

Rektör Hilmioğlu üniversitelerde başlarını örten öğrencilerin yüzde 80’inin aile ve çevre baskısı ile kapanmak zorunda kaldığını iddia etti. Kendi kişisel tercihi ile örtünen yüzde 20’lik öğrenci grubunun ise kurallara uyması gerektiğini söyleyen Rektör Hilmioğlu, “Üniversiteler inançların sergilendiği yerler olamaz. Dinleri, mezhepleri akademik alanda tartışabilirsiniz. Ama bir dinsel anlayışın üniversite ile bağdaşması mümkün değildir” dedi.

Rektörlerin yüzde 90 itibari ile kararı uygulamama yönünde mutabakata vardığını ileri süren Rektör Hilmioğlu, uygulayan rektörlerin de hukukî anlamda ceza alacaklarını söyledi. Başörtüsünün Kur’an’ın emri olmadığını da iddia eden Rektör Hilmioğlu, bu tezinin birçok ilahiyat profesörü tarafından da doğrulandığını ileri sürdü.

Programa telefonla katılan Hukukçular Derneği Malatya Şube Başkanı Necati Karabay ise, öğrencilerin ders ortasında sıranın üzerinde namaz kılmasının gerçeği yansıtmadığını belirterek, rektörü bu tür provokatif açıklamalardan kaçınması yönünde uyardı.

/ MALATYA

03.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hükümete çağrı: AB sürecine sahip çıkın

  Mecliste yoğun hafta

  Rektörden provokatif açıklamalar

  ÖSS’ye başvurular başladı

  İstanbul’da bombalı gece

  Kocaeli ve İstanbul’da 5 araç yandı

  Emekli komutanların rantiye bağlantılarını göremedik

  Genelkurmay, detayları bugün bildirecek

  Derince faciası aynı gün anıldı

  Doğu'da Mart kapıdan baktırıyor

  Lodos esti, böyle oldu

  Çatı uçuran rüzgâr

  PKK, 2 ayda 713 kilo patlayıcı kullandı

  Suriye’deki mültecilere Türkiye’den yardım eli

  Balıkçılara buz engeli


 Son Dakika Haberleri