Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Suriye’deki mültecilere Türkiye’den yardım eli

Irak ve Filistin’deki işgaller sebebiyle Suriye’ye sığınan 2 milyonu aşkın mülteci zor şartlar altında hayat mücadelesi veriyor. İnsanlık dramının yaşandığı Tenf Kampı’na Türkiye’den gıda ve giysi yardımı ulaştırıldı.

Irak’taki Amerikan işgali sebebiyle Suriye’ye büyük bir mülteci akını yaşanıyor. İşgalden kaçan Iraklı ve Filistinli mülteciler, çareyi Suriye’ye sığınmakta buluyor.

Ülkede 25 mülteci kampı var. Bu kamplarda 500 bin Filistinli mülteci ile 2 milyon Iraklı mültecinin yaşadığı ifade ediliyor. Kamplarda pek çok acıdan büyük bir insanlık dramı yaşanıyor.

TENF’TE İNSANLIK DRAMI YAŞANIYOR

Tenf Kampı ise şartların en kötü olduğu kamp olarak dikkat çekiyor. Kampta 660 mülteci kalıyor. Bu kamp iki yıl önce Irak işgali sebebiyle Suriye’ye sığınan mülteciler tarafından kurulmuş. Filistinli mülteciler, derme çatma çadırlarda hayatlarını sürdürmeye çalışıyorlar. Suriye ile Irak sınırı arasında sıkışmış durumdalar. BM Mülteci statüleri olmadığı için kampın dışına çıkıp Suriye’ye geçmeleri yasak. Çalışma hakları da yok. Dışarıdan gelen gıda yardımlarıyla ayakta durmaya çalışıyorlar.

Kampta acil tedâvi olabilecekleri bir klinik veya hastane yok. Bir böbrek hastasıyla bir kalp hastası hastaneye gidemediği için vefat etti. Çocuklar “çadır ilkokul”da öğrenim görüyorlar. Kampın elektriği jeneratörlerle sağlanıyor. Her iki saatte bir elektrikler kesiliyor. Çöl fırtınalarının etkin olduğu bölgede mülteciler, ısınma problemi yaşıyor. Birçok ailenin çadırı çöl fırtınaları ile kar yağışlarında çökmüş. Aileler geceleri elektrikle veya motorinle çalışan sobaların başında ısınmaya çalışıyor.

TÜRKİYE’DEN İNSANÎ YARDIM

Tenf Kampı’ndaki mültecilere Türkiye’den yardım eli uzatıldı. İHH İnsanî Yardım Vakfı, kampta hayata tutunma mücadelesi veren Filistinli mültecilere gıda ve giysi yardımında bulundu. Kampta kalan 660 mülteciye; 60 adet yatak, 360 adet eşofman, 250 adet şapka, 2 bin 300 adet erkek kazağı, 5 bin adet bayan kazağı, bin adet kot pantolon ve bin adet mont olmak üzere toplam 90 bin YTL’lik yardım dağıtıldı. Bunun yanı sıra patlıcan, patates, soğan, sarımsak, salatalık, karnıbahar, portakal, elma, ıspanak, maydanoz, nane ve marul gibi yeşilliklerden oluşan 5 bin YTL’lik sebze ve meyve yardımı da yapıldı. Yardımları alan mülteciler, kendilerini unutmayan hayırsever Türkiye halkına teşekkür ettiler.

Yeni Asya / İSTANBUL

03.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hükümete çağrı: AB sürecine sahip çıkın

  Mecliste yoğun hafta

  Rektörden provokatif açıklamalar

  ÖSS’ye başvurular başladı

  İstanbul’da bombalı gece

  Kocaeli ve İstanbul’da 5 araç yandı

  Emekli komutanların rantiye bağlantılarını göremedik

  Genelkurmay, detayları bugün bildirecek

  Derince faciası aynı gün anıldı

  Doğu'da Mart kapıdan baktırıyor

  Lodos esti, böyle oldu

  Çatı uçuran rüzgâr

  PKK, 2 ayda 713 kilo patlayıcı kullandı

  Suriye’deki mültecilere Türkiye’den yardım eli

  Balıkçılara buz engeli


 Son Dakika Haberleri