Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Mecliste yoğun hafta

Meclis, gündemindeki önemli düzenlemeler için yoğun çalışacağı bir haftaya giriyor. TBMM Genel Kurulunun bu haftaki en önemli gündemi, nüfusu 2 binin altına düşen 863 belde belediyesi ile 283 ilk kademe belediyesinin tüzel kişiliğinin kaldırılmasını ve 43 yeni ilçe kurulmasını öngören kanun tasarısı olacak.

Geçen hafta TBMM İçişleri Komisyonunda tartışmalara yol açan tasarıyla, çeşitli ilk kademe, belde belediyeleri ve mahalleler birleştirilerek 43 yeni ilçe kuruluyor. Tasarı, büyükşehir belediyesi sınırları içinde bulunan 283 ilk kademe belediyesinin tüzel kişiliklerinin kaldırılarak diğer ilçelerin mahallelerine dönüştürülmesi veya katılmalarını da düzenliyor.

Genel Kurulda, geçen hafta görüşülmeye başlanan, Sağlık Bakanlığına bağlı eğitim ve araştırma hastanelerinde klinik şefi ve şef yardımcılığı atamalarını yeniden düzenleyen yasa teklifinin görüşmelerine de devam edilecek.

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının, gümrük kapıları dışında; mektupla, elektronik ortamda veya yaşadıkları ülkelerde oy kullanabilmesine imkân sağlayan tasarının görüşmelerine de TBMM Genel Kurulunda devam edilecek. Geçen hafta ele alınan tasarının tümü üzerindeki görüşmeler yarım kalmıştı. Bazı yatırım ve hizmetlerin yap-işlet-devret modeli çerçevesinde yaptırılmasını içeren yasa tasarısının da Genel Kurulda görüşülmesi bekleniyor. Genel Kurul, gündemindeki tasarı ve teklifler için gece geç saatlere kadar çalışacak.

Meclisin önemli bir gündem maddesi de Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasasında değişiklik yapılmasını öngören yasa tasarısı olacak. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda geçen hafta görüşülmeye başlanan tasarının 16 maddesi kabul edilmişti. Komisyon, tasarıyı yarın günü ele alacak.

/ ANKARA

03.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hükümete çağrı: AB sürecine sahip çıkın

  Mecliste yoğun hafta

  Rektörden provokatif açıklamalar

  ÖSS’ye başvurular başladı

  İstanbul’da bombalı gece

  Kocaeli ve İstanbul’da 5 araç yandı

  Emekli komutanların rantiye bağlantılarını göremedik

  Genelkurmay, detayları bugün bildirecek

  Derince faciası aynı gün anıldı

  Doğu'da Mart kapıdan baktırıyor

  Lodos esti, böyle oldu

  Çatı uçuran rüzgâr

  PKK, 2 ayda 713 kilo patlayıcı kullandı

  Suriye’deki mültecilere Türkiye’den yardım eli

  Balıkçılara buz engeli


 Son Dakika Haberleri