Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Devran dönerken

Burası Türkiye, burada hakikaten çıkış yok. Israrla yazdığımız Şemdinli, Dolmabahçe ve Washington mutabakatlarının sonunda roller nasıl değişti.

Hükümet Genelkurmay’a, Genelkurmay hükümete sahip çıkıyor. İyi. CHP ile MHP, daha ziyade hükümete vursalar da “asker”i eleştiriyor. “Asker” ise CHP ve MHP’nin sözlerinin “orduya hainlerden çok zarar verdiğini” belirtiyor.

1. Burası bir demokrasi ise, hakikaten bir cumhuriyet ise, hiçbir kurum eleştiriden, tartışmadan, sorgulamadan, hukuktan muaf değildir.

2. Ama bu bir ilke ise, siz değil başkası eleştirdiğinde de aynı ilke geçerlidir.

3. Genelkurmay’ın (seçilmiş) muhalefet, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri, iki siyasi parti için yaptığı “Bu saldırılar TSK’nın terörle mücadele azmine hainlerden daha fazla zarar vermektedir” açıklaması kabul edilemez. Buna, hakikaten demokrat ise, iktidar partisi de tavır almalıdır. Her eleştiride “hain, hainden beter” diye suçlayıp susturmanın demokrasi, hukuk devleti ve hakiki cumhuriyet ile ilgisi yoktur. Anayasa ihlalidir.

4. Muhalefet partileri, başka eleştiri sahiplerine de aynı şekilde “hainden beter” denip yaratılan manevi, maddi, psikolojik baskı ile susturma çabası karşısında da, bugüne kadar almadıkları tavrın utancını yaşamalıdır.

5. İktidar ile TSK, elbette Millet Meclisi’ne ve millete, hesap vermek zorundadır. Burası ne hanedanlıktır, ne padişahlık, ne cunta ülkesi, muz cumhuriyeti.

6. Muhalefet, eleştiri, sorgulama yanında, “daha çok can, daha çok kan” istiyorsa bunu izah edebilmeli; hükümet ile Genelkurmay bu açıdan bir hassasiyet taşımışlarsa, bunu açıklayabilmeli ve ona göre yeni politikalar üretebilmelidir.

7. Başta iktidar ile Genelkurmay (sonra da muhalefet), her eleştiriye “saldırı” demekten vazgeçmelidir. Demokrasi kültürü edinilmelidir.

AMA BUNLARI HANGİ BASININ İÇİNDEN KİME DİYORUZ. “ÇİZGİ” İNSANI TAN ORAL, 30 YILIN ARDINDAN, BAŞÖRTÜSÜ İLE BAŞ EĞMEME ARASINDA BAĞ KURDUĞU İÇİN CUMHURİYET’TEN ÇIKARILDI. ÇİZGİ İLE ÇİZİKTİRME ARASINDAKİ FARK BU. BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ İLE ÖZGÜRLÜĞE BASMA FARKI. HER YANDA!

Sabah, 6.3.2008

Umur TALU

07.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Filistinlilerin feryadı

  Ey İsrail, senden büyük Allah var!

  Türk militarizminin iç krizi

  Devran dönerken

  AKP’lileştirmek Kürt sorununu çözer mi?

  Kurumsal hassasiyet


 Son Dakika Haberleri