Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Harvard’da harem-selâmlık

ABD’nin önde gelen üniversitelerinden Boston şehrindeki Harvard, Müslüman kız öğrencilerin dinî ve kültürel duyarlılıklarını dikkate alarak haftanın belirli saatlerinde, kampustaki spor salonlarından birini yalnızca kız öğrencilere ayırdı; bu saatlerde salona erkeklerin girmesini yasakladı.


Tehlikeli provokasyona hayır

Hollanda’da kamu ve özel televizyon kuruluşlarından hiçbirinin, fanatik Özgürlük Partisinin lideri Geert Wilders tarafından yapılan İslâm karşıtı film

İsrail’i durdurun

Sendika ve sivil toplum örgütleri İsrail’in Gazze Şeridi’ne hava ve kara birlikleriyle saldırıda bulunarak, 100’ün üzerinde Filistinli’yi katletmesini


  Enflasyon artışına tedbir alınmalı

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Sabri Erdil, tedbir alınmaması durumunda sanayi sektörünün daha önce uzun yıllar yaşadığı maliyet enflasyonuyla karşı karşıya kalacağını söyledi.


  ‘Öcalan’ın zehirlendiği’ iddiası yalan

Adalet Bakanlığı, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın sağlık durumu hakkında Avrupa İşkencenin Önlenmesi Komitesi’nin (AİÖK) hazırladığı raporda, hükümlüde hiçbir zehirlenme bulgusunun olmadığını açıkça ortaya koyduğunu bildirdi.


  Anayasa Mahkemesi başvuruyu kabul etti

Anayasa Mahkemesi, CHP ve DSP’nin, üniversitelerde başörtüsüne serbestlik getiren 5735 sayılı ‘’Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un birinci ve ikinci maddelerinin iptali veya yok hükmünde olduklarına karar verilmesi ve dâvâ sonuçlanıncaya kadar yürürlüklerinin durdurulması’’ talebiyle açtığı davada herhangi bir eksiklik tesbit etmedi ve dâvâyı kabul etti.


  Altay, CHP’deki görevlerinden ayrıldı

CHP Sinop Milletvekili Engin Altay, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) üyeliklerinden istifa etti.


  Büyükelçi “istenmeyen adam” ilân edilsin çağrısı

Mazlumder Ankara Şubesi İsrail Büyükelçisi’nin Türkiye’de “istenmeyen adam” ilân edilerek sınır dışı edilmesi ve büyükelçiliğin tamamen kapatılması ile ilgili imza kampanyası başlattı.


  Başkanlar: Köy olmak istemiyoruz

Hükümetin almış olduğu karar gereği, nüfusu 2000’den az olan belediyeler kapatılacak. Alınan bu karar gereği Beyşehir, Hüyük-Derebucak, Derbent- Seydişehir ve Taşkent’e bağlı başta Avşar Belediyesi olmak üzere 20 belediyenin başkanları Beyşehir ilçesinde, kapatılacak olan kasabaların vatandaşlarının da yoğun katılımıyla bir basın açıklaması yaptılar.


  Belediyeden okul kantinlerine denetim

Sarıyer Belediyesi ekipleri öğrencilere sağlıklı ve hijyenik şartlarda hizmet verilip verilmediğini tebpit etmek amacıyla, ilçe genelindeki okulların kantinlerini denetledi.


  Kırıkkale Yüksek İhtisas’a teşekkür mektubu yağıyor

Kırıkkale’nin gururu Yüksek İhtisas Hastanesine teşekkür mektubu yağıyor.


  Keyfi uygulamaya tepki

İstanbul Üniversitesinde (İÜ) öğrenim gören bir grup başörtülü kız öğrenci, anayasa değişikliğine rağmen okula girmelerine izin verilmediği gerekçesiyle basın açıklaması yaptı.


  Nükleer Santral Kanununa kısmî iptal

Anayasa Mahkemesi, 5710 sayılı Nükleer Güç Santrallerinin Kurulması ve İşletilmesi ile Enerji Satışına İlişkin Kanun’un geçici 1. maddesinin ikinci cümlesindeki ‘’Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, görevlerini yerine getirirken özel bilgi ve ihtisas gerektiren işlerde kadro aranmaksızın uygun nitelikli yerli ve yabancı uyruklu sözleşmeli personel çalıştırabilir’’ hükmünü iptal etti.


  Hac başvuruları 12 Mart’ta başlıyor

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, 2008 yılında hacca gitmek isteyen adayların ön kayıt ve kayıt yenileme başvurularının 12-27 Mart tarihleri arasında yapılacağını söyledi. Bardakoğlu, 2008’de yaklaşık 100 bin hacı adayının kutsal topraklara götürüleceğini açıkladı.


  Talat, Gül ve Erdoğan ile görüştü

Çalışma ziyareti için Ankara’ya gelen KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.


  KKTC Çevre Bakanı Vehbi istifa etti

KKTC Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Asım Vehbi görevinden istifa etti. KKTC Başbakan Ferdi Sabit Soyer, Vehbi'nin istifa mektubunu önceki gün akşam aldığını açıkladı.


  Talabani bugün Türkiye’ye geliyor

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, 2 günlük çalışma ziyareti için bugün Türkiye’ye gelecek.


  Cumhurbaşkanı Gül 2 kanunu onayladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, iki kanunu onayladı. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül, 5744 sayılı “Uzman Jandarma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’’u ve 5745 sayılı “375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’’u onayladı.


  Leyla Zana’ya son savunma için süre

Diyarbakır’daki Nevruz kutlamaları sırasında terör örgütünün propagandasını yaptığı iddiasıyla hakkında dâvâ açılan, eski milletvekili Leyla Zana’nın yargılanmasına devam edildi.


  PKK'lı 3 terörist teslim oldu

Terör örgütü PKK’nın Irak’ın kuzeyindeki kamplarından kaçan 3 terörist Hakkari’de güvenlik güçlerine teslim oldu.


  Leylekler geliyor

Türkiye’de baharın müjdecisi olarak bilinen leyleklerin, Afrika tarafından göçe başladığı Hatay bölgesinden ülkeye girerek Beyşehir Gölü gibi üreme alanlarına yayıldıkları bildirildi.


  TÜYAP’ta Risale-i Nurlara büyük ilgi

Geçtiğimiz Cumartesi günü açılışı gerçekleştirilen TÜYAP 6. Kitap Fuarı, Bursalı kitapseverlerle buluşmaya devam ediyor.


  Kadına karşı şiddet, hâlâ önemli bir sorun

Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (HÜKSAM) Müdürü Prof. Dr. Ayşe Akın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, şiddetin, tokat, yumruk, tekme ve dayak gibi fiziksel saldırıların yanı sıra, sindirme, sürekli küçümseme ve aşağılama, ailesinden ve arkadaşlarından tecrit etme, hareketlerini izleme ve kısıtlama, bilgiye ve yardıma erişimini engelleme gibi çok çeşitli alanlarda da olabileceğini söyledi.


  Aile hekimliği yayılıyor

Sağlık Bakanlığı’nın 1 yıl önce 6 ilde pilot olarak uygulama başlatıp 20 ilde uygulamaya geçirdiği Aile Hekimliği Projesi yayılıyor. Bakanlık, 20 ilde başarılı sonuçlar elde edilmesi üzerine il sayısını 55’e çıkarıyor.


  Baş boyun kanserlerinde sigara faktörü

Kanser hastalığının en önemli etkenlerinden birinin de sigara olduğuna dikkat çeken uzmanlar, akciğer, baş ve boyun kanserleri sebebiyle Türkiye’de her yıl yüzlerce kişinin öldüğünü belirtiyor.


  Darülaceze personeli AB’ye girdi

Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü’nün 50 personeli, bütün Avrupa Birliği ülkelerinde sağlık ve hasta bakıcılık alanında çalışma hakkını elde etti. Dokuz aylık eğitim sürecini başarıyla tamamlayan 50 Darülaceze personeli, sertifikalarını düzenlenen törende aldı.


  Gönüllü sağlık taraması

Gaziantep’te Hızır Sağlık Hizmetleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Hızır-Der) üyesi doktorlar, Yavuzeli ilçesindeki vatandaşları sağlık taramasından geçirdi.


  Alkolle mücadele edilmeli

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Lütfullah Beşiroğlu, toplumda alkolün zararlı bir alışkanlık olarak görülmediğini belirterek, sigara ve uyuşturucu ile yapılan mücadeleye alkolün de eklenmesi gerektiğini söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri