Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İstihdam da, işsizlik de arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2007 yılındaki işsizlik oranını yüzde 9.9 olarak belirledi. TÜİK’in Hane halkı İşgücü Araştırması’nın 2007 yıllık sonuçları açıklandı. Buna göre 2007 yılında Türkiye genelinde işsiz sayısı önceki yıla göre 38 bin kişi artarak 2 milyon 333 bine yükseldi.


Ekmeğe zam tartışması

Son günlerde buğday ve buna bağlı olarak undaki zammı gerekçe göstererek ekmeğe zam yapan fırıncılar, 1 kilogram ekmeğin 2,5 YTL olması gerektiğini bi

“2008’i kaybetmeye tahammülümüz yok”

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, “2007’yi kaybettik, 2008’i de kaybetmeye tahammülümüz yok” dedi.


  35 yaş üstü kamyona vergi affı yolda

Ulaştırma Bakanlığı, 35 yaş üstü kamyon, otobüs, tanker ve çekicilerin hurdaya ayrılması uygulamasında beklenen ilgiyi bulamayınca bu kez söz konusu kapsama giren araçların birikmiş motorlu taşıtlar vergisinin affı için çalışmaya başladı.


  Kalorifer yakıtına 6 YKr zam

‘’Kalorifer yakıtı’’ olarak bilinen Fuel Oil 4’ün kilogram fiyatı 6 Yeni Kuruş arttı.


  ‘’Enerji devleri’’ doğalgaz ihalesinde yarışacak

Başkent Doğal Gaz Dağıtım AŞ Genel Müdürü Veysel Karani Demir, 14 Mart’ta satışı yapılacak doğal gaz ihalesinde, ABD, Rusya ile Avrupa ülkelerinin kıyasıya yarışacağını belirterek, ‘’İhaleye katılmak için yerli, yabancı 35 firma şartname aldı’’ dedi.


  Petrol ve altında yeni rekor

Piyasalarda sular bir türlü durulmuyor. ABD ekonomisinde büyümeye dönük endişeler artarken, dolar da hızla değer kaybediyor.


  Yoksulluk sınırı bin 245 YTL

Türkiye Kamu-Sen, yoksulluk sınırının Şubat ayında bin 245 YTL 96 YKr’a yükseldiğini açıkladı.


  Ege kuraklık yaşayabilir

Devlet Su İşleri (DSİ) 21. Bölge Müdürü Halil İbrahim İndap, barajların doluluk oranlarının, şiddetli kuraklığın yaşandığı geçen yılki seviyesinde olduğunu bildirdi.


  KOBİ Borsası bu yıl açılacak

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Turan Erol, SPK olarak uzun süredir üzerinde çalıştıkları KOBİ Borsası konusunda sona yaklaştıklarını, küçük ve orta boy işletmelerin (KOBİ) hisse senetlerinin işlem göreceği KOBİ Borsası’nın bu yıl içinde faaliyete geçmesini beklediklerini bildirdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri