Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Vatikan-İslam buluşması

Vatikan’da Kasım ayında düzenlenecek Katolik-Müslüman Forumu’na ilişkin kimi ayrıntılar belli oldu. Papa’ya açık mektuba imza atan 138 Müslüman din adamı ve aydınlar arasından seçilerek oluşturulan heyetle Katolik yetkilileri 5-6 Kasım’da Vatikan’da biraraya getirecek forum, ‘’taraflar arasında eşitlik’’ ilkesine göre düzenlenecek.


Demokratlar önde gidiyor

ABD’de yapılan kamuoyu yoklamasına göre, Demokrat Partinin aday adayları Barack Obama ile Hillary Clinton, başkanlık yarışında Cumhuriyetçi Partiden a

Gazze’de insanlık dramı

Merkezi İngiltere’de bulunan insani yardım kuruluşlarıyla uluslararası insan hakları örgütleri, İsrail’in Gazze Şeridi’ne uyguladığı ambargoyu, kolekt


  İsrail nükleer silahlarına Araplardan misilleme

Arap Birliği ülkeleri, İsrail’in, nükleer silâh sahibi olduğunu kabul etmesi durumunda Nükleer Silâhların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşması’ndan (NPT) çekileceklerini açıkladılar.


  Mısır polisinden Müslüman Kardeşler operasyonu

Mısır polisinin ülkenin en büyük muhalefet grubu Müslüman Kardeşlere yerel seçim öncesinde yaptığı operasyonlar sürüyor. Polisin gözaltına aldıkları arasında, örgütün üç önde gelen üyesinin de bulunduğu belirtildi.


  Taliban vericileri havaya uçuruyor

Afganistan’da cep telefonu firmalarına akşamları sinyallerini kesmeleri için ültimatom veren Taliban güçleri, isteklerine uymayan firmaya ait bir vericiyi daha havaya uçurdu.


  Olmayan Akdeniz birliğine iki başkan

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Akdeniz Birliği projesinde, birliğin biri güneyden, diğeri kuzeyden iki eş başkanı olacağını söyledi.


  Obezite tedavisinde yeni umut

Yeni yağ hücrelerinin oluşumunda kilit rol oynayan bir protein keşfedildi. İsveç Karolinska Enstitüsü’nden bilim adamlarının yaptığı araştırmaya göre, TRAP adı verilen protein yeni yağ hücrelerinin oluşumunu tetikliyor ve kilo alımını hızlandırarak, obeziteye sebep olabiliyor


  Havada yeşil uçuş dönemi

İskandinav Hava Yolları’na (SAS) ait uçakların uçuşlarında, çevre kirliliğine daha az yol açılması için, daha az yakıt tüketilmesini sağlayacak yöntemlerin uygulanmasına başlandı.


  Ölmek suç oldu!

Fransa’nın güneybatısında küçük bir köyün belediye başkanı, köyün mezarlığında yer kalmadığı için ahaliye, ‘’ölmeyin, ölenler sertçe cezalandırılacak’’ tehdidinde bulundu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri