Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

“2008’i kaybetmeye tahammülümüz yok”

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, “2007’yi kaybettik, 2008’i de kaybetmeye tahammülümüz yok” dedi.

İstanbul Aydın Üniversitesi’nde düzenlenen panelde konuşan Murat Yalçıntaş, iş dünyası olarak Cumhuriyetin 100. Kuruluş Yılı olan 2023 yılında koydukları hedefin, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmek olduğunu kaydetti. Bunun için Türkiye’nin yıllık ortalama yüzde 7 büyümesi gerektiğini, yüzde 7’nin altındaki her büyümenin Türkiye’yi geriye götüreceğini aktaran Yalçıntaş, “Yüzde 7 büyüme yıllık minimum 100 milyar dolarlık yatırım demek. Türkiye’de her sene 700 bine yakın genç okulu bitirerek hayata atılıyor. Bunlara iş sağlamamız lâzım. Tarımdaki 8 milyon insanı azaltmamız lâzım. Bizim 2023 yılına kadar en az 17 milyon insana iş sahası açmamız lâzım” diye konuştu.

Türkiye olarak 2006’ya kadar iyi gidildiğini, 2007’nin iki seçim sebebiyle kaybedildiğini söyleyen Yalçıntaş, şunları kaydetti:

“İş dünyası olarak şunu söyledik; seçim olacak diye siz Türkiye’yi gerginliğe, kaosa sokarsanız Türkiye’ye en büyük zararı yaparsınız. Biz 2007’yi kaybettik, bizim 2008’i kaybetmeye tahammülümüz yok. Türkiye’nin 2008’de doğru düzgün konuları konuşması lâzım. 19 milyon insana iş açacak yeni sahaları konuşması lâzım. Türkiye olarak kendi kendimizle kavga eder hale gelirsek geride kalırız. Türkiye’nin 2008’i kaybetmemesi lâzım.”

Bugün Türkiye’nin ana ekonomik probleminin istihdamın dışında sermaye ve tasarruf yetersizliği olduğunu belirten Yalçıntaş, Türkiye’nin bugün ürettiğinden daha fazla tükettiğine dikkat çekti.

/ İSTANBUL

07.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İstihdam da, işsizlik de arttı

  Ekmeğe zam tartışması

  “2008’i kaybetmeye tahammülümüz yok”

  Yargıda fazla mesai vergisine iade

  35 yaş üstü kamyona vergi affı yolda

  Kalorifer yakıtına 6 YKr zam

  ‘’Enerji devleri’’ doğalgaz ihalesinde yarışacak

  Petrol ve altında yeni rekor

  Yoksulluk sınırı bin 245 YTL

  Ege kuraklık yaşayabilir

  KOBİ Borsası bu yıl açılacak


 Son Dakika Haberleri