Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

GÖZLERİ ZİRVEDE

Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde Fenerbahçe’nin çeyrek finale çıktığı Sevilla maçında attığı iki golle, sarı-lacivertlilerin İspanya zaferinde büyük pay sahibi olan Deivid gözünü gol krallığına dikti. Bu sezon ‘’Devler Ligi’’nde 4 önemli gole imza atarak Fenerbahçe’yi çeyrek finale taşıyan isimler arasında önemli bir yer edinen Brezilyalı futbolcu, bir maç dışındaki 2. tur rövanş maçları sonunda, 6 gol ile paylaşılan zirveye gol sayısında yaklaştı.

Bir maç dışındaki 2. tur rövanş maçları sonunda gol krallığında Barcelona’dan 6 golle Messi ve Manchester United’den aynı gol sayısıyla

Cristiano Ronaldo bulunuyor. Barcelona’nın Celtic ile yaptığı maçta sakatlanan Messi bir süre oynayamayacak.

Fenerbahçe’nin, ‘’Devler Ligi’’nde Sevilla ile yaptığı zorlu 2. tur mücadelesinin yıldız isimleri Alex ve Deivid oldu. Sarı-lacivertli ekibin İspanyol rakibi karşısında Kadıköy’de 3-2 kazandığı maçın adamı olarak Alex’i seçen UEFA’nın internet sitesi, rövanş mücadelesinde ise Deivid’i maçın adamı olarak belirledi.

ASİSTLER ALEX’TEN

Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde İspanya’nın güçlü temsilcisi Sevilla’yı eleyerek çeyrek finale çıkan Fenerbahçe’de, kaptan Alex De Souza, asist krallığında zirveyi bırakmıyor. Sarı-lacivertli futbolcu, ‘’Devler Ligi’’nde 2. tur rövanş maçlarının ardından yaptığı toplam 6 asistle en üst sırada yer aldı.

Sevilla karşısında, Fenerbahçe’nin Deivid’in ayağından bulduğu 2. golde, kullandığı serbest vuruşla golcü futbolcuyu kale önünde topla buluşturan Alex, asist sayısını 6’ya yükseltti. Zirveyi kaptırmayan Brezilyalı futbolcunun en yakın takipçilerinin bazılarının takımları ise ‘’Devler Ligi’’nden elendi. Zirvedeki 6 asistli Alex’e en yakın oyuncular arasında 4’er asistle ligden elenen Olympiacos’tan Djordjevic, Real Madrid’ten Robinho, Milan’dan Pirlo ve 3 asistle Olympic Lyon’dan Govou yer alıyor. Asistleriyle takımına büyük katkı sağlayan Brezilyalı futbolcunun, bu sezon (G) Grubu’ndaki maçlarda (2) ve 3. Ön Eleme Turu’nda Anderlecht ile yapılan iki maçta olmak üzere Şampiyonlar Ligi mücadelesinde toplam 4 golü bulunuyor.

07.03.2008


 

Şampiyon olacağız

Galatasaray'ın milli futbolcusu Servet Çetin, Turkcell Süper Lig’de Kayserispor ile yapacakları maçı kazanarak, çıkışa geçmeyi arzuladıklarını söyledi.

Servet, GS TV'deki programda, ‘’Bu andan itibaren artık kolay maç yok, her takım son derece hırslı ve her maç artık zor geçecek. İki hafta üst üste mağlup olduktan sonra Kayserispor maçı bizim için daha büyük önem kazandı. Umarım Kayserispor maçı çıkışa geçeceğimiz maç olur’’ şeklinde konuştu. Servet Çetin, ligdeki şampiyonluk yarışında artık daha dikkatli olmaları gerektiğini belirterek, ‘’Şampiyonlukta elbette diğer takımların da bizim kadar şansı var ancak bizim Beşiktaş ve Kasımpaşa maçlarını kaybetmemize rağmen fikstür avantajımız var’’ dedi.

Kayseri biletleri satışta

Turkcell Süper Lig’in 25. haftasında oynanacak Galatasaray-Kayserispor maçının biletleri satışa çıkarıldı. Ali Sami Yen Stadı’nda 8 Mart Cumartesi günü saat 19.00’da başlayacak maçın Biletix gişelerinden satılan biletlerinin fiyatları şöyle:

Numaralı VIP 1: 140 YTL

Numaralı VIP 2: 125 YTL

Numaralı Grup 1: 80 YTL

Numaralı Grup 2: 70 YTL

Kapalı Üst: 50 YTL

Kapalı Alt: 35 YTL

Eski Açık: 17 YTL

Yeni Açık Üst: 17 YTL

Yeni Açık Alt: 15 YTL

07.03.2008


 

İSTATİSTİKLER DOĞRULUYOR

Fenerbahçe’nin, zorlu ‘’Devler Ligi’’ mücadelesinde teknik direktör Zico yönetimindeki hücum zenginliği istatistiklerine de yansıyor.

Fenerbahçe kaleyi bulan şutlarda, yoluna devam eden takımlar arasında ilk 4 içinde yer alıyor. Toplam rakamlara bakıldığında Fenerbahçe’nin 52 kaleyi bulan şutu bulunurken, sarı-lacivertliler maç başına 6,5 ortalama yakaladı.

07.03.2008


 

MANİSA BİLETLERİ SATIŞTA

Turkcell Süper Lig’de, 9 Mart Pazar günü Fenerbahçe ile Vestel Manisaspor arasında yapılacak maçın biletleri satışta.

Biletix’ten sXatışı yapılan biletlerin tribünlere göre fiyatları şöyle:

Migros ve Telsim kale arkaları: 30 YTL

Fenerium üst: 60 YTL

Fenerium alt G blok: 100 YTL

Fenerium alt B-F blok: 150 YTL

Fenerium alt C-E blok: 175 YTL

Fenerium alt D blok: 225 YTL

07.03.2008


 

FB ÜLKER YERİNİ KORUDU

Basketbolda ULEB Avrupa Ligi’nin 2. tur gruplarındaki mücadelede (E) Grubu’nda yer alan Fenerbahçe Ülker, 4. hafta sonunda 6 puanla 2. sıradaki yerini korudu.

Sarı-lacivertli ekip, 4. maçında, evinde daha önce deplasmanda yendiği Yunanlı rakibi Aris TT Bank Selanik’e 1 sayı farkla yenilip 2. yenilgisini alırken, 2. sırada kalmasına karşın play-off çeyrek finaline yükselme umudunu son 2 maçına bıraktı.

07.03.2008


 

Devler Liginde 7 çeyrek finalist belli oldu

Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde 2. tur rövanş maçlarından sonra çeyrek finale yükselecek 8 takımdan 7’si belli oldu.

Alınan sonuçlara göre, Schalke 04, Roma, Chelsea, Barcelona, Arsenal, Manchester United ile Fenerbahçe çeyrek finale yükseldi. İnter’in Milan ile Milano şehrinde aynı stadı kullanması sebebiyle Liverpool - Inter (2-0) maçının rövanşı, 11 Mart Salı günü Milano’da yapılacak.

07.03.2008


 

Yıldız adayı arıyoruz

Trabzonspor Kulübü Başkanı Sadri Şener, maddi ve manevi doyuma ulaşmış yıldızları değil, yıldız olmaya aday isimleri bulup kadrolarına katacaklarını söyledi.

Transfere çok büyük önem verdiklerini ve hata yapmak istemediklerini ifade eden Şener, ‘’Önümüzdeki sezon öncesi yapacağımız transferde maddi ve manevi doyuma ulaşmış yıldızlar değil, yıldız olmaya aday isimleri bulup kadromuza katacağız. Kaliteli, heyecanlı ve başarıya aç bir kadroyla başlayacağımız ligde asıl hedefimize ulaşmaya çalışacağız’’ diye konuştu.

Belli bir dönemde alınan kötü sonuçlar sonrası camianın demoralize olduğunu dile getiren Şener, şöyle konuştu: ‘’Kulübümüzün içinde bulunduğu ekonomik koşullar kurumun geleceğini tehdit eder boyuta gelmiştir. Biz ekip olarak bu konuda ciddi bir çalışma içerisine girdik. Amacımız camiayı tekrar canlandırmak ve bir hedef içerisine sokmak.’’

07.03.2008


 

A. Gücü taraftarı beğeni topluyor

Ankaragücü Yönetim Kurulu’nun bu sezon aldığı, rakip takım taraftarlarına stat kapasitesinin yüzde 5’i oranında bilet verme kararı, Ankaragücülü taraftarlarının maçlara gösterdiği ilginin de artmasına sebep oldu.

Son yıllarda özellikle Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile Ankara’da yapılan maçlarda, konuk takım taraftarları tribünlerde sayısal üstünlük sağlıyordu. Stadı tamamen dolduran Ankaragücülü taraftarın, özellikle tribünlerde yaptığı gösteriler, herkesin beğenisini kazanıyor.

07.03.2008


 

Sivasspor Petkoviç’e kavuştu

Sakatlığı sebebiyle uzun süredir sahalardan uzak kalan Sivasspor’un Avustralyalı kalecisi Michael Petkoviç, Rusya Birinci Lig takımlarından FC Saturn ile oynanan hazırlık maçında kaleye geçerek, tam 129 gün sonra forma giydi.

Ligin 10. haftasında, 28 Ekim 2007 tarihinde Konyaspor ile deplasmanda oynanan maçın ilk yarısının son dakikalarında elinden sakatlanarak kaleyi genç kaleci Akın Vardar’a devreden tecrübeli kaleci Michael Petkoviç, önceki gün FC Saturn ile oynanan hazırlık maçında forma giydi. Takımının 3-2 galip geldiği FC Saturn maçında 2 gol yemesine rağmen kalede güven veren Petkoviç’in, kısa sürede eski performansına kavuşacağı belirtildi.

07.03.2008


 

Gençlerbirliği kupada iddialı

Gençlerbirliği Kulübü Basın Sözcüsü Muammer Akyüz, ‘’Fortis Türkiye Kupası’nda yarı finale kalan tek büyük takımı eleyip finale çıkmamızın mutluluğunun da o denli büyük olacağı muhakkaktır’’ dedi.

Muammer Akyüz, Fortis Türkiye Kupası yarı final kurala çekiminin 3 Anadolu takımı ve Galatasaray arasında gerçekleştiğini hatırlatarak, ‘’Yarı finale kalan bu 4 takımımızın da buraya hakederek geldiğini düşünürsek, aralarında zayıf veya güçlü takım ayrımı yapmıyoruz. Takımların ligdeki durumları ile kupadaki durumları her zaman farklı olmuştur. Nitekim geçen yıl final oynayan bir takımımız ligden düşmüştür’’ ifadelerini kullandı.

Kurada Galatasaray ile eşleşmelerine sevindiklerini belirten Akyüz, şöyle devam etti: ‘’Galatasaray güçlü kadrosu ile lig şampiyonluğu için de mücadele vermektedir. Oynayacağımız maçların çok zorlu olacağını biliyoruz. Buna rağmen yarı finale kalan tek büyük takımı eleyip finale çıkmamızın mutluluğunun da o denli büyük olacağı muhakkaktır.

Ayrıca finali, iki Anadolu takımının oynamasının Türk futbolu açısından önemli bir gelişme olacağını da düşünüyoruz."

07.03.2008


 

Lider Beşiktaş Ankara virajında

Geçtiğimiz hafta G. Saray’ı İnönü Stadı’nda 1-0 mağlup ederek Süper Ligde uzun bir aradan sonra liderlik koltuğunu kurulan Beşiktaş zorlu G. Birliği deplasmanına çıkıyor. Saat 20:00’deki karşılaşmayı Lig TV naklen yayınlayacak.

Beşiktaş ile Gençlerbirliği, bugün yapacakları maçla birlikte, lig tarihinde 70. kez karşı karşıya gelecek. İki takım arasında sezonun ilk yarısında İstanbul’da yapılan maçı Beşiktaş 1-0 kazanmıştı.

Baki: Taraftar inanılmaz

Beşiktaş’ın savunma oyuncusu Baki Mercimek, siyah-beyazlı kulübün internet sitesinde ‘’Cola Turka ile Soru-Cevap’’ın konuğu olarak, taraftarların gönderdiği soruları cevapladı. ‘’Beşiktaş’ta oynamak nasıl bir duygu?’’ şeklindeki soruya Baki, ‘’Hayatımda en güzel performans gösterdiğim kulüp. Beşiktaş’ta siyah-beyazlı formayı giymek gurur verici. Bunun sorumluluğunu da biliyorum’’ diye yanıt verdi. Beşiktaş tribünlerinin maçlarda kendisine büyük ilgi gösterdiği Baki, siyah-beyazlı taraftarlara övgüler yağdırarak, ‘’İnanılmaz bir taraftarımız var. Hayatımda yaşadığım, hissettiğim en büyük sevgiyi alıyorum. Bunu da karşılıksız bırakmamaya çalışıyorum. Çünkü ben de taraftarlarımızı çok seviyorum. Tezahürat yaptıklarında ise tüylerim diken diken oluyor’’ diye konuştu.

07.03.2008


 

İstanbul stadları 3 Bölgeye bedel

Güney Doğu Anadolu Bölgesi’ndeki 9 ildeki statların toplam seyirci kapasitesi, 82 bin kişilik İstanbul’daki Olimpiyat Stadı’nın kapasitesine ulaşamıyor.

Futbol Federasyonun verilerine göre, 6 ilde (Burdur, Kars, Nevşehir, Tunceli, Bartın ve Ardahan) stat bulunmazken İstanbul, 21 stat ile en çok futbol sahası bulunan iller arasında ilk sırada yer alıyor.

07.03.2008


 

Potada derbi günü

Beko Basketbol Ligi’nde 23. hafta maçlarının programı açıklandı.

Basketbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, ligin 23. haftasının açılış maçında Galatasaray Cafe Crown ile lider Beşiktaş Cola Turka, bugün Darüşşafaka Ayhan Şahenk Spor Salonu’nda saat 20.00’de başlayacak derbi maçta karşı karşıya gelecek.

07.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri