Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

IKT, Dakar'da güncelleniyor

İslam Konferansı Teşkilatı’nın Senegal’in başkenti Dakar’da, 2 gündür süren Dışişleri Bakanları toplantısı’nda görüşülen, İKT ana kuruluş şartının değişikliği üzerinde üye ülkelerin fikir birliği içinde olduğu açıklandı.

İKT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ve Senegal Dışişleri Bakanı Seyh Tidiane Gadyo ile yaptığı iki gün süren toplantının ardından bir basın toplantısı düzenleyerek gelişmeler hakkında ilgili bilgi verdi.

Gelecek yıl 40. kuruluş yılını kutlayacak olan İKT’nin kuruluş şartında 1972 yılından bu yana herhangi bir değişiklik yapılmadığını belirten İhsanoğlu şunları söyledi: ‘’1972 yılından bu yana dünya farklı bir yerde. Dakar zirvesinde tarihi bir adım atıldı. Bu zirve İKT için dönüm noktası olarak anılacak. Bundan sonra İKT daha aktif olarak dünya üzerinde yer alacak.’’

Göreve geldiği son 3 yıldır İKT’nin daha aktif olarak görev yapabilmesi için çalışmalarını sürdürdüğüne işaret eden İhsanoğlu, 2005 yılında Mekke’de gerçekleşen olağanüstü zirvede alınan kararlar doğrultusunda ana kuruluş şartında değişiklik için çalıştıklarını belirtti.

İKT’nin Dakar zirvesi öncesi iki toplantı yaptığını belirten İhsanoğlu şunları kaydetti: ‘’Bu toplantıların birinde 60 sivil toplum kuruluşu bir araya gelerek, doğal afetlerde üye ülkeler içinde nasıl çalışmalar yapacağını tartıştı.

İslam ülkelerinden bilim adamları ilk kez bir toplantıda bir araya gelerek, görüş alışverişinde bulundu.

Toplantıda sorulan bir soruyu cevaplayan Senegal Dışişleri Bakanı Gadyo ise, kuruluş şartı üzerinde bir çok konuda değişiklikler yapıldığını belirterek, üye ülkelerin değişiklikler konusunda yüzde 99 mutabık kaldığını, ancak bazı konularda hala görüşmelerin sürdüğünü dile getirdi.

/ DAKAR

13.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  IKT, Dakar'da güncelleniyor

  Filistin’de insanlık dramı

  Almanya'da okulda namaz izni

  Temsilciler Meclisinde ikinci Müslüman üye

  İran’da ılımlı adaylar tasfiye edildi

  ‘Aralarına İran girdi’

  NATO’dan çocuk katliâmı

  Taylandlı Müslümanlardan Danimarka’ya kınama

  NASA zor durumda

  Milyonlarca doları sakladılar

  Hamamböceği robotlara ilham olacak


 Son Dakika Haberleri