Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Filistin’de insanlık dramı

Dünyanın en büyük açık cezaevi konumuna getirilen Gazze’deki insanlık dramı devam ediyor. İsrail saldırılarını şimdilik durdurdu ancak, abluka ve ambargo sürüyor. Bölgeye giden Türk heyeti İsrail’in geride bıraktığı vahşet görüntüleri karşısında şok oldu.

Mart başında Gazze’ye yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda 110 Filistinliyi öldüren İsrail’in çekilirken geride bıraktığı tahribatın ise çok büyük olduğu belirtiliyor.

1.5 milyon insanın hayat mücadelesi verdiği Gazze’de İsrail saldırıları sonucu yaralanan Filistinliler imkân ve fırsat bulabildikçe komşu ülkelere giderek ya da götürülerek tedavi ettirili-yorlar. 3 Mart’taki saldırılardan sora 300’ün üzerinde Gazzeli yaralanmıştı. Yaralı Gazzeliler, şu anda Mısır’ın başşehri Kahire’deki hastanelerde tedavi ediliyorlar.

TÜRK HEYETİ BÖLGEDE

İsrail’in gerçekleştirdiği saldırılara en büyük tepkiyi gösteren ve her zaman mazlumdan yana tavır alan Türkiye halkı, Filistinli yaralılara sahip çıkmak istiyor. Yaralıların Türkiye’de tedavi edilmesi talebi karşısında İHH İnsani Yardım Vakfı bölgeye bir heyet gönderdi. 3 milletvekili, 3 doktor ve etkin sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin bulunduğu 13 kişiden oluşan heyet, Mısır’ın başşehri Kahire’de temaslarda bulundu.

60 YAŞINDAKİ KADIN KORKUDAN FELÇ OLMUŞ

Nasır ve Haram Hastanelerinde kalan toplam 122 yaralının durumları insanı sarsıyor. Yaralıların içinde 9 yaşındaki kız çocuğundan 60 yaşındaki ninelere kadar her yaş grubundan insanlar var. Kimisi bacağını kaybetmiş kimisi kolunu. Kimisi İsrail askerlerinin kurşunlarının boğazlarını ve omuriliklerini parçalayarak felç olmuşken, kimisinin de gördüğü dehşet karşısında dili tutulmuş.

BÜYÜK TRAJEDİ YAŞANIR

Samsun Milletvekili ve Heyet Başkanı Cemal Yılmaz Demir, “Hakikaten insanın tüyleri diken diken oluyor. Merak ediyorum acaba 9 yaşındaki kız çocuğu İsrail’e karşı nasıl bir saldırı gerçekleştirdi de kurşunlara hedef oluyor?” diye konuştu.

13.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  IKT, Dakar'da güncelleniyor

  Filistin’de insanlık dramı

  Almanya'da okulda namaz izni

  Temsilciler Meclisinde ikinci Müslüman üye

  İran’da ılımlı adaylar tasfiye edildi

  ‘Aralarına İran girdi’

  NATO’dan çocuk katliâmı

  Taylandlı Müslümanlardan Danimarka’ya kınama

  NASA zor durumda

  Milyonlarca doları sakladılar

  Hamamböceği robotlara ilham olacak


 Son Dakika Haberleri