Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Olimpiyat Meşale Koşusu 3 Nisan'da

2008 Pekin Olimpiyat Oyunları Meşale Koşusu 3 Nisan'da İstanbul'da olimpiyat coşkusu yaşatacak. Ataköy Olimpiyat Evi'nde dün yapılan basın toplantısına Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlı, pop müzik sanatçısı Mirkelam ve koşunun resmi sponsorlarının yöneticileri katıldı.

"Ateşi yak, hayatı paylaş" sloganıyla start alacak koşu tüm dünyada 22 bin meşale taşıyıcısının yardımıyla 130 günde beş kıtayı dolaşarak 137 bin kim'lik yol katedecek. 25 Mart'ta Yunanistan'ın Olimpia şehrinde yakılacak olan olimpiyat meşalesi 31 Mart'ta Pekin'e varacak ve ardından Almaata şehri üzerinde 3 Nisan'da İstanbul'dan geçecek..

Tüm dünya insanlarına dostluğu, barışı ve saygıyı götürmeyi hedefleyen meşale koşusunun rotası tarihi İpek Yolu'ndan esinlenerek oluşturuldu. Koşunun ikinci ayağı olan İstanbul'daki parkur ise Sultanahmet Meydanı'ndan başlayarak iki kıta arasında turunu attıktan sonra Taksim'de son bulacak. Alana kurulacak olan sahneye gelecek meşale yakılacak ve sonrasında olimpiyat coşkusu ünlü müzik grubu Athena'nın vereceği özel bir konser ile sona erecek..

İstanbul'dan geçecek meşaleyi taşıyan 80 isim topluma ve insanlığa katkıda bulunan kişiler olarak seçildi. Meşale taşıyıcıları arasında madalyalı sporcuların yanısıra, olimpiyat ruhunu yansıtan isimsiz kahramanlar ile sanat, kültür ve iş dünyasından Türkiye'yi başarılarıyla temsil eden önemli kişiler de yer alıyor. 8-24 Ağustos 2008 tarihleri arasında Pekin'de gerçekleştirelecek olimpiyat oyunlarında Türkiye atletizm, atıcılık, bisiklet, boks, güreş, halter, judo, okçuluk, tekvando, yelken ve yüzme gibi birçok dalda temsil edilecek..

Toplantıda bir konuşma yapan Bakan Murat Başesgioğlu, böylesine önemli bir olayın İstanbul'a verilmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Türkiye'nin olimpiyatları düzenlemesi yolunda büyük adımlar atıldığını ifade eden Başesgioğlu, "2020 yılındaki Olimpiyatlara talibiz. Bu yönde tüm çalışmalarımız hızla devam ediyor" diye konuştu..

Erol DOYURAN

13.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Uğur Boral: Roberto Carlos'tan çok şeyler öğrendim

  Gönüllerde Schalke var

  Roberto Carlos idmanların neşe kaynağı

  Ünlü atletler Türkiye'de

  İbrahimovic'e yılda 10,5 milyon Euro

  Kel Aliço tanıtılacak

  Efes'in ULEB'de kritik sınavı bugün

  Okur kurtaramadı

  Galatasaray potada çoştu

  Beşiktaş-Trabzon derbisi 40 YTL

  Olimpiyat Meşale Koşusu 3 Nisan'da


 Son Dakika Haberleri