Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 15 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Rusya İslâm âleminin bir parçası

Senegal’in başkenti Dakar’da gerçekleşen İslâm Konferansı Teşkilatı (İKT) Devlet ve Hükümet başkanları zirvesinde bir konuşma yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya’nın İslâm dünyasının bir parçası olduğunu, bunun değişmesine hiç bir zaman izin vermeyeceklerini söyledi.

Çok milletli ve çok inançlı yapısı ile Rusya’nın her zaman İKT kararlarına saygılı olduğunu ifade eden Lavrov, “Şartlar ne şekilde gelişirse gelişsin, ya da birileri bunun olmasını istemese de Rusya, İslâm dünyasının bir parçası olarak kalmaya devam edecek.” dedi. İslâm dünyası ile Rusya’nın sistematik ya da medeniyet açısından hiç bir sorunu olmadığına değinen Lavrov, “Çok dinli ve çok milletli yapısı ile Rusya, zaten tarihi derinlik içinde de İslâm dünyasının bir parçası idi.” değerlendirmesinde bulundu.

PUTİN’DEN İŞBİRLİĞİ MESAJI

İKT Dakar zirvesine bir mesaj gönderen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de zirvenin bölgesel ve uluslararası sorunların çözümüne katkı sağlaması dileğinde bulundu. Rusya’nın İslâm dünyası ile ilişkilerini geliştirme düşüncesinin stratejik politik hedeflere uygun olduğuna değinen Putin, “İKT’de gözlemci statüsü elde etmemizin ardından İslâm dünyası ile ilişkilerimiz yeni bir ivme kazandı. Uluslararası ilişkilerde biz de Birleşmiş Milletler’in rolünün artırılmasını istiyoruz. 21. yüzyılın daha güvenli ve yaşanabilir olması için terörün her çeşidi ile birlikte mücadele etmeliyiz.” dedi.

FİLİSTİN’E RUS DESTEĞİ

Putin, “Filistin topraklarında işgalin sona ermesi, yaşayabilir bir Filistin devletinin kurulması, Ortadoğu barışının sağlanması için zorunlu. Bu, İsrail’in de barış ve güven içinde yaşamasına katkı sağlayacak. Irak’ın etnik ve dinî parçalar şeklinde bölünmesine karşı durulması gerekir. İran nükleer sorununa barışçıl çözüm üretilmesi, tüm körfezin güvenliğine katkı sağlar.” açıklaması yaptı.

Rusya lideri, mesajında, “Rusya ve İslâm dünyası arasındaki diyalog, medeniyetler arasında yükseltilmeye çalışılan tansiyonu düşürebilir.” ifadelerine yer verdi.

Rusya, 20 milyon Müslüman nüfusu ile İKT’de gözlemci statüsü ile bulunuyor.

/ MOSKOVA

15.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  BEDİÜZZAMAN'I RAHMETLE ANIYORUZ

  İslâm ve demokrasi çelişmiyor

  Gül: Müslümanlar hedef oluyor

  Rusya İslâm âleminin bir parçası

  Ekonomik çözüm tek başına PKK’yı bitirmez

  Şemdinli dâvâsına erteleme

  Türkçe cepte

  Barolar Birliği bildirisi değiştirildi mi?

  Polis çetelere ‘aman vermiyor’

  Türkiye’ye reformları hızlandırma çağrısı

  AB’de 102 bin Türk girişimci var

  Flört evlilikleri boşanmayla bitiyor

  İlkokul öğrencilerine tansiyon taraması

  Töre cinayetlerinde bölge farkı yok

  Ekmek israfı had safhada

  Anayasayı çiğneyen rektöre istifa çağrısı

  Taksicilerden trafiğe çözüm teklifi

  Gelibolu'ya 40 bin ziyaretçi bekleniyor

  Çanakkale Boğazı’nda deniz yeniden köpürdü

  Asırlık ağaçlar proje değiştirtti


 Son Dakika Haberleri