Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Güzel: Dâvânın izahı yok

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından AKP hakkında açılan kapatma davasıyla ilgili olarak tepkiler artarak devam ediyor.

Antalya’nın Kumluca ilçesinde Kumluca Belediyesi ve Eğitimciler Birliği Sendikası Kumluca Şubesi’nce düzenlenen ‘’Demokrasi’’ konulu konferansa katılan Eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Celal Güzel, buradaki konuşmasında ‘’AK Parti’nin kapatılması talebiyle açılan davanın izahının olmadığını’’ söyledi. Güzel, ‘’Bu ülkede laiklik karşıtı olmakla bir parti suçlanıyorsa ve laiklik karşıtı olmanın odağı olarak gösteriliyorsa ve bu yüzden kapatma davası açılıyorsa bunun izahı yoktur. Türkiye’de laiklik zedelenmişse dinin devlete müdahalesiyle değil devletin dine müdahalesiyle olmuştur. Bunun da yolu yordamı bellidir, düzeltme şekli bellidir’’ dedi.

HEDEF MİLLET İRADESİ

MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Mehmet Aracı, AKP’nin kapatılması ve 71 üyesine siyasi yasak getirilmesine yönelik hazırlanan iddianamenin parlamento seçimleri ile ortaya çıkan millet iradesini hiçe saydığını söyledi. Aracı, davayla halkın iradesine, demokratik kazanımlara, hukukun üstünlüğüne, ekonomiye, huzur ve istikrara ve Türkiye’nin dünyadaki imaj ve itibarına büyük zarar verildiğini belirtti.

YILMAZ: DEMOKRASİ AÇISINDAN

TEHLİKELİ GİRİŞİM

Banka ve Sigorta İşçileri Sendikası Genel Başkanı Turgut Yılmaz da, kapatılma girişimini üzücü ve tehlikeli bulduklarını belirterek, ‘’Halkın oylarıyla seçilmiş, ülkeyi yöneten iktidar partisinin kapatılma çabalarını demokrasimiz açısından tehlikeli bir girişim olarak değerlendiriyoruz’’ dedi.

KOÇER: EKONOMİ ZARAR GÖRÜR

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer ise demokrasinin temel unsurlarından biri olan siyasi partileri kapatmak ya da yasaklamanın bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da Türkiye’nin ekonomisine, üretimine, istihdamına, kendisine hiçbir çözüm getirmeyeceğini düşündüğünü söyledi.

AVCI: PARTİ KAPATMA DÖNEMİ KAPANSIN

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, Türkiye’nin en çok siyasi parti kapatılan ülke olmaktan çıkması, şiddete ve teröre başvurmadığı sürece siyasi partilerin kapatılmasının halka bırakılması gerektiğini belirtti. Avcı, siyasi partilerin kapatılmasının Türk demokrasisine zarar vereceğini belirtti.

KOŞMAZ: TELÂFİSİ MÜMKÜN OLMAZ

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Koşmaz, ‘’Dalga dalga ülkemizi de etkilemeye başlayan bir ekonomik sıkıntı varken, gündemin ilk maddesine kapatma davasının yerleşmesi, ülke ekonomisi için telâfisi mümkün olmayan zararlar doğurabilir’’ dedi.

ESENGÜN: HUKUK VE SİYASET AYIBI

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün, kapatma davasını ‘’Türkiye’nin geriye gitmesi’’ olarak değerlendirerek, ‘’Demokratik hukuk devletinde bu tür davalarda çok titiz davranılması gerekir. AK Parti’nin kapatılma davası, hukuk ve siyaset ayıbıdır’’ dedi.

TBB: YARGISAL SÜREÇ TAMAMLANSIN

Türkiye Barolar Birliği, 40 ilin baro başkanlarının katıldığı toplantının ardından yayımladığı sonuç bildirisiyle, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı tarafından AKP hakkında açılan kapatma davasıyla ilgili olarak, ‘’herkesi sakinleşmeye ve yargısal sürecin tamamlanmasını beklemeye’’ çağırdı.

AKSU: DEMOKRASİ BÜYÜK YARA ALDI

Memur-Sen Genel Başkanı Dr. Ahmet Aksu, demokrasiye karşı haksızlık yapıldığını belirterek, “Bu davayla Türk demokrasisi büyük bir yara almıştır. Türk demokrasisi büyük bir sınavdan geçmektedir” dedi.

BAŞOĞLU: LAİKLİK DİNSİZLİK Mİ?

Sağlık-İş Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, AKP’ye açılan kapatma dâvâsını değerlendirirken, bugüne kadar açılan dâvâların önemli bir kısmının İslamî muhtevalı gerekçelere dayandığını hatırlatarak, “Son dâvânın gerekçesi ise bugüne kadar açılan dâvâların tümünden daha çok İslamî içerikli iddialara dayanmaktadır” dedi. Başoğlu, “siyasî partilerin Cumhuriyet Başsavcısı ile Anayasa Mahkemesinin takibi ve denetimi dışına çıkarılması gerektiğini’’ söyledi.

ŞENOCAK: PARTİLERİ

HALK AÇAR, HALK KAPATIR

Eğitim-Bir-Sen İzmir Şube Başkanı Abdurrahim Şenocak, kapatma davasının, ‘’Türkiye’yi, hakiki demokrat ülke ve milletler nezdinde yeni bir ayıpla karşı karşıya bıraktığını’’ ifade etti. Türkiye’de içi boşaltılmış demokratik düzen uygulamasının parti kapatmalarla kendini gösterdiğini ifade eden Şenocak, ‘’Demokrasilerde partileri halk açar, halk kapatır’’ dedi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Anayasal düzenin korunması amacıyla siyasi partilerin kapatılmalarının demokrasiye fayda getirmediği gibi oluşturduğu kaos ortamının beklenmedik yeni siyasi gelişmelere sebebiyet verdiğinin yakın tecrübelerle sabit olduğunu belirtti.

URAS: SAVCILAR VE YARGIÇLAR

İKTATÖRLÜĞÜ

ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, AKP hakkında kapatma davası açılmasının, ‘’Türkiye’yi yeni bir kaosa sürükleyecek ilk adım’’ olduğunu belirterek, ‘’Demokrasi ve siyaset, ‘hukukun üstünlüğü’ iddiası ile savcılar ve yargıçlar diktatörlüğüne yol verilerek geliştirilemez. Son 4 ay içinde açılan 2 parti kapatma davası göstermektedir ki, Başsavcı, antidemokratik çevrelerin ‘umut odağı’ haline gelmiştir’’ dedi.

17.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Başörtüsü karşı devrim simgesi

  Dâvâ, evrensel standartlara aykırı

  Güzel: Dâvânın izahı yok

  Perinçek sevindi: Gecikmiş bir dâvâ

  Bildt: Astronomik derecede tuhaf

  AB sürecine darbe vurur

  Aydın: Ben hep laik sistemi savundum

  Erdoğan: Dar ve sığ görüşler

  Şahin: Siyaset sandıkta başlar, sandıkta biter

  Komisyon, dokunulmazlıkları görüşecek

  Sınır ötesi operasyon Meclis gündeminde

  Ölümüne yarış: 3 ölü 5 yaralı

  Yasakçı demokrasi anlayışı kabak tadı verdi

  Yoksulluğun haritasını çıkardılar

  Din-bilim sentezine büyük ödül

  KPDS’ye başvurular bugün başlıyor

  Dershanelere her yıl 10 milyar dolar


 Son Dakika Haberleri