Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yoksulluğun haritasını çıkardılar

Elazığ’da kurulu Mamüratül Aziz Vakfı tarafından AB desteğiyle uygulanan “Yoksulluk haritası projesi” kapsamında internet tabanlı “e-yoksul” veri sistemi oluşturuldu.

Şehirde 7 bin yoksul haneye ait bütün bilgilerin yüklendiği sisteme amacı ve konusu yardım dağıtmak olan bütün kuruluşlar şifre aracılığıyla girebilecek.

Vakıf Başkanı Burhan Güneş, vakıf binasında yaptığı basın toplantısında, vakfın yoksullara yardım etmekle birlikte yoksullukla ilgili bir takım çalışmalar yaptığını, yoksulluğun sebepleri, etkileyen faktörler noktasında çaba sarf ettiklerini söyledi.

Vakıf olarak yoksullara yapılan yardımda diğer yardım kuruluşlarıyla işbirliğinin eksik olduğunu, il bazında bir yoksulluk envanterinin, bir veri sisteminin olmadığını gördüklerini ifade eden Güneş, bunun önüne geçmek için AB hibe desteğiyle 1 yıl süren ‘Yoksuluk haritası projesi’ gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Projede şehirdeki 7 bin yoksul aileye ulaştıklarını, bu ailelerin yoksullukları ve kendileriyle ilgili bütün bilgileri internet ortamında ‘e-yoksul’ sistemi kurarak yüklediklerini anlatan Güneş, sistemden, yoksul haneler hakkında demografik, sosyal, sağlık, çalışma, eğitim gibi bütün özelliklerin öğrenilebileceğini, bu bilgilerin yoksulluğu önleme konusunda yapılacak çalışmalara ışık tutabileceğini kaydetti.

Konusu ve amacı aynı olan bütün resmî ve özel yardım kuruluşlarının da bu sisteme bir şifreyle girebileceğini ifade eden Güneş, şunları söyledi:

“Sistemde yoksullara ilişkin bilgilerin yanı sıra yardım kuruluşları yaptıkları yardımı sisteme işleyecek. Hangi hane, ne zaman, kimden ne kadar yardım almış belli olacak. Böylece daha verimli yardım yapılacak.

Gerek ortak veri tabanı oluşturulması konusunda gerekse diğer kurum ve kuruluşların işbirliğini öngörmesi itibariyle konusunda etkili projedir. Bu yönüyle anlamlı bir proje olduğu kanaatindeyiz. Projenin Türkiye’de yoksullukla mücadeleye bir standart getireceğini düşünüyorum.”

1 YIL DAHA UZATILDI

Güneş, AB desteğinde yürütülen projenin sona erdiğini, ancak kendilerinin projeyi uzatacaklarını söyledi.

Yaptıkları tesbitlerde şehirde yaklaşık 15 bin yoksul hane olduğunu tahmin ettiklerini ifade eden Güneş, şöyle dedi:

“Bu hane sayısına ulaştığımızda kentteki yoksulların yüzde 95’ine ulaşmış olacağız. Projenin hedefine ulaşması için Valilik, belediye ve vakfımızın katkılarıyla çalışmaları 1 yıl daha uzatacağız. Bu süreçte 8 bin aileye ulaşılacak, e-yoksul programına kaydedilecektir” dedi.

/ ELAZIĞ

17.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Başörtüsü karşı devrim simgesi

  Dâvâ, evrensel standartlara aykırı

  Güzel: Dâvânın izahı yok

  Perinçek sevindi: Gecikmiş bir dâvâ

  Bildt: Astronomik derecede tuhaf

  AB sürecine darbe vurur

  Aydın: Ben hep laik sistemi savundum

  Erdoğan: Dar ve sığ görüşler

  Şahin: Siyaset sandıkta başlar, sandıkta biter

  Komisyon, dokunulmazlıkları görüşecek

  Sınır ötesi operasyon Meclis gündeminde

  Ölümüne yarış: 3 ölü 5 yaralı

  Yasakçı demokrasi anlayışı kabak tadı verdi

  Yoksulluğun haritasını çıkardılar

  Din-bilim sentezine büyük ödül

  KPDS’ye başvurular bugün başlıyor

  Dershanelere her yıl 10 milyar dolar


 Son Dakika Haberleri