Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bayrampaşa Cezaevi taşınıyor

İsyanlar, içinde barındırdığı tutuklu ve hükümlülerin işlediği cinayetlerle anılan Bayrampaşa Cezaevi, kapanacak. Açılışı 1967 yılında gerçekleştirilen ve son yıllarda bakımsız ve fiziki açıdan yetersiz bir şekilde hizmet vermeye çalışan cezaevi, yeni inşa edilen Silivri’deki Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ne taşınacak.

Bayrampaşa Cezaevi Müdürü Bahtışen Er, 1967 yılında 1210 kapasite ile açılan cezaevinin bir süre sonra bazı atölyelerin koğuşa döndürülmesiyle 1760’a çıkarıldığını anlatarak, cezaevinde şu anda yaklaşık 4 bin 200 civarında tutuklu ve hükümlü bulunduğunu bildirdi. Er, zaman zaman çeşitli isyanların yaşandığı Bayrampaşa Cezaevi’ne sadece İstanbul değil, Marmara bölgesinin genelinden tutuklular geldiğini ifade ederek, ‘’Yakın bir zamanda Silivri’de yapılan kampüse taşınacağız. Nisan, Mayıs aylarında büyük bir ihtimalle olması bekleniyor’’ dedi.

Şu anda bir taşınma hazırlığı içinde olunmadığını, çünkü Silivri’deki kampüs inşaatının bitmesinin beklendiğini dile getiren Er, şunları kaydetti:

‘’Bu ceazevinin tamamı Silivri’ye gidecek. Burası koğuş sistemi. Artık Türkiye’de koğuş sistemi hemen hemen kalmadı gibi. Buca ile biz varız. Her 2 koğuş bir havalandırmaya çıktığı için gündüzleri 100 kişinin altında havalandırmamız yok. Bunun dışında fiziki altyapımız, mevcut çoğaldıkça, her şey sıkıntı oluyor.’’

AVRUPA’NIN EN BÜYÜK CEZAEVİ

Silivri'deki kampus, en son teknolojik donanım, azamî güvenlik, engelli hükümlüler için oluşturulan odaları ve 11 bin 16 kişilik kapasitesiyle dikkat çekiyor. 9 ceza infaz kurumundan oluşan “Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’’, Avrupa’nın en büyük cezaevi olma özelliğini taşıyor. Her biri bin 333 kişi kapasiteli olan L tipi kapalı ceza evlerinde 61 adet 21 kişilik, 40 adet tek kişilik, 4 adet de 3 kişilik birim bulunuyor. “F tipi’’ yüksek güvenlikli kapalı ceza infaz kurumlarında kalması gerekmeyen tutuklu ve hükümlüler için planlanan ‘’L tipi’’ kapalı ceza evlerinin her birinde, her ihtimale karşı 52 kişi kapasiteli yüksek güvenlikli bölüm de yer alıyor. Toplam 11 bin 16 kişi kapasiteli olarak planlanan yerleşkede, 8 L tipi ceza evinde 2’şer açık ve bir kapalı spor alanı, konferans salonu, kütüphane, derslikler ve iş atölyeleri bulunuyor.

/ İSTANBUL

30.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Siyasetçi geri adım atmaz

  Fitne filmi topluma nefret yayıyor

  AB üyeliği için hazırız

  İnsan Hakları Komisyonu daha verimli çalışacak

  Demokrasi uzlaşma rejimi

  Cumhurbaşbanlığı: Türkiye’yi ilgilendiren konular ele alındı

  Baykal: Türbanda anlaşma olmadı

  AİHM Batı Trakyalıları sevindirdi

  Onların tek derdi “yalnızlık”

  Çorum 4.5 ile sarsıldı

  Bayrampaşa Cezaevi taşınıyor

  Saatlerinizi ileri aldınız mı?

  Biyolojik saatiniz bozulmasın

  Soylu: Merkezî yönetimler bilgi çağını yakalayamaz

  Yargı hiçbir ideolojiye alet edilemez

  15 terörist öldürüldü

  Erdoğan İsveç’e gidecek

  MEB’in ders kitapları ihalesi

  Tuzla’da oturma eylemi

  Kuveyt Emiri geliyor

  Sokak kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 11 yaralı

  RTÜK’ten çocuklara oyun tanıtımı

  Teleferik bakıma alınıyor

  Su değirmenleri yok olmak üzere


 Son Dakika Haberleri