Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Mart 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Demokrasi uzlaşma rejimi

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD), Yönetim Kurulu Başkanı Arif Özer, ‘’Türkiye, gelişmesini istikrara borçludur. Bu istikrarı bozacak davranışlardan, beyanlardan kaçınılmalıdır. Demokrasi uzlaşma rejimidir’’ dedi.

Özer, BUSİAD ödül töreninde yaptığı konuşmada, geçen yıl ABD’de başlayan finansal krizin dünyaya dalga dalga yayılarak Türkiye’yi de etkisi altına aldığını, krizin boyutunun ve ne kadar süreceğinin tahmin edilemediğini söyledi. Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler dolayısıyla 2007 yılında bir çok reform, yasa tasarıları ve AB giriş sürecinin adeta dondurulduğunu kaydeden Özer, ‘’AB’ye giriş için gerekli olan 33 başlıktan sadece 6’sının açıldığını ve yalnızca birinin kapatılabildiğini belirtti. Özer, enflasyonun, konulan hedefin en az iki katına çıkacağının şimdiden kesinleşmiş gibi göründüğünü savunarak, ‘’Büyüme rakamlarımız düşmektedir ve cari açık büyümektedir. İşsizlik oranları her geçen artmakta, iş gücüne katılım düşmektedir. Kayıt dışılık, sosyal güvenlik ve vergi sistemimizin en büyük kara deliğidir. Kapatılması için çok ciddi stratejilere ihtiyacımız vardır’’ diye konuştu. Bu yılın ekonomik alanda zor bir yıl olacağının herkes tarafından tahmin edildiğini belirten Özer, ekonomik gündemin ve reformların ön planda olacağını beklerken, her an değişik bir gündemin meydana geldiğinin görüldüğünü dile getirdi. Özer, bu gündemlerin toplumun tansiyonunu yükselttiğini ve kutuplaşmalara sebep olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

‘’Bu arada başkaldırma senaryolarına da dönen Nevruz kutlamalarını endişe ile izledik. Geçmişte kutuplaşmaların ülkemizi ne hallere düşürdüğünü hepimiz biliyoruz. Türkiye, gelişmesini istikrara borçludur. Bu istikrarı bozacak davranışlardan, beyanlardan kaçınılmalıdır. Demokrasi, uzlaşma rejimidir. Özellikle şu günlerde aklın ve soğukkanlılığın hakim olduğu bir ortama ihtiyacımız vardır. Hukuk ve yargı herkese lazımdır, onlara gereken saygı gösterilmelidir’’.

Ülkenin bugün gerçek ihtiyacının küresel rekabet içinde yatırım, istihdam, üretim, ihracatın kaynağı olan şirketleri öne çıkaracak programlar ve yatırım ikliminin tesis edilmesi olduğunu vurgulayan Özer, bu yatırım ikliminin özellikle üretime yönelik kalıcı sermaye içinde hayati önem taşıdığını bildirdi. Özer, ‘’Kemal Derviş’in programının işlevini yerine getirdiğini ve raf ömrünü tamamladığını’’ söyleyerek şöyle devam etti: ‘’Sanayi, ticaret, eğitim ve sağlık politikalarımızın siyasiler, iş insanları, akademisyenler ve sivil toplumun temsilcileri tarafından ortak akılla uzun soluklu devlet politikası ve stratejileri haline getirilmesi gerekmektedir. Gelecekte hangi sektörlerde istihdam ve katma değer yaratacağımızı ortaya koymak zorundayız. Bu dönemde karamsar değil, ancak tedbirli olmamız gerekmektedir. Hepimiz toplumsal uzlaşma, sağduyu ve mantık paydasında buluşalım. Toplumsal birlik ve beraberliğimizi en kısa süre içinde oluşturacağımız ve krizleri fırsatlara dönüştürme becerisini göstereceğimiz inancımızı içimizde taşıyoruz’’.

30.03.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Siyasetçi geri adım atmaz

  Fitne filmi topluma nefret yayıyor

  AB üyeliği için hazırız

  İnsan Hakları Komisyonu daha verimli çalışacak

  Demokrasi uzlaşma rejimi

  Cumhurbaşbanlığı: Türkiye’yi ilgilendiren konular ele alındı

  Baykal: Türbanda anlaşma olmadı

  AİHM Batı Trakyalıları sevindirdi

  Onların tek derdi “yalnızlık”

  Çorum 4.5 ile sarsıldı

  Bayrampaşa Cezaevi taşınıyor

  Saatlerinizi ileri aldınız mı?

  Biyolojik saatiniz bozulmasın

  Soylu: Merkezî yönetimler bilgi çağını yakalayamaz

  Yargı hiçbir ideolojiye alet edilemez

  15 terörist öldürüldü

  Erdoğan İsveç’e gidecek

  MEB’in ders kitapları ihalesi

  Tuzla’da oturma eylemi

  Kuveyt Emiri geliyor

  Sokak kavgası kanlı bitti: 1 ölü, 11 yaralı

  RTÜK’ten çocuklara oyun tanıtımı

  Teleferik bakıma alınıyor

  Su değirmenleri yok olmak üzere


 Son Dakika Haberleri