Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Farklılıklarımız birleşmemize engel değil

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hayat biçimleri, etnik kökenler, inanç ya da mezheplerin farklı olabileceğini ifade ederek, ‘’Bu farklılıklarımız bizi zayıflatmak yerine aslında güçlendiren bir zenginlik kaynağıdır’’ dedi.

Başbakan Erdoğan, ‘’Yeter ki biz bu şuura sahip olalım. Tekrar söylüyorum; Hiçbir farklılığımız, ortak hedefler etrafında kenetlenmemize, Cumhuriyetimizin nitelikleri ve milletimizin değerlerinde buluşup birleşmemize engel değildir, olamaz, olmamalıdır’’ diye konuştu. Erdoğan, televizyonlardan yayımlanan ‘’Ulusa Sesleniş’’ programında yaptığı konuşmada, her yıl gibi bu yıl da 18 Martta Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümünün milletçe aynı duyguda buluşarak, gururla, heyecanla kutlandığını söyledi.

Çanakkale Zaferi’nin 93. yıl dönümünde, şehitler coğrafyasında, ölümsüz kahramanların, aziz şehitlerin manevi huzurunda bir araya gelindiğini kaydeden Başbakan Erdoğan, bu zaferin, tarihin, eşine az rastlanır en büyük kahramanlık destanlarından biri olduğunu vurguladı. Gelibolu Cephesi’nde verilen eşsiz mücadelenin, iki bakımdan Türk tarihinde çok özel bir yere sahip olduğunu kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu: ‘’O şanlı ecdadımız, bizim bugün millet olarak sahip olduğumuz birlik ve beraberliğin ne kadar sağlam temeller üzerine oturduğunu bütün dünyaya göstermiştir. İşte bu kardeşlik ruhumuz, bu kader birliğimiz sayesinde bu mukaddes topraklar üzerinde tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet olarak yaşamaya devam ediyoruz. Çanakkale ruhunda ifadesini bulan şehitlerimizin aziz hatırası göstermektedir ki en büyük sermayemiz, en büyük zenginliğimiz, birlik ve beraberlik içinde var olma irademizdir. Bu bir millet olma iradesidir, sarsılmaz bir kardeşlik ruhudur, bizi ebediyen birbirimize bağlayan yüksek bir şuurdur. Kolay değil, tarihin en zorlu sınavlarından geçerek bugünlere gelmiş bir milletiz. Tarihimize şöyle bir bakınca görüyoruz ki daha birkaç nesil önce ne badireler atlatmışız, ne bedeller ödemişiz.

En zayıf zamanımızda, yokluk ve mahrumiyet içinde bile ‘Çanakkale geçilmez’ dedirtmeyi başarmış bir milletiz. Bizi bir araya getiren tesadüfler olmamış, tam aksine müşterek değerler etrafında kenetlenmişiz.

Bizi bir ve bütün olarak geleceğe taşıyacak olan da işte bu sarsılmaz ruhtur. Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi medeni milletler camiasında hak ettiği konuma taşırken en büyük ilham kaynağımız, inanıyorum ki bu kardeşlik ruhu olmaya devam edecektir.

Yeter ki bizi tek bir millet yapan bu yüksek değerleri daima canlı tutmayı başarabilelim. Bugünden geriye doğru bakınca çok daha iyi anlıyoruz ki Cumhuriyetimiz, kuruluş felsefesi ve çağdaşlaşma idealleri doğrultusunda çok önemli mesafeler kat etmiştir.’’

/ ANKARA

01.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Müslüman sayısı Katolikleri geçti

  Soru sorulmasın, yorum yapılmasın

  Muhalefetin ilk tepkisi AKP’yi suçlamak oldu

  Farklılıklarımız birleşmemize engel değil

  Cumhuriyet saldırısını yönlendiren kişi yakalandı

  Türkiye’de ayıplı ve özürlü demokrasi anlayışı var

  YÖK Yürütme Kurulu’na iki yeni üye seçildi

  İlhan Selçuk hastaneye kaldırıldı

  Başörtüsüne kırmızı boğa görmüş gibi saldıranlar var

  AB’nin genç nüfusa ihtiyacı var

  Mart ayında 64 terörist etkisiz hale getirildi

  Meşrutiyet, İslâmın gereği

  Yağışlar çiftçiyi güldürdü

  Marmara’nın dibine rasathane

  Binlerce kişi hacı olmak istiyor

  Sınavlarda kâğıt devri bitiyor

  En fazla antibiyotik tüketiyoruz

  Afrika’nın umudu da, ışığı da Türkiye!


 Son Dakika Haberleri