Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Kitap okumuyoruz

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Muammer Yaşar Özgül, Türkiye’de kitap okuma oranının yüzde 4’ler civarında olduğunu belirterek, ‘’Bu gerçekten çok acıklı ve üzüntü verici bir durumdur. Bu sayıyı mutlak surette artırmamız gerekiyor’’ dedi.

Kütüphane Haftası dolayısıyla Millî Eğitim Bakanlığı Yayımlar Dairesi Başkanlığında düzenlenen faaliyette konuşan Özgül, kütüphanelerin tarihinin M.Ö. 3000 yılına uzandığını, bilinen ilk kütüphanenin M.Ö. Asurlar tarafından oluşturulduğunu, ancak Irak’taki kazıların bundan çok önce de kütüphane kurulduğunu ortaya çıkardığını ifade etti.

Osmanlı döneminde de kütüphanelere büyük önem verildiğini anlatan Özgül, insanların her zaman kitaba ve okumaya ihtiyacı olduğunu vurguladı. Türkiye’de bugün modern kütüphaneler kurulduğunu, yayınevlerinin de çok sayıda kitap yayınladığını belirten Özgül, şunları kaydetti:

‘’Türkiye’de kitap okuma oranı yüzde 4’ler civarında. Bu, gerçekten çok acıklı ve üzüntü verici bir durumdur. Eğer gelişmek istiyorsak okuyan bir toplum olmalıyız.’’

Kişi başına düşen kitap alımının gelişmiş ülkelerde 100, Türkiye’de ise 10 dolar düzeyinde olduğunu ifade eden Özgül, kütüphanelerin ve kitap sayılarının artırılmasının yanı sıra esas görevlerinin insanların okumasını sağlamak olduğunu dile getirdi.

Muammer Yaşar Özgül, Okul Kütüphaneleri Otomasyon Sisteminin (OKUT) tanıtılmasının ardından kitap sergisinin açılışını yaptı.

/ ANKARA

01.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ebru, Anadolu insanı gibidir

  2. Ankara Kitap Fuarı sona erdi

  Taş ustası yetiştirilecek

  Irak müzesi, eserlerine kavuşuyor

  Diyarbakır’a dev kültür merkezi

  Müzik dünyasına yeni bir ses

  Kitap okumuyoruz


 Son Dakika Haberleri