Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Nisan 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Deplasman fatihi Sivas

Bu sezon ç sahada oynadığı 15 maçta 12 galibiyet, 1 beraberlik, 2 mağlubiyet elde ederek topladığı 37 puanla, evinde 38 puan toplayan Fenerbahçe’den sonra ligin en başarılı ikinci takımı olan Sivasspor, zirve yarışının giderek daha da çekişmeli bir hale geldiği son haftalarda, iç sahadaki bu başarı grafiğini deplasman maçlarına da yansıtmaya başladı.

Sezonun ilk yarısında dış sahada, evindeki maçlara oranla daha başarısız bir grafik çizen Sivasspor, ikinci yarıda deplasman maçlarında da başarılı sonuçlar elde ediyor.

Sezonun ilk yarısında dış sahada oynadığı 8 maçta 3 galibiyet, 4 mağlubiyet, 1 beraberlik elde eden Sivasspor, bu 8 maçta deplasmanda 10 puan toplayabilmişti.

Sezonun ilk yarısında deplasmanda Trabzonspor’u hükmen 3-0, Çaykur Rizespor’u 2-0 ve Beşiktaş’ı 2-1 mağlup eden Sivasspor, dış sahada Fenerbahçe’ye 1-0, Konyaspor’a 2-1, Ankaraspor ve Galatasaray’a da 2-0’lık skorlarla mağlup olmuş, Ankaragücü ile 2-2 berabere kalmıştı. Deplasmanda en son ligin 16. haftasında Ali Sami Yen Stadyumu’nda Galatasaray’a 2-0 yenilen Sivasspor, bu mağlubiyetin ardından ikinci yarıda oynadığı 7 deplasman maçında yenilgi yüzü görmedi.

İkinci yarıda dış sahada İstanbul Büyükşehir Belediyespor’u 2-0, Kasımpaşa’yı 4-0, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor’u ve Bursaspor’u 1-0’lık skorlarla yenen Sivasspor, son deplasman maçında da Kayserispor’u 1-0 mağlup etmeyi başardı. Sivasspor, Kayserispor karşısında aldığı galibiyetle, ikinci yarıdaki 5’inci, bu sezon ise 8’inci dış saha galibiyetine imza attı. Bu galibiyetlerin yanı sıra Sivasspor, ikinci yarıda deplasmanda Gaziantepspor ile 0-0, Vestel Manisaspor ile de 1-1 berabere kalmıştı.

İkinci yarıda dış sahada 5 galibiyet, 2 beraberlik elde ederek 17 puan toplamayı başaran Sivasspor, aynı başarıyı elde eden Fenerbahçe ile birlikte ikinci yarının deplasmandaki en başarılı iki takımdan biri.

Ayrıca, şu ana kadar dış sahada oynadığı 15 maçta 27 puan toplayan Sivasspor, dış sahada 31’er puan toplayan Galatasaray ve Beşiktaş ile 29 puan kazanan Fenerbahçe’den sonra deplasmanda en başarılı dördüncü takım.

16.04.2008


 

Kupada ikinci finalist belli olacak

İlk finalistin dün akşam belli olduğu Fortis Türkiye Kupası Yarı Final rövanş maçında bugün deplasmanda Kayserispor ile karşılaşacak Çaykur Rizespor’da, kulüp futbol şube sorumlusu Yusuf Turanlı, ilk maçta aldıkları 3-0’lık farklı yenilgi sebebiyle işlerinin çok zor olduğunu bildiklerini söyledi.

Turanlı yaptığı açıklamada, ‘’Sahamızda aldığımız sonuç bizim ikinci karşılaşmaya son derece dezavantajlı bir skor ile çıkmamıza sebep oldu. Fakat oyun disiplininden kopmadan, iyi mücadele ederek yarı finale yakışır bir futbol ortaya koymak istiyoruz’’ dedi. Turanlı, ‘’Yine de her şey bitmedi. Futbol her sonuca açık. Çok az da olsa final şansımız devam ediyor.’’ diye konuştu. Çaykur Rizespor’da kart cezalısı Cumhur ve sakatlığı devam eden Kürşat, Marquinhos, Victoria, Emrah, Sezer, Suat, Sedat, Ninja ve kadro dışı bırakılan Altan yarınki maçta forma giyemeyecek. Çaykur Rizespor’un, Kayserispor karşına Özden, Gökhan, İgor, Anıl, Mertgül, Mustafa, Fahri, Mesut, Tufan Zahid, Mehmet ve Zafer 11’i ile çıkması bekleniyor.

/ KAYSERİ

16.04.2008


 

Tümer Metin Larissa’yı Play-Off’a taşıyor

Attığı goller ve oynadığı futbolla Larissa’yı play-off eşiğine taşıyan milli futbolcu Tümer Metin, “Biri kupada 4 tanesi ligde olmak üzere 8 maçta 5 gol attım. İşler iyi gidiyor. ‘Kaleciler kötü’ demek isterdim ama biri milli kaleciydi.” dedi.

Yunanistan’da top kuşturan Tümer Metin, telefonla katıldığı Ligtv’nin “Futbol Gündemi” programında yaptığı açıklamalardan şunları söyledi: “Burada huzurlu bir ortam var ve iyi bir periyot geçiriyorum. Biz kendimizi kutsal görev olan millî takım için hazır tutmak zorundayız. Tercih edilirsek hazır olmak görevimiz. Ben de kendimi hazırlıyorum ama işin son raddesi Fatih hocanın bileceği iş. Keyifli bir sezon geçiyor. İyi bir çıkış yakaladık ve tek maçımız kaldı. Bunu da kazanırsak UEFA şansımızı yüzde 80’lere taşıyacağız. Her anlamda çok mutluyum. Bir kere Akdeniz insanı olduğumuz için iki kültür birbirine çok yakın. Bizim ateşliliğimiz ve olaylara verdiğimiz tepkiler aynı. Geldiğimde biraz sıkıntı vardı. Sonrasında 5 maçta hiç yenilmeyip, dışarıda da birisi şampiyon olmak üzere 2 yenilgi alınca iyi bir çıkış yakaladık ve takımın play-off şansı doğdu. Güzel şeyler oluyor. Son maçta Fenerbahçe forması olan 50 kişilik bir grup destekledi beni. Seneye de aralarında olmamı isteyen bir pankart açıldı. Ülkeden uzakta bunları yaşamak mutluluk verici. İşinizi iyi yaptığınız sürece bunlarla karşılaşmak hoş şeyler.”

/ İSTANBUL

16.04.2008


 

Fenerbahçeli Carlos, Real Madrid tarihine geçti

İspanya'nın dünyaca ünlü kulüplerinden Real Madrid, taraftarları aracılığıyla başlattığı ‘’kulüp tarihinin en iyi futbolcuları’’ anketini sonuçlandırırken, şu anda Fenerbahçe’de forma giyen Roberto Carlos 4. sırada yer aldı.

Real Madrid’in kuruluşunun 106. yıldönümü dolayısıyla 6 Martta başlatılan ankete dünyanın 4 bir yanından 50 binden fazla taraftarın katıldığı belirtildi. Açıklanan sonuçlara göre, 2000 yılından bu yana Real Madrid’in onursal başkanı olan unutulmaz futbolcu Alfredo Di Stefano en fazla oyu alarak ‘’kulüp tarihinin en iyi futbolcusu’’ seçildi. Real Madrid kulübünün açıkladığı sıralamada Di Stefano’nun ardından Fransız Zinedine Zidane 2, Raul Gonzalez 3, Roberto Carlos 4, Santiago Bernabeu 5, İker Casillas 6, Fernando Hierro 7, Emilio Butraguenyo 8, Ferenc Puskas 9 ve Hugo Sanchez 10. sırada yer aldı.

/ MADRİD

16.04.2008


 

Konyaspor’u küme düşme stresi sardı

Düşme hattına yakın olmanın stresini yaşayan Konyaspor, ligde kalabilmek için 4 haftada en az 4 puan hedefliyor. Konyaspor Basın Sözcüsü Güven Öten, oldukça stresli ve heyecanlı olduklarını söyledi.

‘’Sözün bittiği yere geldiklerini’’ belirttiklerini anımsatan Öten, ‘’Gerçekten çok zor bir dönemdi. Bursaspor maçında tüm şehrin dirilişe geçtiğini gördük’’ dedi. Çaykur Rizespor deplasmanı ve kendi sahalarında yaptıkları Bursaspor maçlarında ortaya konulan futbolun ümit verici olduğunu dile getiren Öten, şunları kaydetti: ‘’Bursaspor’u yenerek altın değerinde 3 puan aldık. İkinci yarının en güzel oyununu sergiledik. Bu oyunu sürdürürsek bir sıkıntı yaşayacağımızı sanmıyorum. Bundan sonraki süreç de çok önemli. Bizim hesaplarımıza göre 4 haftada en az 4 puan alırsak ligde kalırız.’’

/ KONYA

16.04.2008


 

Futbol Federasyonu, Altıntop kardeşler hakkında çıkan iddiaları yalanladı

Futbol Federasyonu, Hamit ve Halil Altıntop kardeşlerin hesaplarını boşalttığı iddia edilen C.A.A ile ilişkilerinin bulunmadığını bildirdi.

Federasyon’dan yapılan açıklamada, şöyle denildi: ‘’Hürriyet Gazetesi’nin önceki günkü nüshasında yer alan ‘Organize İşler’ başlıklı haberde milli takım sporcularımız Halil ve Hamit Altıntop’un hesaplarını boşalttığı iddia edilen C.A.A’nın, Türkiye Futbol Federasyonu ile hiçbir ilişkisi bulunmamaktadır. Dolayısıyla gazetede yer alan ‘Türkiye Futbol Federasyonu çalışanı’ ifadesi gerçeği yansıtmamaktadır. Türkiye Futbol Federasyonu, milli takım bünyesinde bulunan Hamit ve Halil Altıntop’un adının geçtiği bu süreci hassasiyetle takip etmektedir.’’

/ ANKARA

16.04.2008


 

UEFA’dan, Cüneyt Çakır’a davet

FIFA Klasmanı hakemlerimizden Cüneyt Çakır, 6-8 Mayıs 2008 tarihleri arasında İsviçre’nin Nyon kentinde düzenlenecek olan 2008 UEFA Yetenekli Hakem Semineri’ne davet edildi.

Bu yıl sekizincisi düzenlenecek olan seminere toplam 24 hakem davet edildi. UEFA’dan verilen bilgiye göre, seminere katılan tüm hakemlere 2008-09 sezonunda dört UEFA müsabakasında maç yönetme şansı tanınacak.

/ İSTANBUL

16.04.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri